Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Jätkäsaaren uuden koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma etenee valtuustoon

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti 17. kesäkuuta kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle Jätkäsaareen suunnitellun Melkinlaiturin peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Peruskoulu ja päiväkoti rakennetaan rakenteilla olevalle Länsisataman Jätkäsaaren alueelle Tulimaankadun ja Samoankujan läheisyyteen. Sekä koulu että päiväkoti ovat uusia perustettavia yksiköitä.

Melkinlaiturin peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tilat suunnitellaan monikäyttöisiksi ja muunneltaviksi.
Melkinlaiturin peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tilat suunnitellaan monikäyttöisiksi ja muunneltaviksi. Havainnekuva.

Väestöennustekaudella 2021–2036 suomenkielisten perusopetusikäisten määrä kasvaa Jätkäsaaren peruskoulun ja Ruoholahden ala-asteen koulun oppilaaksiottoalueilla. Hankkeessa rakennetaan Jätkäsaareen uudet tilat Melkinlaiturin peruskoululle sekä uudelle päiväkodille varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön.

Toiminnan alkaessa tiloja tarvitaan noin 550 yhtenäisen peruskoulun oppilaalle ja 250 varhaiskasvatusikäiselle. Ennustejakson lopulla tarvitaan tilat noin 660 yhtenäisen peruskoulun oppilaalle ja 140 varhaiskasvatusikäiselle.

Hankkeen rakentamiskustannukset ovat yhteensä 38 980 000 euroa. Alustavan aikataulun mukaan toiminta uusissa tiloissa voisi alkaa elokuussa 2027. Siihen asti Jätkäsaaren alueella tarvitaan väliaikaisia lisätiloja 170 esi- ja perusopetusikäisille. Väliaikaiset lisätilat toteutetaan erillisenä hankkeena, josta kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto on päättänyt tammikuussa 2024.

Lopullisen päätöksen hankesuunnitelmasta tekee kaupunginvaltuusto.

Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelma 2024

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan myös asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelman (AM-ohjelma) 2024. Ohjelmalla luodaan suuntaviivat kaupungin harjoittamalle pitkäjänteiselle asuntopolitiikalle. Ohjelma on laadittu vuosiksi 2024–2027, ja sen keskeinen painopiste on sosiaalisesti kestävä asuntotuotanto ja segregaation ehkäisy.

Kaupunginvaltuusto käsittelee AM-ohjelmaa kokouksessaan 28. elokuuta.

Linkki Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmaan 2024 (pdf)

Helsingin kaupungin ympäristöraportti 2023

Kaupunginhallituksesta etenee valtuuston käsittelyyn myös Helsingin kaupungin ympäristöraportti 2023. Ympäristöraportissa kuvataan kaupungin ympäristötavoitteiden edistymistä ja toiminnan ympäristövaikutuksia sekä kaupungin ympäristöpolitiikan toteutumista.

Ympäristöraportissa seurataan myös keskeisten ympäristönsuojelun osa-alueohjelmien, kuten Hiilineutraali Helsinki -päästövähennysohjelman, Ilmastonmuutokseen sopeutumisen linjausten ja Kierto- ja jakamistalouden toimenpideohjelman edistymistä.

Vuoden 2023 ympäristöraportista ilmenee muun muassa, että viime vuonna Helsingin kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt vähenivät edellisvuodesta 25,4 prosenttia. Lasku johtuu pääosin siitä, että Hanasaaren kivihiilivoimalan sulkeuduttua keväällä 2023 kaukolämmön tuotannossa siirryttiin vähäpäästöisempiin polttoaineisiin ja lämpöpumppujen käyttöön.

Linkki Ympäristöraporttiin 2023 (pdf)

Lisäksi kaupunginhallitus antoi lausunnot muun muassa ympäristöministeriölle luonnoksesta hallituksen esitykseksi ympäristönsuojelulain ja jätelain muuttamiseksi sekä opetus- ja kulttuuriministeriölle perusopetuslain ja siihen liittyvien lakien muuttamisesta.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkiin kohdistunut tietomurto ei ole laajentunut – tiedossa ei ole väärinkäytöksiä18.6.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja viestintävastuu rikostutkinnan etenemiseen liittyen on Keskusrikospoliisilla. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole väärinkäytetty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye