Varsinais-Suomen hyvinvointialue, VarhaVarsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Maasto on kuivaa ja syttyy herkästi - juhannuskokkoa ei saa sytyttää maastopalovaroituksen aikaan

Jaa

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kehottaa asukkaita erityiseen varovaisuuteen maastopaloriskin vuoksi. Avotulen tekeminen on ehdottomasti kielletty maastopalovaroituksen ollessa voimassa. Juhannuskokon polttamista koskevat samat säännöt kuin mitä tahansa avotulen tekoa. Nuotiota, kokkoa tai muuta avotulta ei saa sytyttää maastopalovaroituksen ollessa voimassa.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa yläkulmassa on Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen logo.

Avotulella tarkoitetaan kaikkea sellaista tulta, joka voi päästä irti ja levitä ympäristöön maapohjan tai kipinöinnin kautta. Kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien, helposti tuulessa kaatuvien grillien ja vastaavien muiden tulisijojen käyttö katsotaan pelastuslaissa avotulen teoksi. Niitä ovat muun muassa kertakäyttögrillit, joita ei saa käyttää maastopalovaroituksen aikana tai jos tulipalon vaara on muun syyn johdosta ilmeinen. Äkillinen tuulenpuuska saattaa olla yllättävän voimakas ja levittää liekit kauas sytytyspaikasta. Tuulen avulla pieni tulipalo leviää nopeammin isoksi ja hallitsemattomaksi. Avotulen sytyttämiseen tarvitaan aina myös maanomistajan lupa.

Ajantasaisen tiedon voimassa olevista varoituksista saa Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta: https://www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset.

null

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye