Muistutus: Tervetuloa mukaan - Vuoden kokki ja tarjoilija kilpailujen voittajat vierailevat viidellä maatilalla Etelä-Suomessa 25.6.
Hyvä ruoka yhdistää! MTK ja SLC järjestävät ravintola-alan Suomenmestaruuskilpailuissa menestyneille retken maalle tiistaina 25. kesäkuuta. Päivän aikana tutustutaan kotimaiseen ruuantuotantoon, ruuantuottajiin ja monipuolisiin suomalaisiin raaka-aineisiin vierailuilla Espoossa ja Laitikkalassa.

Kutsu medialle
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Vuoden kokkiin ja Vuoden tarjoilijaan, sekä suomalaisen ruuan tuottajiin ja kesäiseen maaseutuun. Mukana matkassa myös MTK ry:n ja SLC:n asiantuntijoita, jotka ovat valmiina vastaamaan kysymyksiin vaikkapa maataloudesta tai kotimaisesta ruuasta.
Median edustajat ovat tervetulleita mukaan kahteen kohteeseen tiistaina 25.6.2024
-
klo 9:30 Råbäckin tila, Espoo (Mankintie 22, 02780 Espoo)
Råbäckin Espoossa sijaitsevalla tilalla keskitytään omenantuotantoon ja viljanviljelyyn. Tilalla toteutetaan uudenlaista kumppanuusmaataloutta omenapuuosuuksien muodossa – kuluttajat voivat hankkia osuuden omenasadosta ennakkoon nettikaupassa. Puiden viljelyssä sovelletaan viininviljelyn menetelmiä. Tilan isäntä Rikard Korkman on maanviljelijä kuudennessa polvessa ja viljelee maatilaa yhdessä perheensä kanssa.
-
klo 15:45 Suttisen tila, Laitikkala (Kissalammintie 43, 36660 Laitikkala)
Suttisen tila sijaitsee Pälkäneellä, Laitikkalan kylässä. Perinteikkäällä mutta nykyaikaisesti palvelevalla maatilalla tuotetaan erilaisia vihanneksia ja marjakasveja, mansikkaa, vadelmaa, ruusukaalia, pinaattia, maissia ja avomaankurkkua. Tilalta löytyy myös tilamyymälä ja kesäkahvila. Sukupolvien ketjussa Suttisen tilan hoidosta vastaavat tällä hetkellä talon isäntä ja emäntä, sekä kolme tytärtä.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu viimeistään 20.6. MTK:n viestinnän Elli-Noora Jaloselle sähköpostitse elli-noora.jalonen@mtk.fi tai soittamalla 050 407 3877. Kerro kumpaan kohteeseen tulet mukaan, aamulla Espooseen vai iltapäivällä Laitikkalaan, ja myös mahdollisista ruokarajoitteista. Huomioi että vierailuilla ollaan pääsääntöisesti ulkona. Pukeudu sään mukaisesti ja pue ulkoiluun sopivat kengät.
Retkelle osallistuvat kokeista Vuoden Kokki Johan Kurkela ja kisassa kolmanneksi sijoittunut Simo Harrivaara. Paljon kilpailuja kiertänyt Johan on vaikuttanut ravintola Grönissä ja työskentelee tällä hetkellä freelancerina. Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen on Tampereella ravintola Haarlassa työskentelevä pitkän linjan ammattilainen, joka on aiemmin palkittu mm. vuoden Sommelierina.
Maatilaretkipäivä alkaa Espoosta, jonka jälkeen matkaamme Hämeeseen ja edelleen Makukylä Laitikkalaan. Yhteensä päivään mahtuu viisi erityyppistä maatilaa ja ruuan jatkojalostajaa.
- Maatilavierailun tarkoitus on esitellä kotimaisen tuotannon monipuolisuutta ja antaa ravintola-alan ammattilaisille mahdollisuus tutustua raaka-aineiden alkuperään ja kotimaisen ruuantuotannon korkeaan laatuun. Hyvä suomalainen ruoka tulee ihan läheltä, ja sillä on aina tarina ja ammattitaitoinen tekijä, toteaa MTK ry:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.
Lisätietoa Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija kilpailuista täältä.
Hyvä ruoka yhdistää - tervetuloa mukaan tapaamaan ravintola-alan ammattilaisia ja suomalaisen ruuan tuottajia!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Elli-Noora Jalonenviestinnän kesätyöntekijä
Puh:+358 50 464 6566elli-noora.jalonen@mtk.fiHeidi Siivonenruokamarkkina-asiantuntija, MTK
Puh:040 5688802heidi.siivonen@mtk.fiMia WikströmKommunikationschefSLC
Puh:+358 50 355 3213mia.wikstrom@slc.fiLinkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Suomalainen metsäkuusi tuo joulun – ota talteen kuusenhakureissun muistilista!17.12.2025 15:21:13 EET | Tiedote
Suomalaisessa metsässä kasvanut kuusi on monelle jouluperinne, joka tuo joulun kotiin. MTK kokosi näppärän muistilistan, jolla joulupuun haku onnistuu sujuvasti.
Teillä tulet, Rautatieasemalla omput – MTK:n joulutervehdykset suomalaisille17.12.2025 10:19:00 EET | Tiedote
Maaseutunuorten perinteiset Joulutulet syttyvät jälleen teiden varsille lauantaina 20.12.2025. Tapahtuma on vakiintunut yhdeksi maaseutunuorten tärkeimmistä ja rakkaimmista joulun ajan perinteistä. Joulutulet juhlistavat kotimaista alkutuotantoa ja maaseudun elinvoimaa sekä kiittävät kuluttajia, jotka valinnoillaan arvostavat suomalaista ruokaa ja sen tuottajia. Joulutulien lisäksi MTK ilahduttaa kaupunkilaisia jakamalla kotimaisia jouluomenoita Helsingin Rautatieasemalla 19.12.
MTK: Alkutuotannon kannattavuus ratkaisee kansallisen ruokastrategian onnistumisen16.12.2025 12:34:39 EET | Tiedote
MTK:n tuleva puheenjohtaja Tero Hemmilä kiittää ruokastrategian visiota, mutta vaatii nopeita toimia alkutuotannon kannattavuuden vahvistamiseksi.
Viljelijöiden suurmielenosoitus Brysselissä 18.12. – viljelijöitä Suomesta mukana16.12.2025 07:45:00 EET | Tiedote
Brysselissä järjestetään torstaina 18.12. laaja viljelijämielenosoitus. Tapahtumaan odotetaan 8 000–10 000 viljelijää 27 EU-maasta. Suomesta mielenosoitukseen osallistuu edustajia MTK:sta ja SLC:stä. Edellisen kerran vastaavan mittaluokan mielenosoitus järjestettiin kymmenen vuotta sitten. Mielenosoitus järjestetään vastalauseena EU-komission budjettiesitykselle vuoden 2027 jälkeiselle ajalle. Maataloudelle korvamerkitty EU-rahoitus on vaarassa pienentyä viidenneksellä.
Joulupöydän ytimessä kotimaisuus – maaseudun vuodenkierto ohjaa ruokavalintoja15.12.2025 08:03:00 EET | Tiedote
Joulu kokoaa suomalaiset kotimaisen ruuan äärelle. Joulun juhlapöytä rakentuu kotimaisista raaka-aineista: juureksista, perunasta, kananmunista, lihasta sekä vilja- ja maitotuotteista. Ne kertovat suomalaisen ruuantuotannon monipuolisuudesta ja vastuullisuudesta. Maaseudulla vuodenkierto näkyy erityisesti loppuvuonna, kun sadonkorjuun kiireet väistyvät talven hiljaisempaan aikaan. Vaikka pellot lepäävät, työ maatiloilla jatkuu ympäri vuoden eläinten hoidosta metsätöihin ja tulevan satokauden valmisteluun.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme