Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailussa huikea osallistujamäärä

Jaa

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu on ollut tänä vuonna osallistujamäärältään menestys. Kilpailuun saatiin 57 hakemusta. Suuri osallistujamäärä kielii Espoon kehitysmyönteisyydestä ja halusta jatkuvasti parantaa kaupungin toimintoja asukaslähtöisesti. Innovaatiokilpailuun haettiin uudistuksia, jotka ovat kehittäneet kaupungin palveluita tai toimintatapoja. Kaupungin henkilöstön lisäksi osallistua saivat espoolaisyritykset. Kilpailun palkinnot jaetaan lokakuussa. 

Mies puhuu mikrofoniin ja hänen taustallaan näkyy kuva, jossa lukee kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu.
Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kiitti ja onnitteli osanottajia vuoden 2023 palkintojenjakotilaisuudessa. Joni Kuusisto

Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun osallistujamäärä on tänä vuonna viime vuosia korkeampi. Kilpailuun saatiin yhteensä 57 hakemusta, joista 52 hakemusta tuli kaupungin työyhteisöistä ja yrityksiltä viisi. Innovaatiokilpailuun voivat osallistua kaikki kaupungin työntekijät ja Espooseen rekisteröidyt yritykset.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, Innovaatiot eli uudistukset, jotka ovat jo osoittaneet vaikuttavuutensa ja Potentiaaliset innovaatiot, joiden toteutus voi olla vielä ideatasolla. Hakijoista noin 60 prosenttia jätti hakemuksensa Innovaatiot-sarjaan ja 40 prosenttia Potentiaaliset innovaatiot -sarjaan.

”Mahtavaa, että innovaatiokilpailuun osallistuminen on ollut tänä vuonna aktiivista. Se kertoo henkilöstömme ja koko Espoo-yhteisön jatkuvasta halusta kehittää kaupunkia ja toimintatapojamme. Innovaatiotoiminta on yksi Espoon menestyksen kulmakivistä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailua on järjestetty vuodesta 2012 alkaen. Kilpailussa tehdään yhteistyötä Excellence Finlandin kanssa, joka antaa syksyllä hakemuksista ulkopuolisen arvion ja valitsee finalistit. Tämän jälkeen kaupungin eri toimialat kattava asiantuntijaraati arvioi hakemukset Espoon näkökulmasta. Kaupungin johto tekee asiantuntijaraadin esityksen pohjalta lopullisen päätöksen palkintojen saajista. Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun palkinnot jaetaan 23.10.2024.

Parhailla innovaatioilla on mahdollisuus edetä Excellence Finlandin kansallisen tason Laatuinnovaatiokilpailuun, jonka voittajat pääsevät vielä kansainväliseen Quality Innovation Award -kisaan. Espoon innovaatiot ovat viime vuosina menestyneet hyvin myös kansallisen tason kilpailussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mies puhuu mikrofoniin ja hänen taustallaan näkyy kuva, jossa lukee kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu.
Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kiitti ja onnitteli osanottajia vuoden 2023 palkintojenjakotilaisuudessa.
Lataa

Linkit

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye