Vankilapastori Jim Brazzil on saattanut satoja vankeja kuolemaan – muistelmateoksessaan hän kannustaa näkemään elämän arvon
Kun neula oli pistetty teloitettavan käsivarteen, sanoin aina, että hän saattoi vaikeuttaa tilannettaan tai tehdä sen itselleen helpommaksi. Sanoin, ettei kannattanut panna vastaan, kun aine alkaisi vaikuttaa. Sen piti vain antaa tapahtua.
Amerikkalainen vankilapastori Jim Brazzil tietää, mitä kuoleman lähestyessä ajatellaan: hän on viettänyt 276 kuolemaantuomitun kanssa heidän viimeiset hetkensä.
Keskusteluja kuolemansellissä on ruotsalaistoimittaja Carina Bergfeldtin kirjoittama ravisuttava teos kohtaamisista vankien kanssa hetkiä ennen heidän kuolemaansa. Kirja vie lukijan suurten kysymysten äärelle pelottomasti ja toivoa antaen ja saa muistamaan elämän arvon.
Kirja pohtii rikoksia, vankeutta ja teloituksia ja näyttää, miten toisen ihmisen lämpö voi vaikuttaa elämän loppuessa. Kirjailija Carina Bergfeldt haastoi pastorin vaikeisiin keskusteluihin, joista syntyi raju ja vahva teos kuolemasta, katkeruudesta, anteeksiannosta ja ymmärryksestä.
Samalla punaisena lankana on pastori Brazzilin oman elämän hiipuminen:
”Voin tavallaan ymmärtää, mitä kuolemaantuomitut käyvät läpi. Minulla on eturauhassyöpä ja neljännen vaiheen leukemia. Olen saanut oman kuolemantuomioni. Seitsemän vuotta sitten sain kuulla, että eläisin enää viisi vuotta. Sen takia lakkasin osallistumasta teloituksiin. Elimistöni antaa pian periksi. On minun vuoroni kuolla.”
Carina Bergfeldt on palkittu ruotsalainen toimittaja ja kirjailija. Hänellä on SVT:llä oma keskusteluohjelma, ja hän on toiminut SVT:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtajana sekä Aftonbladetin toimittajana ja kolumnistina.
Keskusteluja kuolemansellissä ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Markus Bäckmanin lukemana äänikirjana. Teoksen on suomentanut Christine Thorel. Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 20.6.
Pdf-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi
Yhteyshenkilöt
Adèle CouavouxMarkkinointi- ja viestintäpäällikköOtava
Tietokirjat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Atena on osa Otava-konsernia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Atena
Bestseller-historioitsija kääntää katseen tulevaisuuden pelastajiin13.9.2024 08:20:33 EEST | Tiedote
Rutger Bregmanin uutuusteos kannustaa etsimään yhteisen hyvän kannalta kunnianhimoisia päämääriä ja tarttumaan toimeen
Ranskalainen bestseller Tiikerin raatelu kertoo kirjailijan omista traumaattisista kokemuksista – tuli toistuvasti isäpuolensa raiskaamaksi12.9.2024 08:22:00 EEST | Tiedote
Moninkertaisesti palkittu ja Ranskan bestseller-listoille singahtanut Neige Sinnon Tiikerin raatelu on rohkea ja viisas kirja omakohtaisesta raiskatuksi tulemisesta. Se on myös laajempi pohdinta lasten elämisestä monenlaisten aikuisten armoilla ja heidän lähettyvillään.
Nobelistin uusi tietokirja kertoo Iranin naisvankien kokemasta kidutuksesta11.9.2024 08:22:00 EEST | Tiedote
Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Narges Mohammadin vankilasta käsin kirjoittama uutuuskirja Valkoinen kidutus kertoo naisvankien kokemasta systemaattisesta kidutuksesta. “Tässä vankilassa ruhjottua ruumistani pitävät pystyssä vain rakkaus kotimaani kunniallista mutta piinattua kansaa kohtaan sekä käsitykseni oikeudenmukaisuudesta ja vapaudesta.”
”Historian rock-tähti” tarttuu valtavaan aiheeseen: ilmastoon ja ihmiskunnan selviytymiseen.10.9.2024 11:01:43 EEST | Tiedote
Kunnianhimoinen maailmanhistoria näyttää ilmaston ikiaikaisen vaikutuksen sivilisaatioiden syntyyn ja tuhoon ja muistuttaa, että hyvin valmistautuneet yhteiskunnat ovat selvinneet kriiseistä parhaiten.
Anna Soudakovan ajankohtainen romaani Haikara levittää siipensä kysyy, mitä tapahtuu kansalle, jolta yritetään viedä oma kieli2.9.2024 08:55:00 EEST | Tiedote
Haikara levittää siipensä on haikea romaani diktatuurin erilleen repimistä valkovenäläisistä sisaruksista. Se kertoo perheestä ja sen tuhosta, mutta samalla Valko-Venäjän kansan taistelusta vapaudestaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme