Keski-Suomen ELY-keskus

Saarijärven päällystyskohteiden alustavat työt alkavat juhannuksen jälkeen

Jaa

Saarijärvellä päällystetään kesän aikana yhteensä 5,1 kilometriä ajorataa sekä jalankulku- ja pyöräteitä 1,7 km kilometriä. Uutta päällystettä saavat Mt 16839 Paavontie, Mt 648 Kannonkoskentie ja Mt 16837 Ranta-Hänniläntie. Jalankulku- ja pyöräteillä päällysteitä uusitaan Paavontien ja Kannonkoskentien varrelta.

Kuntoonpanotoimia koskevat tieosuudet on merkitty violetilla katkoviivalla.
Kuntoonpanotoimia koskevat tieosuudet on merkitty violetilla katkoviivalla. Keski-Suomen ELY-keskus.

Töiden yhteydessä parannetaan kuivatusta, uusitaan kitakaivoja, korjataan hulevesijärjestelmiä ja uusitaan reunakiviä.  Paavontiellä on myös muutamia massanvaihtokohtia, joissa tierakenteen materiaalia uusitaan pahimmista routavauriokohdista.

ELY-keskus ja Saarijärven kaupunki ovat tehneet toteuttamissopimuksen yllä mainittujen maanteiden kunnostuksesta yhdessä laaditun kunnostussuunnitelman mukaisesti. Saarijärven kaupunki muuttaa maantiet kaduksi tekemällä kadunpitopäätöksen kunnostustöiden valmistuttua, ja kun tätä järjestelyä edellyttävä asemakaavan muutos on saanut lainvoiman.

Kartalle merkityn lisäksi päällystetään Kannonkoskentietä Viitasaarentien liittymään asti sekä mahdollisesti valtatietä 13 noin 2 km:n matkalta (kohteen kilpailutus käynnissä).

Työt alkavat juhannuksen jälkeen kuivatusjärjestelmien korjauksilla. Näiden korjausten jälkeen aloitetaan tierakenteen parantamistyöt sekä lopuksi varsinaiset päällystystyöt, jotka on tarkoitus suorittaa elokuun aikana ja ne kestävät noin kaksi viikkoa.

Lisäksi Saarijärvelle rakennetaan liityntäpysäköintipaikka polkupyörille Vt 13 tielle, SEO:n ja Kenkä-Puun kohdalla olevan linja-autopysäkin yhteyteen.

Paavontiellä oleva Palaavasalmen silta hypätään tänä kesänä yli ja sen saneeraus on suunniteltu ensi kesälle.

Näiden lisäksi Kannonkoskentiellä terveyskeskuksen kohdalla on tarkoitus uusia maantierumpu. Työn aikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta toteutus on kesän aikana ja ennen päällystystöitä. Maantierummun uusiminen toteutetaan eri urakassa kuin päällystykset.

Työt aiheuttavat haittaa liikenteelle. Työn aikana ajoradalla tai jalankulku- ja pyörätiellä voi olla osittain murskepintaisia osuuksia, kunnes ne saadaan päällystettyä.

Töiden tilaajana on Keski-Suomen ELY-keskus ja pääurakoitsijana toimii Peab Industri Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuntoonpanotoimia koskevat tieosuudet on merkitty violetilla katkoviivalla.
Kuntoonpanotoimia koskevat tieosuudet on merkitty violetilla katkoviivalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen logo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye