Varsinais-Suomen hyvinvointialue, VarhaVarsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Salmonellatapauksia Kaskenlinnan ja Mäntymäen sairaaloissa

Jaa

Viisi varmistettua salmonellatapausta on todettu Kaskenlinnan ja Mäntymäen sairaaloissa Turussa kesäkuun aikana.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa yläkulmassa on Tyksin logo.

Viikko sitten keskiviikkona 12.6. todettiin kaksi salmonellatapausta, joista toinen potilas oli hoidossa Kaskenlinnan sairaalassa ja toinen Mäntymäen sairaalassa. Kahden tapauksen samanaikainen löytyminen herätti epäilyn epidemiasta, ja selvitystoimiin ryhdyttiin välittömästi. Sen jälkeen uusia tapauksia on ilmennyt vielä kolme Kaskenlinnan sairaalan potilailla. Kaikki sairastuneet potilaat saavat antibioottihoitoa ja osa heistä on jo toipunut taudistaan.

– Tarkennamme parhaillaan salmonellan alatyyppiä ja selvitämme eri vaihtoehtoja taudin kulkeutumisessa sairaalaan. Jäljitämme tartuntojen alkuperää yhteistyössä Turun ympäristöterveydenhuollon kanssa taudin mahdollisen leviämisen estämiseksi, Tyks infektioidentorjuntayksikön infektiolääkäri Harri Marttila sanoo.

Sairastuneista otetuista näytteistä on jo saatu selville, että ne edustavat samaa salmonellan ryhmää.

Marttilan mukaan salmonellanäytteenottoa on tehostettu ja mikäli Kaskenlinnan tai Mäntymäen sairaaloiden osastopotilaalle tai henkilökunnan jäsenelle ilmaantuu ripulia, on tärkeätä tutkia myös salmonellanäyte.

Epidemian lähde ei ole vielä varmistunut, mutta Turun kaupungin ympäristöterveyden palvelut tutkivat asiaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye