Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tattariharjuntien ympäristön rakennustyöt alkavat

Jaa

Katurakennustyöt alkavat Tattariharjuntien ympäristössä 24.6. alkavalla viikolla. Työt mahdollistavat asemakaavan mukaisen asuntorakentamisen alueella. 

Harri Saarinen

Tattariharjuntien katu-urakka on Malminkentän aluerakentamisprojektin ensimmäinen kadunrakentamishanke Nallenrinteen ja Lentoasemankorttelien lainvoimaisten asemakaavojen alueilla. Tattariharjuntien varrelle sijoittuu asuntorakentamista noin 675 asunnon verran Nallenrinteen kaava-alueella. Ensimmäisen asuntohankkeen rakentamisen aloitustavoite on vuonna 2025. 

Katurakentamisen alueeseen kuuluu Tattariharjuntie välillä Tullivuorentie–Harkkoraudantie. Kadulle toteutetaan turvalliset ja viihtyisät jalankulkuyhteydet sekä yksisuuntaiset pyörätiejärjestelyt, minkä lisäksi ajokaistoja järjestellään uudelleen. Samalla uusitaan vesihuoltolinjoja ja muuta kunnallistekniikkaa kadun alla. Urakka-alueella on tehty puunkaatoa aiemmin keväällä.  

Työt vaikuttavat liikenteeseen ja aiheuttavat melua 

Tattariharjuntiellä on koko urakan ajan käytössä yksi ajokaista molempiin suuntiin sekä yksi jalankulun ja pyöräliikenteen väylä. Takoraudantielle ja Valuraudantielle kulku säilyy jommankumman risteyksen kautta koko urakan ajan. Linja-autopysäkkien paikat vaihtuvat hieman urakan edetessä. Urakka-alueella pidetään vähintään yksi pysäkkipari käytössä läpi urakan.  

Tattariharjuntien ja Ilmasillantien risteysalueella tehdään louhintaa pääasiassa aikavälillä 8/2024–8/2025 arkisin kello 7–18. 

Tattariharjuntien ympäristön arvioitu valmistumisaika on toukokuussa 2026. 

Lue lisää: Tattariharjuntien rakentaminen alkaa Malmilla 

Urakoitsija on Tieluiska Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja:
Touko Leppänen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 21834
touko.leppanen@hel.fi

Urakoitsija:
Markku Hurskainen
toimitusjohtaja
Tieluiska Oy
puh. 040 716 9717
markku.hurskainen@tieluiska.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 27.6.202427.6.2024 17:01:01 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 27.6.2024. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 22.8.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye