Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hailuodon päälautta Merisilta palaa liikenteeseen juhannuksen jälkeisen viikon (vk 26) kuluessa

Jaa

Hailuodossa on liikennöity varalautta Meriluodon ja lisälautta Replotin voimin päälautta Merisillan rikkoontumisen johdosta. Päälautta Merisillan korjaus on edennyt suunnitellusti ja alus palaa liikenteeseen juhannuksen jälkeisen viikon (vk 26) kuluessa. Merisillan palattua liikenteeseen huolletaan varalautta Meriluotoa noin viikon ajan liikenteen varmuuden parantamiseksi.

Hailuodon päälautta Merisilta rikkoontui tiistaina 28.5. lähellä Hailuodon lauttarantaa, minkä jälkeen lauttaliikenne on toiminut varalautta Meriluodon ja Saaristomereltä siirretyn lisälautta Replot 2:n voimin.

Meriluoto ja Replot 2 liikennöivät Hailuodossa, kunnes rikkoontunut päälautta Merisilta saadaan korjattua ja palautettua liikenteeseen viikolla 26. Merisillan palattua liikenteeseen huolletaan varalautta Meriluotoa noin viikon ajan liikenteen varmuuden parantamiseksi. Meriluodon korjauksen ajan lauttapaikalla liikennöidään lautta-aluksin Merisilta ja Replot 2.

Merisilta tullaan telakoimaan lokakuussa Siikamarkkinoiden jälkeen. Telakoinnissa vaihdetaan eri valmistajan potkurimoottorit. Niiden toimitusaika on pitkä, joten Hailuodon liikenteen varautumista parannetaan myös hankkimalla Merisiltaan kaksi varapotkumoottoria sekä muita kriittisiä komponentteja. Merisillan telakoitumisen ajaksi Hailuodon lauttapaikalle järjestetään toinen varalautta.

Replot 2 kuljettaa vain henkilö- ja pakettiautoja sekä kevyitä, enintään 20 tonnin painoisia kuorma-autoja, sillä kapeutensa takia se ei pysty kiinnittymään Hailuodon lauttapaikan kaltureihin raskaan liikenteen edellyttämällä tavalla. Kiinteän yhteyden louhekuljetukset ovat olleet tauolla Merisillan korjaustöiden aikana, mutta kuljetukset käynnistyvät uudelleen, kun Merisilta palaa liikenteeseen.

Kesän lomaliikenteen alkaessa on mahdollista, että lauttapaikoilla syntyy jonoa ja odotusajat venyvät, sillä lauttojen yhteiskapasiteetti on pienempi normaalitilanteessa. Kehotamme varautumaan viivästyksiin ja varaamaan riittävästi matka-aikaa.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Tapani Jaakkola, yhteydenotot Liikenteen asiakaspalvelun kautta, p. 0295 020 600

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hyväkuntoisella soratiellä on parempi ajettavuus kuin pahasti vaurioituneella päällystetyllä tiellä15.7.2024 13:17:46 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri – noin 35 prosenttia. Lounais-Suomessa sorateiden osuus maantieverkosta on keskimääräistä pienempi. Tyypillisellä soratiellä ajaa vain alle sata ajoneuvoa päivässä, mutta silti sorateillä on edelleen oleellinen merkitys esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ja huoltovarmuudelle. Vaihtelevat sääolosuhteet, vauriot ja pölyäminen kuitenkin kiusaavat sorateitä. Myöskään soratien leventyminen ei ole hyvä asia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye