Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingissä kartoitetaan penkkejä ja roska-astioita mobiilipelillä

Jaa

Helsinkiläiset voivat pian tienata rahaa tililleen valokuvaamalla puistonpenkkejä ja roska-astioita Vuosaaressa ja Tapaninkylässä. Tempaus toteutetaan Crowdsorsa-mobiilipelin avulla 15. heinäkuuta alkaen. Pelaajat ansaitsevat euron jokaisesta ensimmäisenä kuvaamastaan kohteesta.

""
Pelissä pelaajat merkitsevät löytämiään puistonpenkkejä ja roska-astioita kartalle ottamalla niistä valokuvia. Hemmo Rättyä

Joukkoistettu puistonpenkkien ja roska-astioiden kartoitus käynnistyy 15. heinäkuuta klo 9. Pelata voi kuka vain, kunhan ensin lataa Crowdsorsa-mobiilipelin älypuhelimeensa. Pelaajat ansaitsevat rahaa valokuvaamalla löytämiään puistonpenkkejä ja roska-astioita sekä merkitsemällä niiden tarkan sijainnin kartalle.

– Käyttäjien bongaamat penkit ja roskikset ilmestyvät pelin kartalle ikoneina, jolloin jokainen pysyy helposti kärryillä siitä, mitä muut ovat jo löytäneet ja missä päin pelialuetta riittää vielä kartoitettavaa, kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Vuosaaresta ja Tapaninkylästä on löydettävissä yhteensä noin 2000 puistonpenkkiä ja roska-astiaa, joista jokainen on euron palkkion arvoinen – sen ensimmäisenä bonganneelle. Kerätystä kuvamateriaalista koostetaan Helsingin kaupungille kuntoluokiteltu inventaario. Tarkemmat osallistumisohjeet ovat luettavissa Crowdsorsa-sovelluksesta, jossa pelin sisältöön pääsee jo tutustumaan.

– Odotamme saavamme hyvää kuvamateriaalia puistoissa, muilla viheralueilla ja katualueilla olevista erilaisista penkeistä ja roska-astioista Tapaninkylän ja Vuosaaren alueilta. Kuvien perusteella luokittelemme kuvatut kalusteet kuntoluokkiin ja testaamme, onko kuntoluokka mahdollista määritellä valokuvien perusteella. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan tempaukseen, kertoo Helsingin kaupungin projektinjohtaja Ritva Keko.

Helsingissä on tänä kesänä hyödynnetty Crowdsorsa-sovellusta myös esteettömyyden kartoituksessa sekä vieraslajikasvien torjunnassa. Vuonna 2021 ja 2023 samaa menetelmää käytettiin lisäksi Helsingin pyöräteiden kuntokartoitukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ritva Keko (lomalla 2.7. asti)
projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38403
ritva.keko@hel.fi

Esko Laiho
tiimipäällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38381
esko.laiho@hel.fi

Toni Paju
toimitusjohtaja
Crowdsorsa
puh. 09 310 38381
toni.paju@crowdsorsa.com

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 27.6.202427.6.2024 17:01:01 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 27.6.2024. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 22.8.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye