Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Maantien 774 jalankulku- ja pyörätien suunnittelu välillä Niemeläntie–Kaupunginmäki aloitetaan Kalajoella

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on aloittanut liikennejärjestelmästä ja maanteistä säädetyn lain mukaisen tiesuunnitelman laatimisen jalankulku- ja pyörätien rakentamisesta maantielle 774 välille Niemeläntie–Kaupunginmäki. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Kalajoen kaupungin kanssa.

Suunnittelualueen kartta.
Suunnittelualueen kartta.

Tiesuunnitelmassa maantielle 774 suunnitellaan jalankulku- ja pyörätie Raution kylän kohdalle Niemeläntien ja Kaupunginmäen välille n. 6 kilometrin matkalle. Lisäksi suunnitelma sisältää maantielle vilkkaimpien ylityskohtien saarekkeet ylitystä turvaamaan, jalankulkuyhteydet pysäkeille sekä Pirkokosken (Vääräjoen sivujoki) jalankulku- ja pyörätien sillan joko erillisenä siltana tai kiinni maantiesiltaan. Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden parantaminen sekä kestävien kulkumuotojen kasvuedellytysten parantaminen.

Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä kesällä 2024 ja tiesuunnitelma valmistuu tammikuussa 2025. Syksyllä 2024 järjestetään Kalajoella avoin vuorovaikutustilaisuus, jossa esitellään suunnitelmaluonnoksia. Vuorovaikutustilaisuudesta tiedotetaan erikseen.

Tiesuunnitelman jälkeen hankkeelle on tarpeen erillinen rakentamissuunnitelma. Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kalajoen kaupunki:
Matti Sirviö, puh. 0400 385 108, etunimi.sukunimi@valukon.fi
Marko Raiman, puh. 044 469 1213, etunimi.sukunimi@kalajoki.fi

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus:
Jouni Heikkilä, puh. 0295 038 150, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

WSP Finland Oy:
Suunnittelun projektipäällikkö Esa Nyrhinen
puh. 0400 161 857, etunimi.sukunimi@wsp.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

vaihde 0295 038 000

https://www.ely-keskus.fi/ely-pohjois-pohjanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Oulun entinen kuulovammaisten koulu sekä Ahtelan ja Törmäsen tilat rakennuksineen tulee suojella kaavoituksen keinoin2.7.2024 13:02:53 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt olla suojelematta rakennusperintölailla Oulun entisen kuulovammaisten koulun sekä on hylännyt Ahtelan ja Törmäsen tiloja koskevan rakennussuojeluesityksen. Molemmat kohteet sijaitsevat Oulun kaupungin asemakaava-alueella. Asemakaava-alueella rakennussuojelu toteutetaan ensisijaisesti asemakaavoituksen keinoin.

Työttömyyden trendi Pohjois-Pohjanmaalla laskeva26.6.2024 08:15:05 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaalla oli toukokuun lopussa 21 000 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 800 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten, mutta vajaa pari tuhatta vähemmän kuin edelliskuussa. Kesää kohti tultaessa työttömien määrä perinteisesti vähenee ja kasvaa hetkellisesti kesäkuukausiksi. Isossa kuvassa työttömyyden trendi on laskeva. Toukokuussa lomautettuja oli 1 800. Toteutuneet lomautukset ovat kohdistuneet erityisesti rakennusalalle kirvesmiehiin ja rakennuspuuseppiin sekä talonrakentajiin.

Sinileväseuranta käynnistyi – Pohjois-Pohjanmaalla ei havaintoja sinilevistä, männyn siitepölyä paikoin runsaasti6.6.2024 11:08:52 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen sinileväseuranta on käynnistynyt kesäkuun alussa ja jatkuu syyskuun loppuun. Seurannan ensimmäisellä viikolla Pohjois-Pohjanmaan vakiohavaintopaikoilla ei havaittu sinileviä. Havupuiden kellertävää siitepölyä esiintyy paikoin runsaasti veden pintakalvolla tai ranta-alueella veteen sekoittuneena. Toukokuun poikkeuksellisen lämmin sää on nostanut vesien pintalämpötilaa tavanomaista korkeammalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye