Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Yli-Iin ja Kuivaniemen neuvolapalvelut siirtyvät kouluterveydenhuollon tiloihin elo–syyskuussa – hyvinvointipisteiden toiminta lakkaa

Jaa

Yli-Iin ja Kuivaniemen hyvinvointipisteiden toiminta lakkaa 1.8.2024. Palvelut tuotetaan jatkossa muissa lähialueiden toimipisteissä, digitaalisina palveluina tai liikkuvina palveluina. Muutos on osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteitä.

Äiti ja vauva neuvolan terveydenhoitajan vastaanotolla.
Kuva: Sanna Krook/Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kuivaniemellä neuvola uusiin tiloihin elokuussa  

Kuivaniemen neuvolan toimintaa jatketaan Kuivaniemen koululla kouluterveydenhuollon tiloissa perjantaisin 16. elokuuta alkaen.  Neuvolan terveydenhoitaja ottaa Kuivaniemen asukkaita vastaan myös Iin neuvolassa maanantaisin ja tiistaisin 12. elokuuta alkaen. 

Kuivaniemen neuvola on kesälomien vuoksi suljettu 15.7.–11.8. Sulun aikana asiakkaat hoidetaan Iin neuvolassa. 

Yli-Iissä neuvola uusiin tiloihin syyskuussa 

Yli-Iissä neuvolan toimintaa jatketaan Yli-Iin koululla kouluterveydenhuollon tiloissa syyskuun ensimmäisellä viikolla. Yli-Iin asukkaat saavat neuvolan palveluja myös Kiimingin neuvolassa 2. syyskuuta alkaen.  

Nykyisissä tiloissaan Yli-Iin hyvinvointipisteessä Yli-Iin neuvola on avoinna vain tiistaisin 9.7. asti. Neuvola on kesälomien vuoksi suljettu 15.7.–11.8. Sulun aikana asiakkaat hoidetaan Kiimingin neuvolassa. Elokuun aikana hyvinvointipisteellä hoidetaan vielä sinne sovitut asiakaskäynnit. 

Yli-Iin ja Kuivaniemen neuvoloiden palvelunumerot eivät muutu. 

Yli-Iin hyvinvointipisteen palvelut tarjotaan jatkossa Kiimingissä, Kuivaniemen hyvinvointipisteen palvelut tarjotaan jatkossa Iissä 

Yli-Iin hyvinvointipisteen toiminta on ollut osa Kiimingin hyvinvointikeskuksen toimintaa. Jatkossa Yli-Iin asukkaat voivat valita, missä he haluavat palvelua. Lähimpänä Yli-Iitä on Kiimingin hyvinvointikeskus. Lapsiperheet, nuoret ja aikuiset saavat sosiaalipalveluja Kiimingin hyvinvointikeskuksessa. Tarvittaessa työntekijät jalkautuvat Yli-Iin alueelle asiakas- ja verkostotapaamisiin.

Suun terveydenhuollon palvelut saa entiseen tapaan Kiimingin hyvinvointikeskuksesta ja koululaiset hoidetaan edelleen Yli-Iissä liikkuvan hammashoidon palveluna. Yli-Iin asukkaita palvelee Digitaalinen sote-keskus, josta saa yhteyden hoitajaan ja lääkäriin Pohteen verkkosivujen kautta. Digitaalinen sote-keskus palvelee asukkaita myös virka-aikojen ulkopuolella ja viikonloppuisin.  
 
NordLab on sulkenut Yli-Iin hyvinvointipisteen näytteenottopisteen. Yli-Iin näytteenoton asiakkaat voivat jatkossa asioida esimerkiksi Iissä, Kiimingissä tai Oulussa.  

Kuivaniemen hyvinvointipisteen toiminta on ollut osa Iin terveysaseman toimintaa. Jatkossa asiakkaat voivat valita, missä he haluavat palvelua. Lähimpänä Kuivaniemeä on Iin terveysasema. Suun terveydenhuollon palvelut saa entiseen tapaan Iin terveysasemalta. 

Lue myös

Siikajoenkylän terveysaseman ja Yli-Iin sekä Kuivaniemen hyvinvointipisteiden toiminta lakkaa (Pohde.fi) 

Siikajoenkylän ja Yli-Iin näytteenottopisteet sulkevat ovensa 1.6.2024 – syynä muutokset Pohteen palveluverkossa (Nordlab.fi)

Lisätiedot medialle

Lisätietoja aiheesta antavat toimialuejohtajat Leena Mämmi-Laukka ja Päivi Peltokorpi.

Neuvoloita koskien lisätietoja antavat vastuuyksikköpäälliköt Päivi Rintasaari ja Jaana Haapaviita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Rintasaarivastuuyksikköpäällikkö; äitiys- ja lastenneuvola; Utajärvi, Vaala, Muhos, Tyrnävä, IiPohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Puh:050 353 6711paivi.rintasaari@pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Terveyden- ja sairaanhoidon palveluvalikoimaan on tulossa muutoksia syksyllä 20249.7.2024 12:45:29 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen terveyden- ja sairaanhoidon palveluihin on tulossa muutoksia 1.8.2024 alkaen. Muutokset koskevat lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanottoa, suun terveydenhuoltoa, infopisteitä sekä laboratorion näytteenottopalveluja. Palveluvalikoima muuttuu sosiaali- ja terveysyksiköissä näillä paikkakunnilla: Alavieska, Himanka, Merijärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi ja Vihanti. Muutokset ovat osa Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteitä.

Lintuinfluenssarokotukset alkavat – rokotteita suositellaan esimerkiksi turkiseläinten ja siipikarjan parissa työskenteleville26.6.2024 10:10:34 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella aloitetaan lintuinfluenssarokotukset Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusten mukaisesti. Rokotuksen saavat lintuinfluenssalle altistumisvaarassa olevat 18 vuotta täyttäneet kohderyhmiin kuuluvat henkilöt. Rokotettavat varaavat itse ajan rokotukseen omasta sosiaali- ja terveyskeskuksesta.

Helle rasittaa erityisesti ikäihmisiä, vauvoja ja raskaana olevia – vinkit hellepäiviin26.6.2024 09:07:24 EEST | Tiedote

Kuumiin kesäpäiviin ja pitkiin hellejaksoihin on hyvä varautua etukäteen. Kuumasta säästä voi aiheutua terveyshaittoja kenelle tahansa, jos vaikutuksilta ei suojaudu riittävästi. Erityisen herkkiä haitoille ovat kuitenkin ikäihmiset, pitkäaikaissairauksista kärsivät sekä vauvat ja pienet lapset. Myös raskaus sekä kuumissa olosuhteissa työskentely ja urheilu lisäävät alttiutta haitoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye