Kymenlaakson hyvinvointialue

Juhannus toi Kymenlaakson päivystyksiin yli 1000 käyntiä

Jaa

Yhteensä juhannuksen aikana ajalla 20.–23.6.2024 Kymenlaakson keskussairaalassa hoidettiin 519 ja Kouvolan Ratamokeskuksessa 520 päivystyspotilasta.

Ratamokeskuksen sairaalarakennus, jossa on valkoinen katto ja punainen risti -symboli yläkulmassa.
Kouvola on suosittu kesämökkipaikkakunta, mikä näkyy myös Ratamokeskuksen kävijämäärissä. Kymenlaakson hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialueen akuuttipalveluiden vs. ylihoitaja Janne Wall kertoo juhannuksen olleen maakunnan kummassakin ympärivuorokautisessa päivystyksessä odotetun vilkas. Meno- ja tuloliikennettä oli valtateiden lisäksi päivystyksen aulatiloissa.

– Juhannustorstai ja -sunnuntai olivat viikonlopun kiireisimmät päivät sekä keskussairaalassa että Ratamokeskuksessa. Erityisesti Ratamokeskuksessa kävi joka päivä paljon Kouvolassa mökkijuhannusta viettämässä olleita, muilla paikkakunnilla kirjoilla olevia ihmisiä, Janne Wall kertoo.

– Tulosyyt olivat juhannukselle tyypillisiä. Jonkin verran fillarilla ja sähköpotkulaudoilla kaatumisia sekä sellaisia tapaturmia ja akuutteja sairastumisia, jollaisia hoidetaan kaikkina muinakin viikonloppuina.

Ensihoidossa sen sijaan vietettiin Wallin mukaan totutusta poiketen varsin rauhallista viikonloppua. Kokonaistehtävämäärä oli viikonlopun ajalta 165, mikä on noin 40 tehtävää vähemmän kuin juhannuksena tyypillisesti.

– Ensihoidon tehtävälistalla oli pidempiä siirtokuljetuksia, kaatumisia ja sähköpotkulaudoilla röntyilyjä ja jokunen nahistelukin, jossa ambulanssia on tarvittu. Muutoin tavanomaisia ihmisten akuutteja sairastumisia, Wall luettelee.

– Luonnollisesti myös päihtymys jonkin verran näkyi ensihoidon tehtävissä, mutta ei voida sanoa, että se olisi korostunut normaaliin viikonloppuun verraten.

Keskikesän juhlaan oltiin ensihoidossa varauuttu lisämiehityksellä niin maalla kuin merellä.

– Juhannusaatoksi asetimme ensihoitajan merivartioston partioveneen mukaan. Viikonlopun aikana oli muutamia tehtäviä merialueidemme saaristossa, jotka hoidettiin yhteistyössä merivartioston kanssa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen akuuttipalveluiden juhannus lukuina

Kymenlaakson keskussairaalan päivystys

Torstaina 20.6. yhteensä 149 potilasta

Perjantaina 21.6. yhteensä 113 potilasta

Lauantaina 22.6. yhteensä 125 potilasta

Sunnuntaina 23.6. yhteensä 132 potilasta

Ratamokeskuksen päivystys

Torstaina 20.6. yhteensä 131 potilasta

Perjantaina 21.6. yhteensä 128 potilasta

Lauantaina 22.6. yhteensä 119 potilasta

Sunnuntaina 23.6. yhteensä 142 potilasta

Ensihoito

Ajalla 20.–23.6. yhteensä 165 tehtävää

Yhteyshenkilöt

Janne Wall
vs. ylihoitaja, Kymenlaakson hyvinvointialueen akuuttipalvelut

P. 044 2231 270, janne.wall@kymenhva.fi

Kuvat

Ratamokeskuksen sairaalarakennus, jossa on valkoinen katto ja punainen risti -symboli yläkulmassa.
Kouvola on suosittu kesämökkipaikkakunta, mikä näkyy myös Ratamokeskuksen kävijämäärissä.
Lataa
Ilmakuva laajoilla metsillä ja järvillä ympäröidystä Kymenlaakson keskussairaalan kompleksista.
Kymenlaakson keskussairaala kesällä 2024 kuvattuna.
Lataa

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti lausuntonsa hallituksen esitysluonnoksesta terveydenhuoltolain muutoksiksi2.7.2024 08:55:56 EEST | Tiedote

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti 1.7. laajan lausunnon luonnokseen hallituksen esityksestä terveyenhuoltolain muuttamisesta. Lausunnossa painopisteenä ovat esitysluonnoksessa arvioidun säästöpotentiaalin kumoaminen hyvinvointialueen yksityiskohtaisilla laskelmilla ja Kouvolan päivystyksen akuuttilääketieteen hoitolinjan tehokkaan toiminnan kuvaus. Lisäksi huomioidaan kokonaisvaikutuksia hyvinvointialueen palveluihin koko maakunnan alueella sekä vaikutuksia muiden viranomaisten toimintaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye