Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Innovatiivinen terveysteknologia käyttöön Keusotessa: Terveystarkastus viidessä minuutissa

Jaa

Hyvä median edustaja!

Olet lämpimästi tervetullut testaamaan innovatiivisen terveysteknologian käyttöönottoa Keusotessa. 

Keusoten alueen asukkaat saavat terveytensä tueksi yhden Suomen innovatiivisemmista terveysteknologiatuotteista – automatisoitu itsemittauspiste otetaan käyttöön JUSTissa kesäkuun lopulla.

Tule testaamaan, miten itsemittauspiste toimii 28.6.24 klo 14 Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST), Lääkärikuja 1, Järvenpää.

eTerveysaseman itsemittauspiste
eTerveysaseman itsemittauspiste

Innovatiivinen terveysteknologia käyttöön Keusotessa: Terveystarkastus viidessä minuutissa 

Keusoten alueen asukkaat saavat terveytensä tueksi yhden Suomen innovatiivisemmista terveysteknologiatuotteista – automatisoitu itsemittauspiste otetaan käyttöön JUSTissa kesäkuun lopulla. eTerveysaseman asiakas voi itsemittauspisteellä mitata esimerkiksi verenpaineen, sykkeen, happisaturaation, painon ja kehon koostumuksen viidessä minuutissa.  

MedicubeX:n eTerveysaseman itsemittauspiste on suomalaista innovaatiota tulevaisuuden terveyspalvelukonsepteissa. eTerveysasema vapauttaa huomattavasti hoitajien työaikaa potilaiden kohtaamiseen ja mahdollistaa nopeat, kattavat terveystarkastukset, kuten sydän- ja verisuonisairauksien seulonnan. MedicubeX Oy:n eTerveysasemia on Suomessa käytössä vasta muutamia.  

- Tulevaisuuden terveysteknologia on hyödyntämätön potentiaali. eTerveysasema tarjoaa innovatiivisen ratkaisun niin hoitajalle kuin asiakkaallekin. Itsemittaus käy helposti, jonottamatta ja tulokset ovat valmiit viidessä minuutissa. eTerveysaseman avulla pystymme tarjoamaan uudenlaisen tavan seurata ja hoitaa terveyttä, kertoo johtajaylilääkäri, tutkimus- ja kehittämisjohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen Keusotelta.  

Itsemittauspiste vapauttaa resursseja vastaanottokäyntiin 

Automatisoidun itsemittauspisteen avulla on tarkoitus selvittää ja kehittää konseptin toimivuutta terveysaseman hoitoprosessissa. Kiire- ja ajanvarausvastaanottoja edeltävästi tehty terveysmittaus itsemittauspisteellä tullee nopeuttamaan käyntiin liittyviä prosesseja. Kun itsemittaus on tehty ennen vastaanottokäyntiä, jää itse vastaanotolle enemmän aikaa muihin asioihin.  

Itsemittauspisteen käyttöä tullaan pilotoimaan kesän aikana työttömien terveystarkastuksiin. Käyttöä laajennetaan elokuussa muihin soveltuviin kohderyhmiin.  

Keusote kehittää tulevaisuuden terveyspalveluita kumppaneiden kanssa 

Suomalainen terveysteknologiayritys MedicubeX on kehittänyt ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon automaattisesti ja hygieenisesti elintoimintoja mittaavan itsemittausaseman. Tekoälyyn ja anturiohjattuun tekniikkaan perustuva asema kerää ja analysoi tiedot sydän- ja verisuonisairauksien sekä diabeteksen riskitekijöistä muutamassa minuutissa. 

- Terveystarkastuksilla ja riskitekijöiden varhaisella tunnistamisella on suuri hyödyntämätön potentiaali ja yhteistyö Keusoten kanssa onkin mahtava mahdollisuus päästä edistämään väestön terveyttä. Olemme viimeisen vuoden aikana kehittäneet eTerveysasemaa edelleen ja siirrymme nyt sarjatuotantoon. Tilauksia on jo jonossa Suomen lisäksi Alankomaihin ja Baltiaan, kommentoi MedicubeXin toimitusjohtaja, Vili Kostamo. 

Lisätiedot medialle:  

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu: Innovatiivinen terveysteknologia käyttöön Keusotessa -terveystarkastus viidessä minuutissa26.6.2024 09:26:47 EEST | Kutsu

Hyvä median edustaja! Olet lämpimästi tervetullut testaamaan innovatiivisen terveysteknologian käyttöönottoa Keusotessa. Keusoten alueen asukkaat saavat terveytensä tueksi yhden Suomen innovatiivisemmista terveysteknologiatuotteista – automatisoitu itsemittausasema otetaan käyttöön JUSTissa kesäkuun lopulla. Tule testaamaan, miten itsemittausasema toimii 28.6.24 klo 14 Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST), Lääkärikuja 1, Järvenpää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye