Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus päätti lähettää liikkuvien palvelujen ja lähiasemaverkoston laajalle keskustelukierrokselle

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti lähettää äänestyksen jälkeen lähiasemia ja liikkuvia palveluja koskevan suunnitelman laajalle keskustelu- ja kuulemiskierrokselle. Samalla käynnistetään asukaskysely, johon pirkanmaalaiset voivat vastata verkossa tai sosiaali- ja terveysasemilla. Kysely on avoinna 22.7. asti.

Edellisessä kokouksessa asia jäi pöydälle. Suunnitelmassa käsitellään niiden 12 toimipisteen tulevaisuutta, joista ei ole vielä päätetty. Osa toimipisteistä on tarkoitus säilyttää ja osa lakkauttaa, ja joillakin paikkakunnilla tarjottaisiin liikkuvia palveluja. Pohjaesitys lähetetään jaostoille, valiokunnille ja vaikuttamistoimielimiin. Asukaskyselyn lisäksi järjestetään asukastilaisuudet 19.8. Ruovedellä ja 26.8. Lempäälässä. Lähiasemien ja liikkuvien palvelujen kokonaisuus tulee aluehallituksen päätettäväksi syksyn aikana. Sitä ennen asia on lähetekeskustelussa aluevaltuustossa 23. syyskuuta.

Aluehallitus päätti myös käynnistää Pirkanmaan hyvinvointialueella koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Yhteistoimintaneuvottelujen tavoitteena on keventää sisäistä hallintoa, ja ensisijaisesti vähennykset aiotaan kohdistaa johto-, esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä toimiviin. Yhteistoimintaneuvottelut alkavat elokuussa, ja ne voivat johtaa arviolta 80 henkilötyövuoden vähenemiseen. Tämän hetkinen arvio lisäsopeutuksen tarpeesta on noin 20 miljoonaa euroa. Luku tarkentuu elokuuhun mennessä toisen osavuosikatsauksen perusteella.

Aluehallitus linjasi tulevien rakennusinvestointien hankkeen eli Taysin uudistamisohjelman organisointia. Projektin johtoryhmään kuuluvat jäseninä konserni- ja toimitilajaoston puheenjohtajat. Lisäksi muodostetaan poliittisen ja virkavalmistelun yhteensovittamisen ryhmä, jonka jäseninä ovat johtavat luottamushenkilöt sekä hankejohtaja, hyvinvointialuejohtaja ja konsernipalvelujohtaja. Hankkeelle perustetaan hankejohtajan virka kuuden vuoden määräajaksi. Hankejohtajan virka avataan julkiseen hakuun.

Potilastietojärjestelmäksi valitun, CGI:n toimittaman OMNI360-järjestelmän käyttöönotosta päätettiin solmia projektisopimus Istekki oy:n kanssa. Hankinnan kokonaiskustannusten arvioidaan olevan 70 miljoonaa euroa ensimmäisen neljän vuoden aikana. Lisäksi päätettiin käynnistää hyvinvointialueen yhteisen suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmän hankinnan valmistelu.

Yhteyshenkilöt

Aluehallituksen varapuheenjohtaja Hanna Laine

Puh:040 728 9343

Linkit

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilöstön suositteluhalukkuus parani Pirkanmaan hyvinvointialueen Fiilismittari-kyselyssä15.7.2024 11:21:54 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue mittaa työntekijäkokemusta ja henkilöstön suositteluhalukkuutta Fiilismittari-kyselyllä neljä kertaa vuodessa. Vuoden toisessa kyselyssä Fiilismittarin suositteluarvoksi muodostui -5, kun se aiemmassa kyselyssä oli -10. Turvallisuuden kokemus on edelleen korkealla, ja yksiköiden koetaan olevan turvallisia myös asiakkaille ja potilaille.

Tutkimus Taysissa: Mitä vakava vamma maksaa ja miten se vaikuttaa potilaan elämänlaatuun?5.7.2024 12:39:39 EEST | Tiedote

Yli puolet vakavasti loukkaantuneista potilaista kärsii erilaisista kivuista vuoden kuluttua vamman jälkeen, mutta ahdistuksen kokemukseen loukkaantuminen ei näytä pidemmän päälle vaikuttavan. Hintalappu loukkaantumiselle on tyypillisesti kymmeniä tuhansia euroja, ja pieni porukka hyvin kallishoitoisia potilaita vastaa isosta osasta kustannuksia. Muun muassa tämä kävi ilmi Taysin apulaisylilääkärin Antti Riuttasen vakavasti loukkaantuneiden potilaiden tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye