Kela

Kela osallistuu kesällä 2024 Pride-tapahtumiin ympäri maan

Jaa

Pride näkyy Kelan toiminnassa kesällä 2024 monin tavoin. Kelassa monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta edistetään aktiivisesti, ja se on osa Kelan vastuullisuustyötä.

Kolme Pride-lippua liehuu Kelan päätalon edustalla.

Kela osallistuu tänä kesänä Pride-tapahtumiin eri puolilla Suomea, mikä tukee Kelan tavoitetta valtakunnallisesti vaikuttavasta yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuustyöstä. Kelan sateenkaariverkosto koordinoi osallistumista tapahtumiin.

– Kela on Oulu Priden pitkäaikainen kumppani, ja tänä kesänä ensimmäistä kertaa myös Turku Priden kumppani. Kelan sateenkaariverkoston jäseniä voi bongata sateenkaariavainnauhojen kera myös Kotka Pridesta ja Pori Pridesta, kertoo verkoston puheenjohtaja Saara Salonen

Pride-liike tekee töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Osallistuminen valtakunnallisiin Pride-tapahtumiin on osa Kelan vastuullisuustyötä, jonka tavoitteena on muun muassa syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

Monimuotoisuuden ja osallisuuden edistäminen palvelee kaikkia

Kelan sateenkaariverkosto on vuonna 2019 perustettu yhteisö. Se on avoin kaikille kelalaisille, jotka ovat kiinnostuneita edistämään sateenkaarioikeuksien ja monimuotoisuuden toteutumista työelämässä. Verkosto edistää yhdenvertaisuutta sekä Kelan henkilöstön että asiakkaiden suuntaan.

Sateenkaariverkoston lisäksi Kelassa toimii eri vähemmistöjen monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja osallisuutta edistävä DEI-verkosto (diversity, equity ja inclusion). Se edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen lisäksi myös muiden vähemmistöjen näkökulmia niin henkilöstön keskuudessa kuin asiakkaiden kohtaamisessa.

– Sitkeä ja johdonmukainen työ monimuotoisuuden eteen on tärkeää, sillä kaikki Suomessa asuvat ovat jossain elämänsä vaiheessa Kelan asiakkaita. Meidän pitää varmistaa, että jokainen voi asioida Kelassa turvallisin ja rauhallisin mielin omana itsenään, Salonen tiivistää.

Lue lisää

Miksi Kelassa on sateenkaariverkosto? | Sosiaalivakuutus

Kelan strategiset vastuullisuuslinjaukset

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kelan viestintäKelan viestinnän mediapuhelin palvelee arkisin klo 9–16. Numerossa ohjaamme haastattelupyyntöjä asiantuntijoillemme. Voit jättää haastattelupyynnön myös sähköpostitse.

Puh:020 634 7745viestinta@kela.fi

Kansaneläkelaitos (Kela) hoitaa Suomen sosiaaliturvaan kuuluvien perusturvaa eri elämäntilanteissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye