Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kesälampaat aloittivat jälleen niittyjen hoidon

Jaa

Tutut kesätyöntekijät ovat aloittaneet aherruksen. Tänä vuonna lampaat työskentelevät viidessä eri lokaatiossa: Hietalahden tekosaaressa, Vanhan Vaasan raunioita vastapäätä, Vähänkyrön Kirkonmäen alueella sekä Gerbyssä Omenapuupuistossa ja Solasaaressa.

Kuva: Ronja Juola / Vaasan kaupunki

Ahkerat kesätyöntekijät tekevät hyvää ympäristölle

Lampaat ovat tehokkaita ja ympäristöystävällisiä maisemanhoitajia. Tänä vuonna lammaskatras koostuu 25 lampaasta. Niiden työt kestävät syyskuuhun saakka. Tarkempi laidunnusaika riippuu niityillä olevan ruoan määrästä.

-Lampaiden hyvinvoinnista huolehditaan tarkasti. Lampaiden vointi tarkistetaan joka päivä, minkä lisäksi lampuri käy tarkastamassa lampaiden hyvinvoinnin kerran viikossa, kertoo viherrakentamisen tiimin hankekoordinaattori Simo Marttila.

Annetaan lampaille työrauha

Kaikilla laidunnusalueilla on tallentava kameravalvonta. Lampaita saa käydä katsomassa, mutta aitauksien lähettyvillä tulee liikkua rauhallisesti eikä aitauksiin saa mennä. Lampaiden hyvinvoinnin turvaamiseksi koiran kanssa liikkeellä ollessa tulee koira olla kytkettynä hihnaan. Lampaille ei saa syöttää muuta kuin alueen ympäristössä kasvavaa ruohoa.

Vähänkyrön ja Gerbyn alueet ovat osa Vaasan kaupungin Kunta-Helmi hanketta, jota on mukana rahoittamassa Ympäristöministeriön elinympäristöohjelma.  Helmi-elinympäristöohjelman tavoitteena on vahvistaa Suomen luonnon monimuotoisuutta ja turvata luonnon tarjoamia ekosysteemipalveluja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankekoordinaattori Simo Marttila, simo.marttila@vaasa.fi, puh. +358 400 668 649

Kuvat

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye