Tilastokeskus

Vanhojen osakeasuntojen hintojen lasku toukokuussa vähäisintä sitten loppuvuoden 2022

Jaa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat toukokuussa koko maassa 2,8 % edellisestä vuodesta. Edellisestä kuukaudesta hinnat nousivat 1,0 %.

Pääkaupunkiseudulla hintojen lasku vuodentakaisesta oli 3,5 %. Edelliseen kuukauteen verrattuna hinnat nousivat 2,3 %.

”Vanhojen osakeasuntojen hintojen lasku on alkuvuonna tasaantunut selvästi.  Koko maan ja pääkaupunkiseudun hintojen vuosimuutos on ollut yhtä vähän miinuksella viimeksi yli puolitoista vuotta sitten lokakuussa 2022, jolloin hintojen merkittävä lasku alkoi”, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Anu Rämö.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat toukokuussa 2024 kuudessa suurimmassa kaupungissa 3,2 % verrattuna vuotta aiempaan. Suurinta hintojen lasku oli Turussa, 5,6 %, ja Helsingissä, 4,4 %. Suurten kaupunkien ulkopuolella hinnat laskivat 2,2 %.

“Hinnat laskivat kaikissa suurissa kaupungeissa lukuun ottamatta Oulua, jossa hintataso on osapuilleen sama kuin vuosi sitten. Tampereella hinnat laskivat vähiten, 1,0 %", kertoo Rämö.

Kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin toukokuussa 4,3 % enemmän vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppoja kuin vuotta aikaisemmin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilastokeskus
Työpajankatu 13
00580 HELSINKI

Vaihde 029 551 1000

https://www.tilastokeskus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tilastokeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye