Kymenlaakson hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi palvelurakenteen ja palveluverkon esitetyt toimenpiteet

Jaa

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui tiistaina 25.6.2024.

Kokouksen asioina olivat muun muassa palvelurakenne- ja verkko sekä Kymenlaakson hyvinvointialueen lausunto Sosiaali- ja terveysministeriön luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi terveydenhuoltolain muuttamisesta sekä siihen liittyviksi laeiksi.   

Kymenlaakson hyvinvointialueen palvelurakenne ja palveluverkko   

 Aluehallitus päätti kokouksessaan 21.5.2024 käsitellä itseoikaisuna palveluverkkoa koskevat päätökset 12.12.2023 ja 7.5.2024 menettelyvirheen vuoksi. Aluehallituksen tekemän itseoikaisun taustalla on Itä-Suomen hallinto-oikeuden 3.5.2024 antama ratkaisu, jolla se on kumonnut Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston 22.6.2023 tekemän päätöksen koskien palvelustrategiaa ja -verkkoa.   

Aluehallitus hyväksyi palvelurakenteen ja palveluverkon esittelyn mukaiset toimenpiteet, sekä jatkovalmistelun pohjaksi alueellisen mallin (vaihtoehto 2). Aluehallitus päätti perustaa poliittisen ohjausryhmän turvaamaan vuoropuhelua palveluverkkoon kohdistuvasta valmistelutilanteesta erikseen sovittavalla tavalla sekä lähetti fyysisen palveluverkon muutosvalmistelun palvelulautakunnalle.   

Kymenlaakson hyvinvointialueen lausunto Sosiaali- ja terveysministeriön luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi terveydenhuoltolain muuttamisesta sekä siihen liittyviksi laeiksi   

Sosiaali- ja terveysministeriön valmistelemassa luonnoksessa hallituksen esitykseksi ehdotetaan muutoksia ympärivuorokautista terveydenhuollon päivystystä sekä leikkaustoimintaa koskevaan sääntelyyn. Jatkossa kullakin hyvinvointialueella olisi yksi nimetyllä paikkakunnalla sijaitseva yliopistollinen sairaala tai keskussairaala, jossa on väestölle avointa ja sairaalan toiminnan varmistavaa monierikoisalaista ympärivuorokautista päivystystä.   

Perusterveydenhuollon ja akuuttilääketieteen ympärivuorokautisen päivystyksen osalta luovuttaisiin sääntelystä, jonka mukaan sosiaali- ja terveysministeriö voi myöntää tätä toimintaa koskevan poikkeusluvan. Sen sijaan laissa säädettäisiin, millä paikkakunnilla on mahdollista ylläpitää tällaista perusterveydenhuollon ja akuuttilääketieteen ympärivuorokautista päivystystä.  

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää 1.7.2024 mennessä Kymenlaakson hyvinvointialueelta lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi terveydenhuoltolain muuttamisesta sekä siihen liittyviksi laeiksi.  

Aluehallitus käsitteli ja päätti antaa lausunnon STM:n lausuntopyyntöön. Aluehallitus valtuutti hyvinvointialuejohtajan täydentämään lausuntoa sekä antamaan lausunnon lausuntopalvelut.fi-palveluun.  

Lisätietoja:

Nina Brask
aluehallituksen puheenjohtaja
p. 040 195 4847, nina.brask@luottamus.kymenhva.fi

Harri Hagman
hyvinvointialuejohtaja
p. 020 633 2113, harri.hagman@kymenhva.fi

Lisätietoja: Kymenlaakson palveluverkko ja palvelurakenne sekä Kymenlaakson hyvinvointialueen lausunto STM:n lausuntopyyntöön 

Lauri Lehto
toimialajohtaja, strategia- ja integraatiopalvelut
p. 040 489 8652, lauri.lehto@kymenhva.fi

Avainsanat

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti lausuntonsa hallituksen esitysluonnoksesta terveydenhuoltolain muutoksiksi2.7.2024 08:55:56 EEST | Tiedote

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti 1.7. laajan lausunnon luonnokseen hallituksen esityksestä terveyenhuoltolain muuttamisesta. Lausunnossa painopisteenä ovat esitysluonnoksessa arvioidun säästöpotentiaalin kumoaminen hyvinvointialueen yksityiskohtaisilla laskelmilla ja Kouvolan päivystyksen akuuttilääketieteen hoitolinjan tehokkaan toiminnan kuvaus. Lisäksi huomioidaan kokonaisvaikutuksia hyvinvointialueen palveluihin koko maakunnan alueella sekä vaikutuksia muiden viranomaisten toimintaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye