LapWall Oyj

LapWallin 19 miljoonan euron tehdasinvestointi etenee suunnitelmien mukaisesti

Jaa

LapWallin tehdasinvestointi kolminkertaistaa Pyhännän yksikön tuotantokapasiteetin uuden tehtaan valmistuttua vuoden 2025 loppupuolella. Investointi laskee osavalmistus- ja kokoonpanokustannuksia merkittävästi sekä parantaa materiaalinkäytön tehokkuutta hyödyntämällä toimialan uusinta teknologiaa. Investointi mahdollistaa LapWallin strategian mukaisen kannattavan kasvun ja markkinaosuuden merkittävän kasvattamisen. Perustusten valutyöt alkavat heinäkuun alussa, ja tehdas tulee työllistämään täyden kapasiteetin käynnissä ollessaan noin 50–60 henkilöä.

Maarakennustyöt ovat käynnissä Pyhännän tehdasalueella.
Maarakennustyöt ovat käynnissä Pyhännän tehdasalueella. Otto Äijälä

Toteutettava tehdasinvestointi kolminkertaistaa tuotantokapasiteetin Pyhännällä. Uutta lämmintä tuotantotilaa rakennetaan yhteensä 10 500 m² ja varastotilaa noin 15 000 m². Perustusten valutyöt alkavat heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Tehtaaseen tulee osavalmistuslinja sekä kokoonpanolinjat seinäelementeille ja kattoelementtijärjestelmille. Uuden tehtaan kokoonpanokapasiteetti tulee olemaan vuositasolla noin 600 000 m². Tehdas tulee työllistämään täyden kapasiteetin käynnissä suoraan noin 50–60 henkilöä ja se on valmis tuotantoon vuoden 2025 toisen vuosipuoliskon aikana.

Investointi laskee osavalmistus- ja kokoonpanokustannuksia merkittävästi sekä parantaa materiaalinkäytön tehokkuutta hyödyntämällä toimialan uusinta teknologiaa. Investointi mahdollistaa LapWallin strategian mukaisen kannattavan kasvun ja markkinaosuuden merkittävän kasvattamisen.

Elementtien kokoonpanolinjat mahdollistavat sen, että LAPWALL LEKO® -elementtejä voidaan käyttää entistä laajemmin rakentamisessa. Puurakenteisia seinäelementtejä on pääosin käytetty asuntorakentamisessa, mutta LapWall on aktiivisesti laajentanut markkinaa myös julkiseen, teolliseen sekä liikerakentamiseen. Seuraava iso askel voidaan ottaa, kun uusi seinäelementtien kokoonpanolinja saadaan tuotantokäyttöön loppuvuodesta 2025. Kokoonpanolinjassa on huomioitu markkinoiden vaatimukset pitkälle tulevaisuuteen, kuten tuoterakenteet, uudet ympäristöystävällisemmät materiaalit sekä elementtien fyysinen koko.

Osavalmistuksessa saavutetaan hyötyä neljällä keskeisellä osa-alueella: hankinnoissa, materiaalihukan vähentämisessä, operointikuluissa sekä logistiikassa. Osavalmistuslinjalla tullaan valmistamaan kaikkien kokoonpanolinjojen osat, jolloin vanhat osavalmistussahat tulevat investoinnin myötä tarpeettomiksi.

Kattoelementtijärjestelmät ovat olleet suosittuja niiden elinkaaren alusta 2018 lähtien. Investoinnin myötä näiden tuotteiden osavalmistuskustannuksia saadaan laskettua noin 1/6 osaan ja kokoonpanokustannukset puolittuvat. Myös logistiikkakustannukset laskevat uusilla kuljetusjärjestelyillä ja elementin koon kasvun myötä. LAPWALL LEKO® -elementointijärjestelmä tarjoaa mielestämme tulevaisuudessa yhden tehokkaimmista ja laadukkaimmista tavoista rakentaa vesikattoja.

”Kokoonpano- ja osavalmistuslinjat ovat merkittävin osa investointia. Olemme työskennelleet uuden tehtaan suunnittelun parissa useita vuosia. Kone- ja laitetoimituksista kilpailivat saksalainen, ruotsalainen ja suomalainen toimittaja. Vaatimuksemme olivat korkeat, sillä linjojen elinkaari on noin kaksikymmentä vuotta. Toimittajien tuli vastata vaatimuksiin tuotteiden kapasiteetissa, luotettavuudessa ja käynnissäpitokuluissa. Tärkeää oli myös toimittajan kyvykkyys vastata elinkaaren aikaisiin kehitysvaatimuksiin”, kertoo LapWallin toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen.

”LapWall on valinnut laitetoimittajikseen Penope Oy:n ja Finnbaum Oy:n. Perusteellisen vertailun tuloksena valituilla yhteistyökumppaneilla on erinomaiset valmiudet toimittaa linjat, jotka vievät elementtirakentamisen uudelle tasolle. Molemmilla yrityksillä on tuotantoa lähialueella, joten toimittajasopimukset ovat alueellisestikin merkittäviä. Myös maarakennustöissä ja kiinteistöjen rakentamisessa käytetään paikallisia toimijoita. Hankkeen kotimaisuusaste ja alueen työllistämisvaikutus ovat korkeat”, kertoo LapWallin Pyhännän yksikön liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa.

”LapWallin vakavaraisuus ja hyvässä kunnossa oleva tase mahdollistavat uudet investoinnit ja tulevaisuuden rakentamisen. Investoinnin ansiosta tuotantokapasiteetti tulee kolminkertaistumaan. Varaudumme tulevien vuosien piristyvään markkinanäkymään. Nyt on hyvä aika investoida, kun kustannukset ovat alhaalla”, sanoo Jarmo Pekkarinen.

LapWall järjestää Pyhännän uuden tehtaan peruskivenmuuraustilaisuuden 8.7.2024 klo 10.00. Paikalla on kutsuvieraiden lisäksi maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maarakennustyöt ovat käynnissä Pyhännän tehdasalueella.
Maarakennustyöt ovat käynnissä Pyhännän tehdasalueella.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

LapWall on suomalainen puuelementoinnin suunnannäyttäjä. LapWall on siirtänyt merkittävän osan perinteisestä rakennustyömaalla tapahtuvasta rakentamisesta tehdasolosuhteissa tapahtuvaan valmistukseen. LapWallin tehtaat sijaitsevat Pyhännällä, Pälkäneellä ja Vetelissä. LAPWALL LEKO® -tuotevalikoimassa on yli 50 vakiotuotetta, jotka asiakas saa toimitettuna ja asennettuna. LAPWALL LEKO® -elementointijärjestelmä lyhentää työmaan läpimenoaikaa, takaa aukottoman kuivaketjun prosessin kaikissa vaiheissa sekä pienentää ympäristölle aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä radikaalisti. Yhtiön strategiana ja tavoitteena on hiilinegatiivisen liiketoiminnan kehittäminen materiaalitehokkuuden, tuotantomenetelmien ja digitaalisuuden keinoin. Yhtiö tavoittelee merkittävää orgaanista kasvua tavoitteenaan ylläpitää vahvaa kannattavuutta pitkällä aikavälillä. LapWallin liikevaihto vuodelta 2023 oli 41,9 miljoonaa euroa ja käyttökate (EBITDA) oli 5,3 miljoonaa euroa.

www.lapwall.fi/sijoittajille 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LapWall Oyj

LapWallin vuosi- ja vastuullisuuskatsaus 2023 on julkaistu11.4.2024 14:02:05 EEST | Tiedote

LapWall Oyj on julkaissut vuoden 2023 vuosi- ja vastuullisuuskatsauksensa. LapWallin liiketoimintaan on sisäänrakennettuna vastuullisuus ja kestävä kehitys. LapWall on maailman ensimmäinen puuelementtien valmistaja, jolla on verifioidut EPD-ympäristöselosteet tuotteille. * Arvot on laskettu alkaen raaka-aineiden hankinnasta, käsittelystä, kuljetuksesta tehtaalle jatkuen tuotantoon sekä tuotteen toimitukseen työmaalle. Lisäksi mukana ovat käytön jälkeinen purku, kuljetus, materiaalien käsittely, kierrätys ja loppusijoitus. Seloste antaa arvot myös kierrätyksestä ja uusiokäytöstä saavutettaville ympäristöhyödyille. Kun asiakkaamme valitsevat LAPWALL LEKO® -puuelementit rakennuskohteisiinsa, he ovat mukana vähentämässä rakentamisenaikaisia hiilidioksidipäästöjä. Panostamme jatkuvasti vastuulliseen toimintaan, optimoimalla materiaalinkäyttöämme ja minimoimalla hukkaa. Tuotannossa syntyvän jätteen kierrätys on ollut tehokasta yhtiön perustamisesta lähtien. LapWallin henkilöstöstrategia peru

LapWall kasvattaa tuotantokapasiteettia ja kilpailukykyä – 19 miljoonan euron tehdasinvestointi Pyhännälle7.3.2024 15:00:00 EET | Tiedote

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja kokoonpanokustannuksia merkittävästi sekä parantaa materiaalinkäytön tehokkuutta hyödyntämällä toimialan uusinta teknologiaa. Investointi mahdollistaa LapWallin strategian mukaisen kannattavan kasvun ja markkinaosuuden merkittävän kasvattamisen.

LapWall tarjoaa osakkeenomistajilleen mahdollisuuden tutustua Pyhännän tehtaaseen tulevan yhtiökokouksensa yhteydessä28.2.2024 10:00:00 EET | Tiedote

LapWall Oyj:n osakkeenomistajat on kutsuttu varsinaiseen yhtiökokoukseen Pyhännän kunnantalolle 12.3.2024 alkaen klo 10.00. Kutsu on lähetetty yhtiötiedotteena 19.2.2024. LapWall tarjoaa osakkeenomistajilleen mahdollisuuden tutustua samana päivänä myös Pyhännän tehtaaseensa. Tehdaskierroksen lisäksi tutustutaan LapWallin CAD/CAM-suunnittelujärjestelmään sekä LAPWALL LEKO® -elementointijärjestelmän tuotteisiin. Tutustumiskierros kestää noin tunnin. Ilmoittaudu tehdasvierailulle oheisen linkin kautta: https://lapwall.fi/ilmoittaudu-tehdasvierailulle/ Kierrokset alkavat 12.3.2024 klo 8.30, 11.30 ja 13.00. Osakkeenomistajat toivotetaan tervetulleiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye