Superpesis ja Kantasolurekisteri solmivat yhteistyösopimuksen
Superpesis ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun ylläpitämä Kantasolurekisteri ovat solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen, joka jatkuu vuoden 2026 loppuun saakka. Sopimuksen myötä Kantasolurekisteristä tulee Superpesiksen pääyhteistyökumppani.
Yhteistyön tarkoituksena on tuoda Kantasolurekisteri lähemmäksi suomalaisia urheilukuluttajia. Kumppanuuden tavoitteena on lisätä tietoisuutta Kantasolurekisterin tärkeydestä ja rekrytoida uusia vapaaehtoisia kantasolujen luovuttajia.
Kumppanuus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää urheilun voima ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus tärkeän asian puolesta.
"Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä, joka tuo Kantasolurekisterin entistä näkyvämmäksi osaksi suomalaisten arkea. Urheilun avulla voimme tavoittaa laajan yleisön ja ihmisiä, joita emme muuten tavoittaisi," iloitsee Veripalvelun markkinoinnin asiantuntija Hille Nylander.
Myös Superpesis näkee yhteistyön arvokkaana lisänä toimintaansa. "Yhteistyö Kantasolurekisterin kanssa on meille luonnollinen valinta, sillä haluamme olla mukana tukemassa tärkeitä yhteiskunnallisia asioita. Tämä sopimus vahvistaa rooliamme vastuullisena toimijana," kertoo Superpesiksen toimitusjohtaja Olli Aro.
Kantasolurekisteri tarvitsee lisää jäseniä
Kantasolurekisterin vapaaehtoisista jäsenistä etsitään sopivaa luovuttajaa vakavasti sairaille potilaille. Kantasolusiirtoa käytetään esim. leukemiapotilaiden viimeisenä mahdollisuutena parantua. Kantasolurekisterissä on tällä hetkellä noin 73 000 jäsentä. Vuoden aikana heistä n. 40 pääsee pelastamaan ihmishengen. Luovuttaja valitaan kudostyypin perusteella.
Kantasolurekisteriin voi liittyä 18–35-vuotias ja perusterve henkilö. Tällä hetkellä Suomessa joka viidennelle potilaalle ei löydy parasta sopivaa luovuttajaa. Uusia jäseniä tarvitaan lisää, jotta mahdollisimman moni potilas voisi pelastua.
Superpesis on pesäpallon korkein sarjataso, jossa naiset ja miehet pelaavat pesäpallon Suomen mestaruuksista. Naisten Superpesis on Suomen seuratuin naisten palloilulaji yleisömäärillä mitattuna. Kaudella 2024 miesten Superpesistä pelaa 13 joukkuetta ja naisten Superpesistä 12 joukkuetta ympäri Suomen. Viime kaudella Superpesis-otteluissa vieraili miltei puoli miljoonaa katsojaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Hille Nylander, markkinoinnin asiantuntija, Veripalvelu
p. 029 300 1013, hille.nylander@veripalvelu.fi
Olli Aro, toimitusjohtaja, Superpesis Oy
p. 040 530 2847, olli.aro@pesis.fi
Linkit
Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä. Oletko kiinnostunut laajemmin Veripalvelusta? Haluaisitko mediavierailun meille? Ole yhteydessä viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviaiseen (puh: +358 29 300 1830, willy.toiviainen@veripalvelu.fi) tai viestinnän asiantuntija Iira Hartikaiseen (puh: +358 29 170 2324, iira.hartikanen@veripalvelu.fi)
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu
Hengenpelastajaliigan kuudes kausi alkaa – Nouseeko Jokerit kärkikamppailuun?16.9.2024 12:00:00 EEST | Tiedote
Mestiksen ja Veripalvelun Hengenpelastajaliigan kuudes kausi käynnistyy maanantaina 16.9.2024. Mielenkiinto kohdistuu erityisesti viime kauden tulokkaaseen Jokereihin, joiden kannattajien odotetaan tänä vuonna taistelevan kärkipaikoista entistä kovemmin.
Verisolujen tuottama vesikkeli auttaa lääketieteellistä tutkimusta12.9.2024 08:08:00 EEST | Tiedote
Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun tuotekehitystiimi on kehittänyt menetelmän, jolla voidaan eristää verisolujen tuottamia ulkoisia kalvorakkuloita eli vesikkeleitä (extracellular vesicles, EV). Vesikkeleitä voidaan käyttää apuna lääketieteellisessä tutkimuksessa esimerkiksi sairauksien tunnistamisessa ja uusien hoitomuotojen kehitystyössä.
Miehet haluavat, että verenluovutus on helppoa15.8.2024 11:45:00 EEST | Tiedote
Verta luovuttavia miehiä motivoi Veripalvelun tuoreen kyselytutkimuksen mukaan paitsi halu auttaa, myös verenluovutuksen sujuvuus ja helppous. Miehiä tarvitaan lisää verenluovuttajiksi.
Uusia verenluovuttajia tarvitaan tänä vuonna yli 20 000 – auttaminen on helppoa1.8.2024 12:00:00 EEST | Tiedote
Vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla verenluovutukseen ilmoittautui 68 406 ihmistä, jotka luovuttivat yhteensä reilut 85 000 kertaa. Uusia verenluovuttajia luovutuksessa on käynyt kesäkuun loppuun mennessä 8761 henkilöä. Tänä vuonna tavoitteena on yli 20 000 uutta luovuttajaa. Tavoitteesta ollaan siis jäljessä.
1.7.–30.11. matka Eurooppaan voi aiheuttaa väliaikaisen verenluovutusesteen1.7.2024 13:55:32 EEST | Tiedote
Länsi-Niilin viruksen epidemiakausi on alkamassa Euroopassa. Epidemia vaikuttaa verenluovutukseen myös Suomessa, sillä 1.7.–30.11. matkustaminen viruksen riskialueella aiheuttaa 28 vuorokauden varoajan verenluovutukseen. Rajoituksella halutaan estää mahdollinen verenluovuttajan oireettoman tartunnan siirtyminen veren välityksellä potilaaseen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme