Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Islantilais-suomalainen kulttuurirahasto jakaa apurahoja yhteiskuntaan ja kulttuuriin liittyviin kahdenvälisiin projekteihin

Jaa

Hanasaaressa hallinnoitava Islantilais-suomalainen kulttuurirahasto on päättänyt jakaa 25 900 euroa apurahoja suomalaisille ja islantilaisille hakijoille vuoden 2024 jälkimmäiselle ja vuoden 2025 ensimmäiselle puoliskolle. 

Islantilais-suomalaisen kulttuurirahaston hallitus
Islantilais-suomalaisen kulttuurirahaston hallitus

Islantilais-suomalainen kulttuurirahasto vastaanotti yhteensä 68 hakemusta molemmista maista ja myönsi apurahan yhteensä 27 henkilölle ja organisaatiolle.

"Rahasto sai useita erittäin laadukkaita hakemuksia eri puolilta Suomea ja Islantia. Hakemusten toiminta-alueina olivat niin taide ja kulttuuri kuin yhteiskunnalliset kysymykset. Olemme iloisia siitä, että kiinnostus suomalais-islantilaista yhteistyötä kohtaan on niin suurta, ja odotamme mielenkiinnolla eri hankkeiden tuloksia niiden toteuttamisen jälkeen", sanoo Islantilais-suomalaisen kulttuurirahaston puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Eniten apurahoja myönnettiin kuvataiteen, musiikin, kirjallisuuden ja näyttämötaiteen toimijoille. Suurin apuraha oli 3 000 euron suuruinen ja se myönnettiin matka-apurahana suomalaisille taiteilijoille Karoliina Hellbergille ja Josefina Nelimarkalle Við Djúpið ‑musiikkifestivaaliin tutustumista varten kesäkuussa 2024 ja festivaalin aikana vuonna 2025 pidettävää näyttelyä varten. Apurahaa käytetään myös festivaalin edustajien valmistelevaan Helsingin-matkaan.

Yksi suurimmista apurahoista myönnettiin myös Reykjavík International Film Festival ‑tapahtumalle suomalaisten elokuva-alan toimijoiden kutsumiseksi RIFF Industry Days ‑päiville, jotka järjestetään islantilaisen elokuvafestivaalin yhteydessä lokakuussa 2024. Lue lisää apurahoista oheisesta liitteestä. 

Tietoa Islantilais-suomalaisesta kulttuurirahastosta

Islantilais-suomalainen kulttuurirahasto jakaa vuosittain apurahoja yksityishenkilöille, järjestöille ja yhdistyksille hankkeisiin, jotka edistävät yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa Suomen ja Islannin välillä.

Hallitukseen kuuluu neljä jäsentä, ja työtä johtaa puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Muut hallituksen jäsenet ovat yliopisto-opettaja Sari Päivärinne, Senior Adviser Áslaug Dóra Eyjólfsdóttir ja taiteilija Magnús Logi Kristinsson.

Lisätietoja:

Rahaston pääsihteeri Gunvor Kronman, gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi 

Lisätietoja rahastosta: www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/islantilais-suomalainen-kulttuurirahasto/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye