Valokuitunen Oy

Inarin Juutuanvaaran kaava-alueelle rakennetaan valokuituvalmius

Jaa

Valokuitunen rakennuttaa Inarin kunnan 17 tontille Juutuanvaaran kaava-alueelle valokuituvalmiuden. Valokuituvalmius rakennetaan muun alueen infran yhteydessä eli samalla, kun sähkö, vesi ja viemäröinti rakennetaan.

Kuidun puhaltaminen jakokaapilla.
Kuidun puhaltaminen jakokaapilla.

Valokuitunen ja Inarin kunta ovat sopineet valokuituverkon rakentamisesta uudelle tonttialueelle Juutuanvaarassa. Kunnan omistamille 17 tontille rakennetaan muun alueen infrastruktuurin yhteydessä valokuituvalmis, ja aikanaan tontille rakentuvien talojen asukkaiden on helppo ottaa valokuitu käyttöön. Kun valmius alueelle on rakennettu, Valokuitunen rakentaa lopuksi runkoyhteyden, joka kytkee tonttialueen kodit valtakunnalliseen Avoin Kuitu -verkkoon.

- Kun valmius rakennetaan samassa yhteydessä muun infran kanssa, minimoimme rakentamisesta koituvat haitat ja nopeutamme valokuidun käyttöönottoa. Aikanaan uudet asukkaat pääsevät heti hyödyntämään toimivaa tietoliikenneyhteyttä, Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo.

Inarin kunnassa hyvien tietoliikenneyhteyksien uskotaan parantavan alueen elinvoimaisuutta ja houkuttelevan uusia asukkaita. Nykyinen digiarki vaatii hyviä ja luotettavia yhteyksiä.

- Pohjoisessa eläminen ja etätöidenkin teko sujuu, kun yhteydet pelaavat moitteettomasti. Näemme tonttien valokuituvalmiuden tärkeänä tekijänä uusien ja nykyisten asukkaiden arjen toimivuuden parantamisessa, Inarin kunnan tekninen johtaja Reetta-Mari Tammela kertoo.  

Valokuitunen rakentaa avointa valokuituverkkoa, jossa valokuituyhteyden nettiliittymä tilataan erikseen verkon palvelutarjonnasta. Palvelut ovat aina kilpailutettavissa eikä asiakkaan tarvitse sitoutua vain yhteen toimijaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2023 aikana  investoimme 100 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistavat suomalainen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

Tohmajärven elinvoimaan parannusta valokuituinfralla – yhteyden piiriin lähes 700 kotitaloutta Kemiessä25.6.2024 07:15:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen rakentaa tänä vuonna Tohmajärvelle ensimmäistä avointa valokuituverkkoaan. Valokuitunen ja Tohmajärven kunnan omistama vuokrataloyhtiö ovat sopineet verkon rakentamisesta vuokrahuoneistoihin, lisäksi verkkoa rakennetaan markkinaehtoisesti muualle Kemieen. Kaiken kaikkiaan lähes 700 tohmajärveläistä kotitaloutta ja yritystä tulee avoimen valokuituverkon piiriin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye