Kymenlaakson hyvinvointialue

Hyvinvointialue aloittaa lintuinfluenssarokotukset

Jaa

Rokotetta tarjotaan henkilöille, jotka ovat alttiita lintuinfluenssatartunnalle, kuten siipikarjan parissa työskenteleville.

Piirroskuva kaupunkimaisemasta, jossa on värikkäitä rakennuksia, joki, silta ja taivas, jossa on pilviä.

Ajanvaraus lintuinfluenssarokotuksiin on avattu Kymenlaaksossa. Rokotteella pyritään suojaamaan vakavalta taudilta henkilöitä, jotka ovat alttiita lintuinfluenssatartunnalle. Lisäksi rokotusten tavoitteena on estää tilanne, jossa lintuinfluenssavirus ja kausi-influenssavirukset tarttuisivat ihmiseen samanaikaisesti, mikä voisi mahdollistaa uuden virustyypin syntymisen.

Kymenlaakson hyvinvointialue noudattaa lintuinfluenssarokotuksissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita, ja rokotetta tarjotaan rajatulle kohderyhmälle. Lintuinfluenssarokotteen ottajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Rokotetta tarjotaan seuraaville aikuisille:

  • Henkilöt, jotka ovat kosketuksissa turkiseläimiin turkistarhoilla
  • Siipikarjan parissa työskentelevät henkilöt, jotka ovat kosketuksissa siipikarjaan (ei kuitenkaan teurastamotyöntekijöille), myös kotieläinpihojen ja lintutarhojen henkilöstö sekä harrastekanaloita pitävät
  • Henkilöt, jotka osallistuvat sairaiden ja kuolleiden lintujen ja eläinten käsittelyyn ja hävittämiseen sekä tilojen puhdistamiseen, esimerkiksi eläinperäisten sivutuotteiden käsittelylaitoksissa työskentelevät henkilöt
  • Lintujen rengastajat
  • Henkilöt, jotka työskentelevät luonnonvaraisia lintuja hoitavissa lintuhoitoloissa
  • Virkaeläinlääkärit
  • Laboratoriotyöntekijät, jotka käsittelevät lintuinfluenssavirusta tai sitä mahdollisesti sisältäviä näytteitä
  • Epäillyn tai varmistetun lintuinfluenssatapauksen lähikontaktit.


Lintuinfluenssatartunnan riski liittyy tiloihin ja tarhoihin, joilla tuotantoeläin tai hoidettava eläin tai lintu saattaa olla kontaktissa luonnonvaraisiin lintuihin tai niiden eritteisiin. Jos kontaktia luonnonvaraisiin lintuihin ei ole, ei rokottaminen ole tarpeen.

Rokotukseen tullaan ajanvarauksella. Ajan rokotukseen voi varata puhelimitse soittamalla terveysasemien asiointinumeroon p. 05 220 2000 (arkisin klo 7–20) tai verkossa Hyvis-palvelussa.

Lintuinfluenssarokotukset ja ajanvarausohjeet hyvinvointialueen verkkosivuilla

Yhteyshenkilöt

Anneli Harjunpää
ylilääkäri, infektiotaudit

anneli.harjunpaa@kymenhva.fi
02 0633 2719

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti lausuntonsa hallituksen esitysluonnoksesta terveydenhuoltolain muutoksiksi2.7.2024 08:55:56 EEST | Tiedote

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti 1.7. laajan lausunnon luonnokseen hallituksen esityksestä terveyenhuoltolain muuttamisesta. Lausunnossa painopisteenä ovat esitysluonnoksessa arvioidun säästöpotentiaalin kumoaminen hyvinvointialueen yksityiskohtaisilla laskelmilla ja Kouvolan päivystyksen akuuttilääketieteen hoitolinjan tehokkaan toiminnan kuvaus. Lisäksi huomioidaan kokonaisvaikutuksia hyvinvointialueen palveluihin koko maakunnan alueella sekä vaikutuksia muiden viranomaisten toimintaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye