Basam Books

Miika Hellevaaran uutuusromaani "Korkein minuus" vie lukijan syvälle ihmisenä olemisen ikiaikaiseen laajuuteen

Jaa

Korkein minuus: ihmisen ikiaikaisen laajuuden kirja pyrkii osoittamaan ennennäkemättömällä tavalla ihmisenä olemisen syvyyden toinen toistaan seuraavien elämien jatkumossa.

Aina 1700-luvun Venäjältä nykypäivän Lissaboniin kulkeva runollisfilosofinen
matkaromaani ja parisuhdeteos kertoo kirjailijan rakkauksista - myös niistä, jotka
edelsivät hänen nykyistä elämäänsä.

Portugalin kahviloiden, kaupunkien ja nähtävyyksien halki kulkeva omaelämäkerrallinen romaani on pieni osa suurempaa tarinaa, joka aukeaa parhaillaan omiin kykyihinsä heräävän ihmiskunnan keskellä.

Sen ytimestä löytyy suuri mysteeri ja planeettamme varjelluin salaisuus.

Kulkiessaan halki lukemattomien aikakausien kirja tulee kuvanneeksi ihmisenä olemisen ikiaikaista laajuutta tavalla, jota ei ole tehty kukaties milloinkaan kirjallisuuden historiassa aikaisemmin.

Teos pyrkii myös luomaan uuden genren kirjallisuuden alueelle ja tekemään kirjallisuushistoriaa venyttämällä omaelämäkerrallisen kirjamuodon rajoja.

VTM Miika Hellevaara on opettanut filosofiaa Turun yliopistolla. "Korkein minuus" on hänen esikoisromaaninsa. 

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: Anita Salo

anita@basambooks.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anita SaloViestintävastaavaBasam Books Oy

Viestintä, sosiaalinen media, tiedotteet, arvostelukappaleet

anita@basambooks.fi

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

"Huikea elämäkerta paljastaa Jiddu Krishnamurtin syvällisen ajattelun ja ainutlaatuisen elämänpolun"4.7.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

"Krishnamurtin elämäkerta" on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa Suomeksi. Teos kuvaa tarkkaan Jiddu Krishnamurtin elämää ja ajatuksia. Teos on ainoa "virallinen" elämäkerta; tiivistelmä kolmesta teoksesta, joista kaksi ilmestyi Krishnamurtin vielä eläessä. Kirjan on kirjoittanut Mary Lutyens, joka tunsi Krishnamurtin yli 70 vuoden ajan. Hän valottaa teoksessa myös Krishnamurtin yksityiselämää. Teoksen on suomentanut Antti Immonen.

"Leonhard Eulerin elämäkerta suomeksi: Matemaattisen neron perintö jatkuu"25.6.2024 08:40:00 EEST | Tiedote

Eksaktin luonnontieteen edelläkävijä 1700-luvulla oli sokea matemaatikko. Sveitsiläisen Leonhard Eulerin vaikutus luonnontieteissä tuntuu yhä. Yli 800 julkaisullaan Euler loi perustan tämän päivän matematiikalle ja fysiikalle. Hän vaikutti aikansa mammuttiakatemioissa Pietarissa ja Berliinissä itsevaltaisten monarkkien palveluksessa. Hän oli maltillisen valistuksen näkyvin ja kunnioitetuin hahmo, jonka saavutuksia ja löytöjä tutkitaan yhä. Emil A. Fellmannin pienoiselämäkerrassa kerrotaan Eulerin tarina monipuolisesti ilman ainoata matemaattista kaavaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye