LänsiAuto Oy

LänsiAuton vaihtoautomyynti kovassa kasvussa

Jaa
Tero Törmänen seisomassa autojen välissä
LänsiAuton vaihtoautokaupan liiketoimintajohtaja Tero Törmänen.

LänsiAuton vaihtoautomyynti kasvoi 70 prosenttia noin 6000 autokauppaan vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Yhtiö tiedotti alkuvuonna uudesta strategiasta, jossa se keskittyy vaihtoautokauppaan, merkkihuoltoon, vauriokorjaukseen ja autonvuokraukseen. Kaikkien näiden liiketoimintojen kehitys on ollut tänä vuonna positiivinen, joten strategian toimeenpano on edennyt hyvin. Kaikkien autoliikkeiden tekemien vaihtoautokauppojen volyymi kasvoi Netwheelsin tilastojen mukaan samalla ajalla noin 15%. LänsiAuton näkemyksen mukaan vaihtoautokaupan markkina kasvaa, koska vaihtoautojen hintakilpailukyky on vahvistunut.

- Olemme onnistuneet rakentamaan vahvan perustan kasvulle rekrytoimalla ja kouluttamalla ammattilaisia kaikkiin toimintoihin. Uusien autojen kaupalta vapautuneet liiketilat ovat tuoneet meille lisää tilaa erinomaisilta kauppapaikoilta. Toimintamme on ammattimaistunut, ja esimerkiksi ostojen analytiikkaan on investoitu. Olemme näin kasvaneet myyntikatetta, lisäpalvelumyyntiä ja kannattavuutta samalla vahvistaen, kuvailee LänsiAuton vaihtoautokaupan liiketoimintajohtaja Tero Törmänen.

LänsiAuto on juuri avannut toisen vaihtoautomyymälän Tampereelle, ja seuraavaksi myymäläverkosto laajenee Jyväskylään. Yhtiön tavoitteena on avata vielä useita myymälöitä vuoden 2025 loppuun mennessä. Kaupankäynti aloitetaan ja viedään usein loppuunkin verkossa, chatissa tai Whatsappissa, mutta myymälöitäkin tarvitaan.

- Valtakunnallisen kattavuuden saavuttamiseksi ja valikoiman laajentamiseksi avaamme vielä useita myymälöitä lisää. LänsiAuton vahva tase sekä parantunut kannattavuutemme mahdollistaa nopean laajentumisen. Markkinalla on parhaillaan käynnissä kiinnostava uusjako, kun uuden auton kaupan vaikeudet, korkea korkotaso sekä koko ajan nopeammin tapahtuvat hinnoittelutrendien muutokset haastavat alan yrityksiä, kertoo Törmänen.

LänsiAuto on Netwheelsin tilastojen perusteella kasvanut Suomen kahdeksanneksi suurimmaksi vaihtoautokauppiaaksi, ja saavuttanut alkuvuonna noin 3 prosentin markkinaosuuden autoliikkeiden tekemistä vaihtoautokaupoista. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa 5 prosentin markkinaosuus vuoden 2025 aikana.

Yhteyshenkilöt

Liiketoimintajohtaja Tero Törmänen
p. 0400 805 782
tero.tormanen@lansiauto.fi

Kuvat

Tero Törmänen seisomassa autojen välissä
LänsiAuton vaihtoautokaupan liiketoimintajohtaja Tero Törmänen.
Lataa

Linkit

LänsiAuto

LänsiAuto on vuonna 1978 perustettu suomalainen autokaupan perheyritys, joka keskittyy vaihtoautokauppaan, merkkihuoltoon, vauriokorjaukseen ja autonvuokraukseen. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2023 oli noin 300 miljoonaa euroa. LänsiAuto tarjoaa 15 merkin valtuutetun huollon ja toimii maailman suurimman autovuokraamon Enterprisen franchising-kumppanina Suomessa. Vuonna 2024 LänsiAuto tekee noin 14 000 autokauppaa ja yli 80 000 huoltoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LänsiAuto Oy

LänsiAuto ostaa Sveitsinportin ja Kaupunginportin Auton liiketoiminnot Hyvinkäällä2.3.2016 04:00:00 EET | Tiedote

LänsiAuto Oy ja Sveitsinportin Auton sekä Kaupunginportin Auton omistaja SPA Group Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla LänsiAutolle siirtyy SPA Group Oy:n autokaupan liiketoiminta kiinteistöineen 2.5.2016. Siirtyvän liiketoiminnan liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Kysymys on Hyvinkään suurimmasta autoliikkeestä, jonka markkinaosuus alueella on noin 25 prosenttia. Liikkeessä työskentelee 68 henkilöä.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye