Momentum Kirjat

Unelma ja muita kertomuksia -novellikokoelma arjen absurdista kauneudesta

Jaa

"Ai kuinka nautin illoista kaksistaan pikkuhiljaa levy levyltä ja sauma saumalta rakentuvan teräsrunkoisen Unelman äärellä. Lamppujen valossa suhisi hitsauspillin sininen liekki ja räiskyivät hitsauspuikon kipunat. Kuunvalossa yöpuuta etsivät lokit liitelivät tuulessa ja kirkuivat kuin mukaansa vapauteen kutsuen. Unelmiaan toteuttavan miehen mieli ei ehdi härskiintyä.”

Juhani Korhosen novellikokoelma Unelma ja muita kertomuksia on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana.

Unelma ja muita kertomuksia on Juhani Korhosen esikoisteos. Usealla mantereella tapahtuvat tarinat tarkastelevat arjen absurdiutta ja löytävät piilevän kauneuden yksinkertaisuudessaan elämän arvaamattomasta vauhdista. Novelleissa liikutaan muistoissa ja toiveissa, toden ja epätoden maailmoissa, sekä toteutumattomissa haaveissa paremmasta elämästä.

Tarinoissa “Menninkäinen” harmittelee revontulten alla modernisaation katkaisemaa inhimillistä yhteyttä ja tuoppiinsa ajantajun kadottanut mies näkee haamuja yön pikkutunneilla. Harmaaseen kaamosaamuun heräävä henkilö toivoo, että ihmisessäkin olisi ikkuna, josta voisi tuulettaa elämän tunkat ja täyttää sisäisen huoneensa raikkaudella…

“On elettevä niin, että duffelin taskuun kertyy tarinoita”, kuvailee Vantaalla asuva Juhani Korhonen monivaiheista elämäänsä. 45 maassa matkustellut Korhonen on julkaissut tekstejä ja valokuvanäyttelyitä matkoistaan sekä työskennellyt vapaana toimittajana lehdissä ja radiossa. Korhonen on julkaissut omakustanteena muistelmateoksen Seikkailujeni saari (2017) YK:n rauhanturvaajan uraltaan, Turhat sanat -pakinakoosteen (2019) sekä aforismikokoelman Ajatust®anssi (2023).

KORHONEN, JUHANI: Unelma ja muita kertomuksia
152 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 9789524170000
Ilmestymisaika: Heinäkuu 2024

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Momentum Kirjat

Suotie 15
05200 Rajamäki

Momentum Kirjat on kotimainen kirjankustantamo. Julkaisemme elämäkertoja, historiikkeja sekä kauno- ja tietokirjallisuutta kustanteina ja palvelukustanteina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Momentum Kirjat

Satiirinen uutuusromaani asiantuntijavallasta4.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Matti Reinikan romaani G.B. Ryynäsen erinomainen ratkaisutoimisto on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Eräänä tavallisena perjantaina matematiikanopettaja Gunnar Beowulf Ryynänen kuulee niin syvän loukkauksen opettajille luennoivan asiantuntijan suusta, että poistuu huoneesta ja saman tien koko koulusta. Hän muuttaa korpeen, Pahkaputaan kuntaan, ja perustaa sinne ikioman toimistonsa. Ei ole inhimillistä ongelmaa, johon Ryynäseltä ei löytyisi ratkaisua – kunnes neuvokkuus menee liian pitkälle. Matti Reinikan (s. 1981) hersyvä satiiri ravistelee lempeän kirpeästi nyky-yhteiskunnalle ominaista asiantuntijavaltaa, sitä samaa, jonka kyseenalaisten hedelmien keskellä kirjailijan hyvin tuntema oikea koulumaailmakin kipuilee. REINIKKA, MATTI : G.B. Ryynäsen erinomainen ratkaisutoimisto 290 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN 9789527584293 Ilmestymisaika: Toukokuu 2024 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna t

Uusi tietoteos von Wright -suvun vaiheista3.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Atte von Wrightin, suvun nykyisen päämiehen kirjoittama Kartano Kuopion takana -teos esittelee taiteilijaveljeksistään tunnetun suvun henkilöitä ja heidän elämänvaiheitaan 140 vuoden ajalta, 1700-luvun lopulta 1900-luvun alkuun, jolloin suvulle kuulunut Haminalahden kartano siirtyi uusille omistajille. Kartanon viimeiseksi von Wright -suvun omistajaksi jäi Adolf von Wright nuorempi, jolla oli merkittävä vaikutus Suomen meijeritalouden kehityksessä.

Uutuusromaani Murha Töölössä sijoittuu 1960-luvun Töölöön30.5.2024 15:45:00 EEST | Tiedote

Simo Katramon romaani Murha Töölössä on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Teoksessa 13-vuotiaat pojat kolkkaavat Manageriksi kutsutun tuttavansa kuolettavasti. Kohtalo heittää pojat kokemaan kaksi erilaista tulevaisuutta. Romaanin tapahtumat pohjautuvat monilta osin tositapahtumiin, joiden alkupiste on 1960-luvun Töölössä. Murha Töölössä tutkii elämän sattumanvaraisuutta, mitä teoksen kollaasimaisuus ja kaleidoskooppinen rakenne korostavat. Romaani on kirjoittajansa, ympäristöalalla elämäntyönsä tehneen Simo Katramon toinen kaunokirjallinen teos. KATRAMO, SIMO : Murha Töölössä 325 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN 9789527553510 Ilmestymisaika: Toukokuu 2024 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye