Sähköteknisen Kaupan Liitto ry

Sähkötekniikan myynti piristyi tänä keväänä - laskua 11,4 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla

Jaa

Vuoden ensimmäisen puoliskon sähköteknisen tukkumyynnin arvo oli 584 miljoonaa euroa, mikä on 11,4 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2023 vastaavalla jaksolla, kertoo Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK ry) tuore tilasto.

KUVA1_STK_tukkutilasto_2024_H1
STK STK

Vuoden ensimmäisen puoliskon sähköteknisen tukkumyynnin arvo oli 584 miljoonaa euroa, mikä on 11,4 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2023 vastaavalla jaksolla, kertoo Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK ry) tuore tilasto.

-  Tämä on käänne parempaan, sillä kuluvan vuoden toisen kvartaalin luvut olivat enää 3,6 prosenttia miinuksella. On muistettava myös, että vertailukohta eli vuoden 2023 koko alkupuolisko oli vielä alan ennätyksellisen myynnin aikaa, sanoo STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

- Sähköalalla markkinalasku on jatkunut, mutta lasku on viime kvartaalilla loiventunut. Tulevina kuukausina tilanne jatkunee haastavana, kunnes maailmantalous lähtee jälleen nousuun. Sähköala on edelleen isossa roolissa kestävän kehityksen mahdollistajana, sanoo STK:n hallituksen puheenjohtaja Mika Höijer, joka on myös Sonepar Suomen toimitusjohtaja.

- Maan hallitus on nyt paljon vartijana. Odotamme päättäjiltä edistystä vihreän siirtymän infrahankkeiden luvituksen sujuvoittamisessa ja aktiivisia toimia asuntorakentamisen uudelleen käynnistämiseksi, Sallamaari Muhonen muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) edustaa sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä. Liitto edistää alan kehitystä ja vaikuttavuutta sekä tuottaa toimialalle digitaalisia palveluja, kuten 600 000 sähköteknisen tuotteen vakioidut tuotetiedot sisältävä Sähkönumerot.fi. Lue lisää www.stkliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähköteknisen Kaupan Liitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye