Varsinais-Suomen ELY-keskusVarsinais-Suomen ELY-keskusVarsinais-Suomen ELY-keskus

Tarjolla 800 000 euroa yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin! Seuraava valintajakso päättyy 30.9.

Jaa

Onko sinulla investointi-idea, jonka avulla voisi hillitä ilmastonmuutosta, parantaa vesien tilaa tai edistää luonnonvarojen kestävää hoitoa ja luonnon monimuotoisuutta? Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on myönnettävissä 800 000 euroa EU:n maaseuturahoitusta yleishyödyllisiin ympäristö ja ilmastoinvestointeihin.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa oli käynnissä yleishyödyllisten ympäristö- ja ilmastoinvestointien teemahaku 14.3.–14.6., mutta hakemuksia tuli vain yksi. Vaikka teemahaku on päättynyt, yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin voi hakea edelleen tukea. Hakemukset käsitellään maaseudun hanketukien joukossa, joiden kuluva valintajakso päättyy 30.9.

– Nyt on siis koko kesä aikaa valmistella hakemuksia. Ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin voi saada julkista rahoitusta jopa 80 prosenttia, ja hankkeen yksityiseksi rahoitukseksi käy esimerkiksi talkootyö, kertoo ELY-keskuksen maaseutuyksikön kehittämispäällikkö Johanna Mattila.

Tukea voidaan myöntää julkisoikeudelliselle tai yksityisoikeudelliselle yhteisölle, esimerkiksi yhdistyksille ja kunnille. Investoinnin kohteen tulee pääsääntöisesti olla alueen asukkaiden ja toimijoiden käytettävissä.

– Käytännössä investoinnit voivat olla vaikkapa hiilineutraalisuutta ja paikallista turvallisuutta tukevia. Lisäksi voidaan rahoittaa sään ääri-ilmiöihin varautumista, koneiden ja laitteiden yhteisöllistä yhteiskäyttöä, vesiensuojelutoimenpiteitä, kierrätyksen edistämistä, riistakosteikkoja tai vaikka luonnon monimuotoisuuden pilottialueita, Mattila listaa esimerkkejä.

Yleishyödyllisten ympäristö- ja ilmastoinvestointien avulla toteutetaan Varsinais-Suomen maaseudun kehittämissuunnitelman kestävän kehityksen tavoitteita. Investoinnit voivat liittyä ilmastonmuutokseen hillintään, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen tai luonnonvarojen kestävään käyttöön, esimerkiksi vesiensuojelutoimenpiteisiin. Vesiensuojelun osalta kiinnostuksen kohteena on erityisesti Saaristomeren valuma-alue.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uudessakaupungissa Kalannin keskustassa Pankkitie suljetaan rakennustöiden vuoksi – liikenne siirretään kiertotielle 12. heinäkuuta9.7.2024 13:18:17 EEST | Tiedote

Uudenkaupungin kaupunki rakennuttaa yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa Kalannin keskustassa Pankkitien ja Pruukintien kohdan parannushanketta. Pankkitiellä kulku välillä kantatie 43 ja Mannersuontie katkaistaan rakentamistöiden ajaksi, ja liikenne ohjataan kiertotielle. Kiertotie kantatie 43:lta Pankkitielle kulkee Valintien ja Mannersuontien kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye