SDP EDUSKUNTA

SDP:n Seppo Eskelinen: Rajan jatkuva täyssulku on kestämätön vaihtoehto

Jaa

SDP:n joensuulainen kansanedustaja Seppo Eskelinen muistuttaa, ettei itärajan tuntumassa eletä tälläkään hetkellä normaalia arkea, vaan raja on täysin suljettu.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

-Tuntuu välillä sille, että muualla Suomessa unohdetaan, mikä tilanne meillä rajakaupungeissa tällä hetkellä on. Itärajalla on täysi rajasulku, mikä tarkoittaa sitä, että rajaliikenne on kokonaan poikki. Tänne eivät pääse Venäjän masinoimat ihmisjoukot, mutteivät myöskään tavalliset mummot tapaamaan lapsiaan, tuhannet Itä-Suomen oppilaitoksissa opiskelevat venäläiset nuoret käymään kotonaan tai tai Venäjän hirmuvaltaa pakenevat toisinajattelijat. Jokainen voi mielessään pohtia, kuinka kohtuullinen tai kestävä nykytilanne on.

Eskelinen huomauttaa, ettei ole aihetta olettaa, että mikäli raja avattaisiin nyt normaaliin tapaan, tilanne olisi jollain tapaa toinen kuin aiemmin. Pikemminkin päinvastoin. Venäjä tullee kokeilemaan Suomen kestävyyttä.

-Siksi on ilman muuta oltava toimivat työkalut, joilla ilmiöön vastaan. Se on ainoa keino saada rajaa auki niille, joiden on todella voitava se ylittää. Jos vain nukumme ruususen unta ja pidämme oven säpissä, käännämme selkämme myös todella apua tarvitseville. Itärajan poikkeuslaki ei ole täydellinen, mutta on se myös rajaturvallisuutemme kannalta parempi kuin tämä nykyinen tilanne.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit: Rajaturvallisuuslakia korjattiin SDP:n tavoitteiden mukaisesti8.7.2024 19:33:41 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan demarijäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning ovat tyytyväisiä hallintovaliokunnassa saavutettuihin parannuksiin koskien hallituksen esittämää lakia väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Niin sanotussa rajaturvallisuuslaissa on kyse poikkeuslaista, jolla vastataan Venäjän välineellistetyn maahantulon muodossa harjoittamaan painostukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye