Elenia Oy

Elenia vaihtaa Keski-Suomessa 4 000 sähkömittaria

Jaa

Elenia asentaa Multialla, Uuraisilla ja Petäjävedellä noin 4 000 asiakkaalleen uuden, älykkään sähkömittarin. Asennukset alkavat kesän aikana.

Asiakkaat saavat mittarinvaihdostaan kirjeitse lisätietoa hyvissä ajoin ennen asennusaikaa.
Asiakkaat saavat mittarinvaihdostaan kirjeitse lisätietoa hyvissä ajoin ennen asennusaikaa.

Uusi sähkömittari avaa asiakkaalle uusia mahdollisuuksia oman sähkönkulutuksensa seurantaan. Uudet ominaisuudet voi ottaa maksutta käyttöön Elenian AinaLab-palvelussa. Palvelussa voi seurata sähkönkulutusta lähes reaaliajassa ja sähkökuormien jakaantumista tarkastella vaihekohtaisesti. Uusi sähkömittari mahdollistaa myös kuormanohjauksen, jonka avulla sähkönkäyttöä voi ajastaa haluttuun ajankohtaan. Ohjausvaihtoehtoja on useita erilaisia, kuten aikaan tai sähkön pörssihintaan perustuva ohjaus. Lisäksi uudessa älymittarissa on HAN-portti, jonka avulla mittaustietoa voi hyödyntää esimerkiksi kotiautomaatiota varten.

”Tavallisesti eri sähkönkulutuksen seurantapalveluissa kokonaiskulutustieto on saatavilla päivän tai parin viiveellä. Elenian AinaLab-palvelussa kulutustieto on nähtävissä vaihekohtaisesti, ja sen viive on parhaimmillaan vain muutaman minuutin, yleensä korkeintaan tunnin mittainen”, kertoo Elenian asiakkuus- ja sidosryhmäpäällikkö Sanni Harala.

Asiakkaat saavat mittarinvaihdostaan kirjeitse lisätietoa hyvissä ajoin ennen asennusaikaa. Mittarinvaihto on asiakkaille maksuton.

Asennukset ovat osa Elenian mittausuudistusta, jossa Elenia vaihtaa kaikkiaan 400 000 asiakkaansa sähkömittarit uusiin. Noin 40 000 asiakkaalla on tätä uudemmat mittarit, jotka vaihdetaan myöhemmin. Tähän mennessä jo yli 250 000 Elenian asiakasta on saanut uuden, älykkään sähkömittarin.

Testattua teknologiaa

Teknologia-alustan uusille palveluille on luonut sähkömittari- ja järjestelmätoimittaja Aidon yhteistyössä Elenian kanssa. Sähkömittareiden asennuksen Elenialle toteuttaa Elvera.

”Edistämme puhdasta siirtymää uudistamalla sähköverkkoa ja sen teknologiaa sekä kehittämällä asiakkaille uusia palveluita. Älykkään sähköverkon merkitys on ilmastoratkaisuissa keskeinen”, Harala sanoo.

Faktat

  • Uudet sähkömittarit mahdollistavat asiakkaille uusia palveluita.
  • Älykäs sähköverkko ja uudet palvelut edistävät uusiutuvan energian käytön kasvua.
  • Tuuli- ja aurinkovoima tarvitsevat säätövoimaksi lisää kulutusjouston ratkaisuja.
  • Uusi mittausjärjestelmä edistää kulutusjouston tasapainoa energiajärjestelmässä.
  • Uusi IoT-teknologia mahdollistaa entistä tarkemman sähkönmittauksen. Mittareihin saa yhteyden haastavistakin paikoista, kuten monen seinän takaa tai maan alta.
  • Asiakkaat ja isännöitsijät saavat mittarinvaihdosta ennakkotiedon postitse sekä kotitaloudet asennusajan, jonka voi tarvittaessa vaihtaa.
  • Ennen asennusajan vahvistusta asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään.
  • Mittarinvaihto on asiakkaille maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa: Sanni Harala, Asiakkuus- ja sidosryhmäpäällikkö, Elenia, puh. 0400 905 197

Kuvat

Asiakkaat saavat mittarinvaihdostaan kirjeitse lisätietoa hyvissä ajoin ennen asennusaikaa.
Asiakkaat saavat mittarinvaihdostaan kirjeitse lisätietoa hyvissä ajoin ennen asennusaikaa.
Lataa

Linkit

Elämää sähköistämässä

Elenia palvelee 440 000 kotitalous-, yritys- ja yhteiskunta-asiakasta yli sadan kunnan alueella Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Huolehdimme sähköverkon toimivuudesta ja uudistamisesta, ja rakennamme sähköverkkoa ja -liittymiä kumppaniyhtiöittemme kanssa. Mittaamme asiakkaidemme sähkönkulutuksen ja toimitamme energiatiedot sähkönmyyjille. Kehitämme tulevaisuuden sähköverkkoa uutta teknologiaa hyödyntäen. Pidämme huolta ympäristöstä ja edistämme Suomen sähkömarkkinoiden kehitystä. Toimintamme ja palveluittemme perustana on vastuullisuus. Tutustu Elenia ja vastuullisuus & www.elenia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elenia Oy

Elenian verkkopalvelu kattaa paljon muutakin kuin sähkönsiirron − Uudet hinnat voimaan 1.9.202414.6.2024 11:25:17 EEST | Tiedote

Varman sähkönjakelun tarve, sähkömarkkinalain ja puhtaan siirtymän vaatimat verkkoinvestoinnit sekä verkon rakentamisen ja ylläpidon kasvaneet kustannukset nostavat Elenian verkkopalveluhintoja syyskuun alussa. Verolliset hinnat nousevat keskimäärin noin 3,5 % ilman arvonlisäveron korotusta. Verottomana korotus on keskimäärin noin 4,5 %. Elenia lähettää asiakkailleen tiedon uusista hinnoista kesä-heinäkuun taitteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye