Paloheinän frisbeegolfrata valmistumassa
Paloheinän 18-väyläinen frisbeegolfrata valmistuu heinäkuun loppuun mennessä ja pelaamaan pääsee elokuun alussa. Radan 1. väylä otetaan käyttöön myöhemmin, sillä sen alueella rakennetaan pulkkamäen lumetusjärjestelmää. Idea uudesta radasta tuli kaupunkilaisilta OmaStadi-äänestyksen yhteydessä jätetystä ja helsinkiläisten toteutettavaksi valitsemasta kehitysehdotuksesta. Kokonaan rata valmistuu keväällä 2025.

Frisbeegolfalueen polut ja heittopaikat väylien 2–18 osalta valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä. Alueen uudet opasteet valmistuvat elokuun loppuun mennessä, ja samalla suojataan alueen puut ja rakennetaan aitoja.
Frisbeegolfkorien lisäksi Paloheinänhuipulle lisätään uusia penkkejä ja roska-astioita jalkakäytävien varteen.
”Toivotamme kaikki tervetulleeksi pelaamaan Paloheinään, vaikka rata ei olekaan täysin valmis vielä. Rata on todella hieno ja pelailun lomassa pääsee nauttimaan erilaisista maastoista ja maisemista”, kertoo projektipäällikkö Minni Karjalainen Helsingin kaupungilta.
Frisbeegolf vaatii tilaa, mutta luontoarvoja ei unohdeta
Kaikki frisbeegolfväylät on sijoitettu täyttömäelle eivätkä arvokkaiden luontokohteiden alueille, joita on liikuntapuiston ympärillä runsaasti. Väyliä on sekä avoimilla niitty- kuin metsäalueilla. Väylät ovat keskimäärin 20 metriä leveitä. Puut niiden läheisyydessä suojataan. Puustoisilla osuuksilla väylät on sovitettu luonnostaan puiden väleihin syntyviin käytäviin.
Nykyisiä niittyalueita hoidetaan jatkossakin niittyinä, jotta niiden lajisto säilyy monimuotoisena. Frisbeegolfin pelaamista rajoitetaan niittyalueilla sekä suurimman kulutuksen alueille on tehty polkuja, joissa on hakepinta.
Täysimittaisille radoille on hankala löytää paikkoja Helsingissä, sillä frisbeegolfradat vaativat paljon tilaa. Uusi rata päädyttiin rakentamaan Paloheinänhuipulle, koska se on jo urheilulle ja virkistykselle varattua aluetta.
Paloheinänhuipulla harrastetaan jo ennestään hiihtoa, pulkkailua ja maastopyöräilyä. Frisbeegolfrata tulee vain kesäkäyttöön ja suljetaan talven ajaksi ottamalla frisbeegolfkorit pois, joten alue on edelleen hiihtäjien ja pulkanlaskijoiden käytössä talviaikaan.
Täyttömäeltä on osoitettu alueita, joissa pyöräily on sallittu; frisbeegolf-väylillä, pulkkamäellä ja hiihtoladuilla pyöräily kielletään.
Rata suunniteltiin yhteistyössä eri lajien harrastajien kanssa
Frisbeegolfrata äänestettiin jatkoon vuoden 2021 OmaStadi-äänestyksessä 583 äänellä. Uusien frisbeegolfratojen rakentamisesta Helsinkiin on tullut runsaasti toiveita kaupungille myös äänestyksen ulkopuolelta.
Alueella on yhteistyössä frisbeegolfin harrastajien kanssa linjattu 18 heittoväylää, jotka ovat tasoltaan keskivaikeita. Myös muita urheilupuiston käyttäjiä, kuten maastopyöräilijöitä, kuunneltiin ja pyöräilijöiden kanssa päätettiin alueet, joilla pyöräily sallitaan myös jatkossa.
Frisbeegolfin puistosuunnitelmaluonnos oli nähtävillä marraskuussa 2022 ja kommentteja kaupunkilaisilta pyydettiin myös KerroKantasi-kyselyllä. Kaupunkiympäristölautakunta päätti kokouksessaan 7.2.2023 hankkeen toteuttamisesta.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö Minni Karjalainen
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 707 4053
minni.karjalainen@hel.fi
Tiimiesihenkilö Jukka Lundgren
Helsingin kaupunki, Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
puh. 050 593 1025
jukka.lundgren@hel.fi
Kuvat

Linkit
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611
http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto
Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.
Muut kielet
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Senaatintorilla parannetaan tapahtumapuitteita4.7.2025 10:31:51 EEST | Tiedote
Helsingin kaupunki rakentaa Senaatintorille sähkökeskuksia sekä vesi- ja viemärikaivot tapahtumien käyttöön. Työt alkavat heinäkuussa ja valmistuvat marraskuussa.
Nya spårövergångar gör spårvagnstrafiken smidigare i stadskärnan – fotgängare väjer för spårvagnarna4.7.2025 08:43:15 EEST | Pressmeddelande
Spårövergångar, som är bekanta från de nya snabbspårvägarna, finns nu även bland annat på Busholmen, i Gräsviken och i Böle. Övergångsställena har ändrats till spårövergångar för att spårvagnarna ska kunna hålla sig bättre till tidtabellen. Vid spårövergångarna ska fotgängarna väja för spårvagnar, men vid körbanan finns fortfarande ett övergångsställe. Efter de aktuella ändringarna har innerstadens spårvägsnät nu sammanlagt cirka 40 spårövergångar.
Uudet ylityspaikat sujuvoittavat raitiovaunujen liikennettä kantakaupungissa – jalankulkija väistää raitiovaunua4.7.2025 08:43:15 EEST | Tiedote
Uusien pikaraitioteiden varrelta tuttuja raitiotien ylityspaikkoja löytyy nyt myös muun muassa Jätkäsaaresta, Ruoholahdesta ja Pasilasta. Suojateitä on muutettu ylityspaikoiksi, jotta raitiovaunut pysyvät paremmin aikataulussa. Ylityspaikoilla jalankulkijan on väistettävä raitiovaunuja, mutta ajoradan kohdalla on edelleen suojatie. Nyt tehtyjen muutosten jälkeen kantakaupungin raitiotieverkolla on yhteensä noin 40 ylityspaikkaa.
Pitäjämäen Kutomotiellä uusitaan vesijohtoja3.7.2025 11:06:17 EEST | Tiedote
Katutyöt alkavat heinäkuussa ja valmistuvat joulukuussa 2025. Remontissa rakennetaan toinen jalkakäytävä kadulle ja mahdollistetaan uudisrakentaminen kadun ympäristössä.
Den förnyade Linnankoskiparken återspeglar helsingforsarnas önskemål3.7.2025 10:39:17 EEST | Pressmeddelande
Totalrenoveringen av Linnankoskiparken blir klar den 3 juli. Önskemålet om att renovera parken kom från stadsborna.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme