Oulun yliopisto

Oulun yliopiston rehtoriksi haki 20 henkilöä

Jaa

Oulun yliopiston rehtorin tehtävään haki määräaikaan 26.7.2004 mennessä 20 henkilöä. Tehtävä täytetään vuoden 2025 alussa käynnistyvälle viisivuotiskaudelle.

Linnanmaan kampuksen läpi kulkeva pääkäytävä täyttyy taas pian opiskelijoista.
Linnanmaan kampuksen läpi kulkeva pääkäytävä täyttyy taas pian opiskelijoista. Oulun yliopisto Kuvaaja Ville Pohjonen (nimi mainittava kuvan yhteydessä)

Oulun yliopiston rehtorin tehtävään haki määräaikaan 26.7.2004 mennessä 20 henkilöä. Yliopiston hallitus avasi rehtorin tehtävän haettavaksi 3.6.2024. Tehtävä täytetään vuoden 2025 alussa käynnistyvälle viisivuotiskaudelle.

Hakijat Oulun yliopiston rehtoriksi vuoden 2025 alussa käynnistyvälle viisivuotiskaudelle ovat: Zahir Aalam, Mba Agwu, Mikael Collan, Tiina Gallén, Mika Hannula, Helka-Liisa Hentilä, Mirja Illikainen, Ville Isoherranen, Maria Sera Jacob, Hussnain Janjua, Maarit Järvenpää, Stanley Paul Katikala, Arto Maaninen, Milad Mafakheri, John Meewella, Riku Parviainen, Eva Raudasoja, Muhammad Usman, P.M Visakh ja Hailai Weldeslassie.

Rehtoriksi valittavalta vaaditaan tohtorintutkintoa, rehtorin tehtävien hoitamiseksi tarvittavaa kykyä ja ammattitaitoa, käytännössä osoitettua hyvää johtamistaitoa sekä erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä riittävää ruotsin kielen taitoa. Rehtori vastaa yliopistolaissa ja Oulun yliopiston johtosäännössä määrätyistä tehtävistä.

Hallitus valitsee hakijoista vahvimmat valintamenettelyn seuraavaan vaiheeseen 15.8.2024.

Lisätietoja: Hallituksen puheenjohtaja Mikko Ayub tai henkilöstöjohtaja Jarmo Okkonen 0294484150.

Avainsanat

Kuvat

Linnanmaan kampuksen läpi kulkeva pääkäytävä täyttyy taas pian opiskelijoista.
Linnanmaan kampuksen läpi kulkeva pääkäytävä täyttyy taas pian opiskelijoista.
Oulun yliopisto Kuvaaja Ville Pohjonen (nimi mainittava kuvan yhteydessä)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulussa tutkitaan työajan fyysisen kuormituksen merkitystä terveydelle18.9.2024 06:39:00 EEST | Tiedote

Vapaa-ajan fyysinen aktiivisuus edistää terveyttä ja ehkäisee elintapasairauksia, mutta vähemmälle tarkastelulle on jäänyt työajan kuormituksen merkitys terveydelle. Oulun yliopisto ja ODL Liikuntaklinikka tutkivat, kuinka työ- ja vapaa-ajan fyysisen aktiivisuuden, paikallaanolon ja unen määrä ja laatu ovat yhteydessä terveyteen. Tutkimus on saanut Suomen Akatemiasta 420 000 euron rahoituksen.

Oikeudenmukaisuuden maantieteilijä varoittaa: ”Vuosikymmenen lopussa osa hyvinvointialueista ja kunnista on vaarassa ajautua tuplakriisiin.”18.9.2024 06:06:00 EEST | Tiedote

Julkisessa keskustelussa hyvinvointialueisiin ja kuntiin kohdistuvia kriisimenettelyjä lähestytään usein toisistaan erillisinä ilmiöinä. Väitöskirjatutkijan mukaan eteemme voi vuosikymmenen lopussa kuitenkin tulla tuplakriisejä eli tilanteita, jolloin yksittäiseen hyvinvointialueeseen kohdistuvan arviointimenettelyn lisäksi alueen kunnissa käynnistyy myös kunnallisia arviointimenettelyitä.

Mustia joutsenia vai lohikäärmekuninkaita? Aurinkomyrskyjen sormenjäljet auttavat tutkimaan Auringon fysikaalisia ilmiöitä ja ajoittamaan historiaa17.9.2024 06:06:00 EEST | Tiedote

Muinaiset aurinkomyrskyt voidaan havaita valtavina radiohiilipiikkeinä puiden vuosirenkaissa. Vastaavat myrskyt, joista sinkoutui korkeaenergisiä hiukkasia ja plasmaa, voisivat nykyään vahingoittaa satelliittijärjestelmiä ja sähköverkkoja. Nature-tiedelehdessä julkaistussa uudessa katsausartikkelissa korostetaan, että menneiden aurinkomyrskyjen merkkien tutkiminen auttaa niihin varautumisen lisäksi arkeologeja ajoittamaan tarkasti historiallisia rakennelmia.

Kultasakaalin levittäytymisen laajuudesta uutta tietoa – Tutkijat yllättyivät uusista tutkimustuloksista12.9.2024 06:16:00 EEST | Tiedote

Kultasakaali (Canis aureus) on laajentanut levinneisyysaluettaan nopeasti Euroopassa tuhansia kilometrejä. Se on levittäytynyt viime aikoina uusiin ympäristöihin, pohjoisessa jopa napapiirin pohjoispuolelle Suomessa ja Norjassa sekä etelässä Iberian niemimaalle. Oulun yliopiston tutkijat ovat yhdessä puolalaisten, norjalaisten ja espanjalaisten tutkijoiden kanssa selvittäneet levinneisyyden äärialueilta tavatun kolmen kultasakaalin alkuperää ja mahdollisia leviämisreittejä.

”Jos puhumme vain biodiversiteetistä, käsityksemme on lähtökohtaisesti riittämätön” – Geodiversiteetti täydentää luonnon monimuotoisuutta11.9.2024 06:14:00 EEST | Tiedote

Geodiversiteetti viittaa maapallon pintaosien elottoman luonnon monimuotoisuuteen, joka kattaa maaperän, kivilajit, pinnanmuodot, vesistöt ja myös maiseman. Tuore väitöstutkimus korostaa tutkimusmaailmassa yhä enemmän keskustelua herättävän geodiversiteetin merkitystä luonnon monimuotoisuuden ymmärtämisessä ja sen hyödyntämistä luonnonsuojelussa. 6. lokakuuta on Unescon kansainvälinen geodiversiteetin päivä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye