Jyväskylän yliopiston täydennyshaussa tarjolla opiskelupaikkoja kieliin ja luonnontieteisiin
Jäitkö korkeakoulujen yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa? Sinulla on vielä mahdollisuus ehtiä syksyn opintoihin mukaan täydennyshaussa!

Jyväskylän yliopisto järjestää jälleen täydennyshaun, jossa on haettavana täyttämättä jääneitä opiskelupaikkoja syksyllä alkaviin koulutuksiin. Haku käynnistyy ke 7.8. klo 10.00 ja päättyy ma 12.8. klo 15.00. Haku tapahtuu Opintopolku-palvelun kautta.
Haettavana on opiskelupaikkoja kielten ja luonnontieteiden kandi+maisterikoulutuksiin. Hakukohteisiin voivat tulla valituksi kaikki hakukelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat, poikkeuksena ympäristö- ja vesistötieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelma, jossa haettavana on 6 paikkaa.
Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunnassa haettavana on:
- Kieliasiantuntijan kandidaatti- ja maisteriohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, ruotsi, saksa, ranska, venäjä
- Kielten aineenopettajan kandidaatti- ja maisteriohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, ruotsi, saksa, ranska, venäjä
Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa:
- Matematiikan kandidaatti- ja maisteriohjelma
- Matematiikan aineenopettajan kandidaatti- ja maisteriohjelma
- Fysiikan kandidaatti- ja maisteriohjelma
- Fysiikan aineenopettajan kandidaatti - ja maisteriohjelma
- Kemian (kemisti tai kemian aineenopettaja) kandidaatti- ja maisteriohjelma
- Nanotieteen monialainen kandidaatti- ja maisteriohjelma
- Tilastotieteen ja datatieteen kandidaatti- ja maisteriohjelma
- Ympäristö- ja vesistötieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelma (6 paikkaa)
Opiskelijat valitaan todistusvalinnalla ylioppilastutkinnosta saatujen pisteiden perusteella. Täydennyshaussa ei ole käytössä ensikertalaisuuskiintiötä. Opettajankoulutuksiin vaaditaan lisäksi hyväksytty soveltuvuuskoesuoritus.
Hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 21.8.2024. Valittujen opiskelijoiden opinnot alkavat syyskuun alussa.
- Haluamme tarjota mahdollisuuden aloittaa opinnot jo tänä syksynä, jos opiskelupaikka kevään haussa jäi saamatta, koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen perustelee. Tarjolla on kevään haussa vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.
Lisätietoja:
Täydennyshaussa hakemisesta:
HelpJYU: Kysy kandi- ja maisteriopiskelijaksi hakemisesta
Täydennyshaun järjestämisestä: Koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen, puh. 040 805 4678, mari.a.ikonen@jyu.fi
Lisätietoja täydennyshausta: https://www.jyu.fi/fi/tule-opiskelemaan/kandidaatti-ja-maisteriohjelmat/taydennyshaku
Yhteyshenkilöt
Liisa Harjulaviestintäpäällikkö
Puh:040 805 4403viestinta@jyu.fiJyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Väitös: Kielitaidon testaamisen tulisi mitata ymmärrettävyyttä, ei äidinkielisyyttä2.5.2025 12:55:04 EEST | Tiedote
MA Sheryl Cooke tutki väitöstutkimuksessaan, miten englannin kielen maailmanlaajuinen käyttö lingua francana haastaa perinteiset tavat testata kielitaitoa. Hänen mukaansa kielitaidon arvioinnissa tulisi painottaa vähemmän äidinkielenään puhuvien normien mukaista ilmaisua ja enemmän viestinnän toimivuutta kansainvälisissä, todellisissa vuorovaikutustilanteissa.
Mikä tekee kodista kodin? Tuore filosofian väitöskirja tutkii kodin merkityksellisyyttä kokemuksena29.4.2025 13:43:17 EEST | Tiedote
Mikä saa kodin tuntumaan kodilta? Miksi taas kaikki asuinpaikat eivät tunnu kodilta? YTM Olli-Pekka Paanasen väitöstutkimus tarkastelee, miten kokemus kodista rakentuu, millainen on kodin ja asumisen välinen suhde ja miten tunnesiteet kotia kohtaan rakentuvat.
Perinnöllinen lihasvoima pienentää riskiä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin29.4.2025 10:26:45 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa toteutetussa tutkimuksessa havaittiin, että miehillä, joilla oli parempaa lihasvoimaa tukeva geeniperimä, oli matalampi riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin. Tämä yhteys oli riippumaton aikuisiän vapaa-ajan fyysisen aktiivisuuden määrästä ja muista elämäntapoihin liittyvistä tekijöistä.
Väitöstutkimus paljastaa Raamatun kymmenen käskyn roolin yhteiskunnan muodostumisessa klassikkoteoksen valossa25.4.2025 10:39:50 EEST | Tiedote
Mikä tekee yhteiskunnastamme mahdollisen? YTM Jukka Ruokanen selvitti väitöskirjassaan, millaiset tekijät tukevat sosiaalisuuden, yhteisöjen ja yhteiskunnan olemassaoloa saksalaisen politiisen filosofin ja oikeusoppineen Johannes Althusiuksen teoksessa Politica Methodice Digesta. Althusiuksen mukaan yhteiskunta ei synny vain ihmisten toiminnan tai luonnollisten syiden seurauksena – myös Jumalan toimet, kuten kymmenen käskyä, ovat olennaisia yhteiselomme aikaansaamiseksi.
Kansainvälinen konferenssi rakentaa tulevaisuudenuskoa ja selviytymiskykyä23.4.2025 11:00:47 EEST | Tiedote
Ympäristökysymysten lisäksi aikamme yhteiskunnat kamppailevat monimutkaisten sosiaalisten haasteiden kanssa. Lapset, nuoret ja heidän perheensä ovat usein ensimmäisiä, joita tämän hetken yhteiskunnalliset haasteet koettelevat.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme