Zekki-digipalvelu käynnistää haastekampanjan nuorten hyvinvoinnin tukemiseksi
Diakonia-ammattikorkeakoulun kehittämä Zekki -digipalvelu haastaa suomalaiset kysymään nuorilta: “Miten sulla menee?”

Nuorten hyvinvointi on keskiössä, kun Zekki haastaa jokaisen suomalaisen mukaan #MitenSullaMenee -haastekampanjaan. Kampanjan kantavana ajatuksena on, että jokaisen itseensä uskovan nuoren takana on aikuinen, joka uskoi häneen ensin.
− Nuorten hyvinvointi vaatii konkreettisia toimia. #MitenSullaMenee-haaste on askel oikeaan suuntaan, sanoo Diakonia-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Päivi Sipola.
− Yksikin keskustelu voi olla se, joka jää mieleen koko loppuelämäksi. Haastamme jokaisen esittämään nuorille tämän yksinkertaisen, mutta merkityksellisen kysymyksen ja kuuntelemaan, mitä heillä on sanottavanaan, hän jatkaa.
Osana kampanjaa nostetaan myös esiin tarinoita tukena olleista aikuisista. Diakonia-ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen osallistui haasteeseen ensimmäisten joukossa:
− Lapsena minulle tärkeä aikuinen oli ystäväni isä Martti. Hän kannusti meitä sinnikkäästi harrastuksissamme ja huolehti aina, että meillä on tarvittavat välineet ja ymmärsimme levon sekä harjoittelun tasapainon merkityksen. Martti uskoi meihin, ja se usko antoi meille voimaa uskoa itseemme. Kiitos Martti, sinne pilven reunalle, kertoo Juntunen.
Palkittu ja kaikille avoin digipalvelu ohjaa nopeasti tuen piiriin
Zekki on kaikille avoin digipalvelu, joka on suunniteltu 15–25-vuotiaille nuorille ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille. Palvelu auttaa nuoria arvioimaan hyvinvointiaan ja ohjaa heidät sopivien tukipalveluiden pariin. Se on myös ammattilaisille ja vanhemmille hyödyllinen työkalu keskustelun avaamiseen ja tuen tarpeiden määrittelyyn.
Zekki pohjautuu tutkimus- ja asiantuntijatietoon perustuvaan 3X10D elämäntilannemittariin. Sen ovat kehittäneet yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diakonissalaitoksen Vamos, Ehyt, HelsinkiMissio, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Mieli, Nuorisoasuntoliitto, Nuorten Ystävät, Pelastakaa Lapset, Takuusäätiö, Väestöliitto ja Yeesi STEAn tuella. Zekki on palkittu Euroopan parhaana sosiaalisena innovaationa vuonna 2021.
Lisätietoja kampanjasta ja osallistumismahdollisuuksista löytyy osoitteessa: https://ammattilaisille.zekki.fi/mitensullamenee-kampanja/
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Liisa VallinViestinnän asiantuntija
Puh:050 321 9234liisa.vallin@diak.fiPäivi SipolaProjektipäällikkö
Puh:050 598 1509paivi.sipola@diak.fiElina Juntunentoimitusjohtaja-rehtoriDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 766 1312elina.juntunen@diak.fiLinkit
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diak on sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkausalaan keskittynyt kohtaamisen korkeakoulu. Osaamisemme kohdistuu sinne, missä on eriarvoisuutta, köyhyyttä, yksinäisyyttä ja yhteiskunnan ulkopuolisuutta. Teemme sosiaalista innovointia ihmisen puolella. Olemme ihmisyyden asiantuntijoita, joita ajaa halu rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa kaikille. Teemme tuloksellisesti jatkuvaa kehitystyötä, jotta maailma olisi kaikille hyvä. Uskomme ihmiseen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Osallisuutta ja toimijuutta kuluneen kahden vuoden aikana12.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
AVOT-hankkeessa on tuettu ja vahvistettu Oulun alueella heikoimmassa asemassa olevien työikäisten osallisuutta ja hyvinvointia kuluneen kahden vuoden aikana.
Asiantuntijapalvelut yhteistä hyvää rakentamassa11.6.2025 09:01:10 EEST | Tiedote
Diakin asiantuntijapalveluilla tuotetaan ratkaisuja työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. Dialogin uusi teemanumero tuo esille asiantuntijuutta, jonka tarkoituksena on rakentaa vaikuttavia ja sosiaalista kestävyyttä edistäviä palveluita.
Diak rakentaa vaikuttavia hyvinvointipalveluita – uusi julkaisu kokoaa TKI-toiminnan konkreettisia tuloksia10.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Diak on yhteiskunnan polarisoitumiskehityksen vastavoima. Diakin tavoitteena on katkaista eriarvoistumiskehitys Suomessa ja luoda sosiaalisesti kestävä yhteiskunta, jossa jokainen voi elää onnellista elämää. Näihin tavoitteisiin tähtäämme vaikuttavalla tutkimus- ja kehittämistoiminnallamme (TKI) ja asiantuntijapalveluillamme. Uusi julkaisu tarjoaa kattavan katsauksen Diakin TKI-toiminnan painopisteisiin ja toimii tiekarttana strategiselle kehittämistyölle.
Yhdenvertaisuus korkeakouluun ei saa jäädä haaveeksi – uusi hanke tukee romanien koulutuspolkuja2.6.2025 14:00:00 EEST | Tiedote
Valtakunnallinen Romako korkeakoulutukseen -hanke edistää romanien osallisuutta korkeakoulutuksessa ja työelämässä. Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) ja Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) yhteistyössä toteuttaman hankkeen tavoitteena on lisätä yhdenvertaisuutta, parantaa romaniopiskelijoiden mahdollisuuksia valmistua ja työllistyä, sekä vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia tukea romanitaustaisia opiskelijoita.
Tulevaisuuden osaajat tarvitsevat liiketoiminnan ja yhteiskunnallisen näkökulman yhdistämistä22.5.2025 10:17:15 EEST | Tiedote
Yhteiskunnallinen yrittäjyys kiinnostaa erityisesti nuoria, mutta sitä on hankala opiskella Suomessa, koska opintotarjontaa on vähän. Kansainvälinen Open Business for Community Development -hanke kehitti avoimia verkkokursseja, joilla kuka tahansa voi ottaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden salat haltuun.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme