Oma Häme esittää hälytysrahasopimusten uudelleen neuvottelua aluehallitukselle
Nykyinen hälytysraha on reilusti suurempi kuin valtakunnallisessa virka- ja työehtosopimuksessa määritelty.

Oma Hämeessä on voimassa kaksi paikallista virka- ja työehtosopimusta koskien hälytysrahaa. Työnantaja esittää aluehallitukselle hälytysrahaa koskevien paikallisten sopimusten irtisanomista yksipuolisesti 1. syyskuuta.
Aluehallitus päättää sopimusten irtisanomisesta kokouksessaan 26. elokuuta. Sopimusten irtisanomisaika on kolme kuukautta, joten hälytysrahojen maksaminen nykykäytännön mukaan loppuisi marraskuun lopussa.
Neuvottelut uudesta sopimuksesta käynnistetään välittömästi. Uudesta sopimuksesta viestitään heti kun lisätietoja on saatavilla. Aluehallitus hyväksyy uuden sopimuksen ennen joulukuun alkua.
SOTE- ja pelastustoimialalla hälytysrahaa maksetaan Oma Hämeessä 120 euroa. Valtakunnallisissa virka- ja työehtosopimuksissa hälytysrahan suuruus on 7,61 euroa. Kaikilla hyvinvointialueilla on käytössä valtakunnallista virka- ja työehtosopimusta korkeampi korvaustaso. Korona-aika ja hyvinvointialueuudistus ovat nostaneet hälytysrahakorvausten tasoa, riippuen hyvinvointialueiden henkilöstötilanteesta.
Hälytysrahan kriteereistä ja määrästä neuvotellaan
Oma Hämeen henkilöstön saatavuus on viime vuoteen verrattuna parantunut. Henkilöstön määrä on viime kesäkuusta kasvanut lähes 450 henkilöllä. Myös vuokratyövoiman saatavuus äkillisiin poissaoloihin on parantunut. Lisä- ja ylitöiden tai hälytyskorvausten määrä ei ole lähtenyt laskusuuntaan, vaikka henkilöstötilanne on kohentunut.
Lisä- ja ylitöiden sekä hälytyskorvausten kustannuksia pyritään vähentämään myös vaikean taloustilanteen takia, jonka vuoksi hälytyskorvauskriteereistä ja korvaustasosta halutaan neuvotella uudestaan. Samalla tavoitteena on oman henkilöstön jaksamisen ja palautumisen edistäminen, minkä kautta pyritään vaikuttamaan myös sairaspoissaolojen vähentymiseen hyvinvointialueella.
Hälytysrahalla tarkoitetaan korvausta työhön saapumisesta tilanteessa, jossa työnantaja kutsuu työntekijän/viranhaltijan työhön hänen vapaa-aikanaan tai suunniteltuja työvuoroja muutetaan muutoin sopimuksessa mainituilla tavoilla. Hälytysrahan maksamisesta päättää lähijohtaja.
Yhteyshenkilöt
Johanna Bjerregård Madsenhenkilöstöjohtaja
Puh:050 306 1264johanna.bjerregardmadsen@omahame.fiTilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oma Häme
Toimintaympäristön muutokset haastavat Kanta-Hämeessä – Oma Häme rakentaa strategiaa, joka vastaa ajan tarpeisiin2.7.2025 11:39:01 EEST | Tiedote
Väestön ikääntyminen, mielenterveysongelmat ja elintapasairaudet lisäävät painetta palvelujärjestelmälle – samalla teknologia ja yhteistyö tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia.
Ypäjäläinen Urho Puukka on jo kokenut etähoidon asiakas: “Tuntuu kuin joku tulisi kotiin vieraaksi kuvapuhelimen kautta”1.7.2025 12:22:42 EEST | Artikkeli
85-vuotias Urho Puukka saa sekä lähi- että etäkotihoitoa hyvinvointialueelta. Urho kokee päivittäisten puheluiden tuovan turvallisuutta ja etäkotihoidon helpottavan tarvittaessa nopeastikin hoitoon pääsemistä. Kanta-Hämeen hyvinvointialueella kotihoito toteutetaan uusille asiakkaille ensisijaisesti etähoitona, ja kokemukset ovat olleet lupaavia.
Tekoäly valjastetaan tunnistamaan nuorten mielenterveyshaasteet ja tuen tarve27.6.2025 09:47:27 EEST | Tiedote
Oma Häme sai Sitralta rahoitusta MieliReitti-hankkeelle.
Tilastointivirhe vaikuttaa hyvinvointialueiden rahoitukseen – Kanta-Hämeen rahoitus laskemassa 2,8 miljoonaa euroa vuonna 202626.6.2025 14:43:59 EEST | Uutinen
Virheellinen tietosiirto Tilastokeskukselle heijastuu hyvinvointialueiden valtionrahoituksen ennusteisiin – vaikutukset toteutuvat täysimääräisinä vuodesta 2027 alkaen.
Kirjo-hanke selkeyttää ja parantaa neurokirjon lasten ja nuorten palveluita – ammattilaisia kaivataan vielä mukaan26.6.2025 10:31:01 EEST | Tiedote
Valtakunnallisessa hankkeessa haetaan ratkaisuja siihen, miten neuropsykiatrisesti oireilevat lapset ja nuoret saisivat mahdollisimman hyvin oikea-aikaista hoitoa ja tukea. Oireilevien lasten määrä on kasvanut merkittävästi viime vuosina, eikä Kela pysty yksin vastaamaan kaikkeen palvelutarpeeseen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme