Rosebud Sivullisen ohjelma viikolla 35

Tiistai 27.8. kello 17.30
Rax Rinnekangas: Mehiläiskerääjä (Lurra Editions) JULKKARIT
Mehiläiskerääjä – kertomus nuorten seksuaalisesta väkivallasta ja kouluväkivallasta ja niiden toteuttajista
Osin toista kulttuuria oleva Aida raiskattiin pienessä suomalaisessa kaupungissa lukion viimeisenä syksynä. Koulukiusaajana tunnettu nuorukainen ilmoittautui teon tekijäksi ja sai vankilatuomionsa. Vuosia myöhemmin julmaan tapaukseen eri tavoin liittyneet neljä henkilöä – uhri, rangaistuksensa jo kärsinyt tekijä ja kaksi opettajaa – tapaavat toisensa hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa.
Kirjanjulkistustilaisuudessa keskustelevat kirjailija, ohjaaja Rax Rinnekangas, Raiskauskriisikeskus Tukinaisen johtava kriisityöntekijä Johanna Linner Matikka ja psykoterapeutti Heli Heinjoki.
Keskiviikko 28.8. kello 18
Emil A. Fellmann: Leonhard Euler – Neron tarina (Basam)
Filosofian ja tekniikan tohtori Johan Stén keskustelee tiedetoimittaja Markus Hotakaisen kanssa suomentamastaan kirjasta.
Leonhard Euler (1707–1783) oli oman aikakautensa ja monien mielestä kaikkien aikojen suurin matemaatikko. Hänen elämäntyönsä matematiikan, fysiikan ja monien insinööritieteiden alalla on niin valtava, että sen tutkimuksesta on muodostunut tieteenala sinänsä.
Torstai 29.8. kello 17
Virpi Lehtinen: Sankaritar Luce Irigarayn filosofiassa (Vastapaino) JULKKARIT
Ihminen on olennaisesti avoin, muuttuva ja dynaaminen olento, jossa henki ja ruumis kietoutuvat yhteen ainutkertaisesti. Tätä suhdetta kirjassa tarkastellaan feminisyyden kautta, koska nimenomaan naisellinen oleminen kytkeytyy monella tavalla ruumiillisuuteen.
Filosofi Virpi Lehtisen kirja ammentaa Luce Irigarayn (1930–) ajattelusta. Irgaray on maailmankuulu belgialaissyntyinen filosofi, psykoanalyytikko ja kielitieteilijä. Irigarayn sukupuolieron filosofiassa eletty ruumiillisuus on aina ilmaisevaa eli sielullista.
Perjantai 30.8. kello 18
Ville Ranta: Viininjuojat (WSOY) JULKKARIT!
Viininjuojat on Ville Rannan uusi, omaelämäkerrallinen sarjakuvaromaani, kertomus viininjuojan ja hänen viininjuojaystäviensä viininjuojaelämästä ennen ja nyt. Myös on kysymys kulttuurilehden tekemisestä pohjoisessa 2000-luvun alussa sekä (tietysti) vanhenemisen ja ajankulun kauhuista.
Keskustelemassa Ville Rannan kanssa viinistä, elämästä ja kuolemasta Kallion viinipappi Visa Viljamaa.
Tarjolla viiniä, vettä, kirjoja, omistuskirjoituksia, keskustelua.
Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5 (Kaisa-talo), Helsinki. Esteetön sisäänkäynti katutasosta. Tapahtumat myös striimataan Sivullisen YouTube-kanavalle https://www.youtube.com/@Sivullinen_Lava
Yhteyshenkilöt
Petra KakkoMyymäläpäällikkö
Sivullinen-kirjakauppa
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Rosebud Oy
Muumit ja Tove Karkkilan nokilaaksossa10.6.2025 12:15:31 EEST | Tiedote
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta ensimmäisestä muumitarinasta Muumi ja suuri tuhotulva. Högforsin ruukkialueella Karkkilassa sijaitseva elokuvateatteri Kino Laika osallistuu Muumien juhlavuoteen lukuisien elokuvanäytösten, Moomin Valley -aiheisen konsertin ja 5.6. avautuneen Tove Jansson -valokuvanäyttelyn muodossa.
Kirjamaailman teemana 24.–25.5. sota ja rauha, erityisvieraita Hiroshimasta12.5.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Kirjamaailma raivaa tilaa kriittiselle keskustelulle demokratian uhista, asevarustelusta, militarismista sekä kansainvälisistä kriiseistä ja konflikteista – ohjelmassa syväluodataan muun muassa Israelin ja Palestiinan konfliktin juuria ja nykytilaa usean tietokirjailijan voimin. Erityisvieraina Hiroshiman atomipommituhosta eloonjäänyt "hibakusha", viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Nihan Hidankyon järjestön pääsihteeri Kunihiko Sakuma, ja Japanin atomipommin vastaisen Gensuikyo-neuvoston pääsihteeri Yayoi Tsuchida. Kirjamaailma on osa Maailma kylässä -festivaalia 24.–25.5. Helsingin Suvilahdessa (la klo 11–21, su klo 11–19).
Tsunamista 20 vuotta: hengästyttävä kertomus paosta hyökyaallon alta13.12.2024 13:17:34 EET | Tiedote
20 vuotta sitten tapaninpäivänä hyökyaallot iskeytyivät Kaakkos-Aasian rannikoille tuhoisin seurauksin. Tsunamista selviytynyt kirjailija Raimo Pesonen kirjoitti kertomuksen paosta tappavan hyökyaallon alta. "On paljon muistettavaa, jos täältä selviytyy pois. Ja unohdettavaa."
Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 505.12.2024 17:01:42 EET | Tiedote
Ti 10.12. klo 17 Jussi Lehtonen: Mies jolla on naisen sydän (WSOY) Tervetuloa seuraamaan Jussi Lehtosen kirjailijahaastattelua Sivullisen lavalla! Lehtosta haastattelee Irina Björkman. Kun tytär muuttaa pois kotoa, hänen isänsä, romaanin päähenkilö, alkaa muistella, miten kaikki oikein meni. Tyttären syntymään liittyvät monisyiset tapahtumaketjut tempaavat hänet muistikuvien sokkeloihin, joista hän ei ole koskaan kertonut tyttärelleen. Toisessa osassa päädytään Paraguayhin, jonne päähenkilö on matkustanut valmistamaan vankien tarinoista kohtauksia. Työskentely on haasteellista erilaisten odotusten, arvomaailmojen ja tunteiden ristipaineissa. Oma tila pitää rakentaa joka päivä uudestaan eikä etuoikeutettuna olemisen ongelma jätä rauhaan. Kolmiosaisen romaanin viimeisessä osassa ääneen pääsee nyt aikuistunut tytär. Hän on viettämässä isänsä ja tämän miesystävän kanssa isänpäivää mökillä, kun keskustelu rakkausasioista avaa uuden railon. Riipaisevan kauniisti ja ristiriitaisuuksia liikaa
Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 4929.11.2024 16:38:49 EET | Tiedote
Ti 3.12. klo 16 Suomen dekkariseura ry:n Vuoden johtolanka -ehdokkaat Ti 3.12. klo 17.30 Oliver Whitehead: Future Tense (Parvs) Oliver Whitehead (s. 1947) on monialainen taiteilija. Englannista Suomeen vuonna 1971 asettunut Whitehead työskentelee monipuolisesti maalauksen, piirustusten, grafiikan, valokuvan, kuvanveiston, liikkuvan kuvan ja lavarunouden parissa. Whiteheadin työskentelyä määrittää kriittinen aikalaiskatse, joka jättää kuitenkin katsojalle tilaa tehdä omia tulkintoja maailmasta ja sen tilasta. Oliver Whiteheadin tuotannosta voidaan löytää monia toistuvia teemoja. Tällaisia ovat muun muassa kulutuskulttuurin fetissiluonteen tarkastelu, kaupunkitilan havainnointi, päiväkirjamaiset huomiot jokapäiväisestä elämästä sekä rauhan teema, jota Whitehead on työstänyt muun muassa julkiseen tilaan piirtämillään liitupiirustuksilla. Kirja esittelee pitkän uran tehneen taiteilijan tuotantoa ja sen teemoja. Ke 4.12. klo 17 Riie Heikkilä: Miksi lakkasimme lukemasta? (Gaudeamus) Lukutait
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme