Gummerus

Suomensukuisen Ingeborg Arvolan Jäämeren laulu on vangitseva historiallinen romaani rakkaudesta, himosta ja pohjoisen karusta luonnosta

Jaa

Norjan tärkeimmän kirjallisuuspalkinnon Bragen voittanut Jäämeren laulu (Gummerus) on lumoava romaani suomensukuisista kveeneistä, saamelaisista ja heidän karusta elinympäristöstään. Samalla se on verevän kauniisti kirjoitettu aistivoimainen tarina kielletystä rakkaudesta. Ingeborg Arvolan läpimurtoteos aloittaa kiehtovan Ruijan rannalla -sarjan.

Ingeborg Arvola: Jäämeren laulu
Ingeborg Arvola: Jäämeren laulu Kansi: Tuomo Parikka

Vuosi on 1859. Priita-Kaisa Seipäjärvi laittaa sukset jalkaan ja lähtee kahden pienen poikansa kanssa pitkälle matkalle Sodankylästä Norjaan. Matkan päämääränä on Pykeija, jossa meren sanotaan kiehuvan turskasta. Priita-Kaisan toiveissa on löytää naimaton kalastaja, jolla on hyvä lauluääni ja velaton vene. Mutta Jäämeren rannalla rakkauden kaipuuseen pystyy vastaamaan vain Askan Mikko, joka kuuluu toiselle.

Kirjan päähenkilö Priita-Kaisa on yksi suomensukuisen norjalaiskirjailijan esiäideistä.

Isäni yritti opettaa minulle suomea kalassa käydessämme, mutta jo sitä ennen, aina kun astuimme Arvolanniemen olohuoneeseen, kaikki puhuivat suomea ja minä kuvittelin ymmärtäväni, mitä he sanoivat”, Ingeborg Arvola kirjoittaa suomalaislukijoille kirjoitetussa kirjeessä.

”Myöhemmin tajusin, että minä vain tunnistin kielen, osaamatta sanoja. Jos jossain yhtäkkiä kuulen jonkun puhuvan jotain suomen pohjoismurretta, liikutun aina, koska silloin tuntuu kuin kuulisin oman perheeni äänen.”

Kirjailija Ingeborg Arvola (s. 1974) debytoi kirjailijana vuonna 1999. Lukijat ja kriitikot hurmannut Jäämeren laulu oli hänen suuri läpimurtonsa. Se voitti Brage-palkinnon vuonna 2022 ja oli ehdolla useisiin muihin palkintoihin, kuten Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoon. Teoksen käännösoikeudet on myyty 11 maahan.

”Jäämeren laulu on kiehtova kertomus suomalaisista, saamelaisista ja norjalaisista villissä Finnmarkissa – arktisella rakkaustarinalla ryyditettynä.” Helsingin Sanomat

Ingeborg Arvola: Jäämeren laulu

alkuteos Kniven i ilden

suomentanut Aki Räsänen

368 sivua

Ilmestynyt painettuna, e- ja äänikirjana, lukija: Mirjami Heikkinen

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ingeborg Arvola: Jäämeren laulu
Ingeborg Arvola: Jäämeren laulu
Kansi: Tuomo Parikka
Lataa
Kirjailija Ingeborg Arvola
Kirjailija Ingeborg Arvola
Kuvaaja: Fartein Rudjord
Lataa
Kirjailija Ingeborg Arvola
Kirjailija Ingeborg Arvola
Kuvaaja: Fartein Rudjord
Lataa
Kirjailija Ingeborg Arvola
Kirjailija Ingeborg Arvola
Kuvaaja: Fartein Rudjord
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Krista Pärmäkosken elämäkerta paljastaa menestyneestä maastohiihtäjästä visusti piilossa olleen puolen9.10.2024 00:01:00 EEST | Tiedote

Sukupolvensa menestyneimmän hiihtäjän rohkea elämäkerta kertoo, miten maalaistyttö nousi ankaran lajin huipulle ja millaisia uhrauksia loistelias ura on vaatinut. Kirjassa Pärmäkoski kertoo ensimmäistä kertaa saamistaan paniikkikohtauksista ja vaikeasta keväästä 2023. 9.10. ilmestyvän elämäkerran Avoin – Krista Pärmäkoski (Gummerus) on kirjoittanut Yle Urheilun maastohiihtoon erikoistunut urheilutoimittaja Laura Arffman.

Tunnelmalliset joulukertomukset nyt lukijoiden toiveesta kovissa kansissa – Puuvillatehtaan joulutarinat (Gummerus) ilmestyy Turun kirjamessuilla3.10.2024 09:22:33 EEST | Tiedote

Historiallisen romantiikan kuningattaren Ann-Christin Antellin hurmaavat Puuvillatehdas-trilogian maailmaan sijoittuvat joulutarinat julkaistaan painettuna yhteisniteenä lukijoiden toiveesta. Mukana ovat ääni- ja e-kirjoina ilmestyneet Joulu Örndahlin ruukissa (2022) ja Loviisan joulu (2023) sekä täysin uusi tarina Joulu Falken linnassa. Puuvillatehtaan joulutarinat (Gummerus) ilmestyy huomenna perjantaina 4.10. Turun kirjamessuilla.

ENNAKKOTIEDOTE: Biotekniikkaa ja tekoälyä – Kaliforniassa asuvan kirjailija-tiedemies Hannu Rajaniemen lähitulevaisuuteen sijoittuva trilleri julkaistaan Helsingin kirjamessuilla2.10.2024 09:46:56 EEST | Tiedote

Varjomi (Gummerus) on Hannu Rajaniemen viides tieteisromaani. Pandemioiden vuosikymmenten jälkeiseen aikaan sijoittuvassa huikeassa tulevaisuusvisiossa ihmiskunta on jakautunut globaalin biotekniikkayhtiön terveysteknologialla suojautuneisiin ja tee-se-itse-rokotteita kehittäviin biohakkereihin. Teos pohtii, kuka saa päättää, mitä kehoissamme tapahtuu. Hannu Rajaniemi esiintyy Helsingin kirjamessuilla lauantaina 26.10.2024.

Palkitun korealaiskirjailija Han Kangin uusi romaani on riipaiseva ylistyslaulu muistamisen tärkeydelle26.9.2024 09:56:09 EEST | Tiedote

Älä jätä hyvästejä (Gummerus) käsittelee kivuliaita aiheita uniikilla tavalla. Romaani syventyy yhteen Etelä-Korean poliittisen historian synkimmistä tapahtumista, Jejun saaren verilöylyyn vuosina 1948–1949. On arvioitu, että saaren asukkaista noin 10 % sai surmansa kansannousussa. Han Kangin lumoava kerronta kuljettaa lukijaa läpi kansallisen tragedian vaiettujen tapahtumien.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye