Getari on uusi Gin&Tonic Helsingistä
Gin&Tonicin ystävä löytää klassikkodrinkin nyt kaupan lonkerohyllystä, kun The Helsinki Distilling Company loi uuden Getarin. 5,5-prosenttisessa Getarissa maistuu ja tuoksuu kansainvälisesti palkittu Helsinki Dry Gin, jota tukevat luonnollisesta kiniinistä valmistettu tonicvesi ja aito sitruunamehu. Kirkas ja raikas Getari täydentää The Helsinki Distilling Companyn premium-lonkeroiden tuoteperheen nyt kuuteen makuun.

Suomen kansainvälisesti palkituin käsityötislaamo The Helsinki Distilling Company on kehittänyt Getarin, joka on premium-luokan Gin&Tonicista inspiroitunut kirkas ja raikas uudentyylinen lonkero. Getarissa käytetään Lontoossa, Berliinissä ja Helsingissä kultamitalein palkittua Helsinki Dry Giniä, tislaamon Master Distiller Mikko Mykkäsen reseptillä luontaisesta kiniinistä valmistettua tonicvettä ja aitoa sitruunamehua.
”Vanhan viisauden mukaan Gin&Tonic, mustat vaatteet ja käteinen raha eivät mene koskaan pois muodista. Jo valmiiksi ajaton Getari syntyikin yksinkertaisesta oivalluksesta: vaikka suomalaiset rakastavat hyvin rakennettua Gin&Tonicia, on lonkerohyllyistä puuttunut juoma, jossa premium-luokan gin pääsisi klassisen makuparinsa kanssa oikeuksiinsa" kertoo HDCO:n Master Distiller Mikko Mykkänen ja jatkaa: "Meillä on giniä ja siihen jo täydellisesti sopiva tonicvesi. Laitoimme ne yhteen ja purkitimme helsinkiläisestä kulttuurista ja drinkkiklassikosta inspiraationsa saaneen kirkkaan ja raikkaan lonkeron.”
Värilonkeroiden vallankumous ja RDT-cocktailien noste
The Helsinki Distilling Company loi Suomen ensimmäisen premium-tason lonkeron vuoden 2015 Helsinki-päivää varten. Tuolloin Helsinki Dry Ginistä ja pinkistä verigreippimehusta sekoitettu testierä vietiin kirjaimellisesti käsistä, ja nerokkaan esimerkin myötä kauppojen lonkerohyllyt ovat sittemmin kokeneet kaipaamansa värien vallankumouksen. Maailmalla ovat lonkeroiden sijaan kovassa nosteessa valmiit Ready to drink -cocktailit, ja tämä trendi vahvistuu nyt myös Suomessa.
”Maailmalla klassikkococktaileja on tölkitetty jo pitkään, mutta myös Suomessa RTD-kategoriaan laskettavien long drink -juomien myynti kasvoi viime vuonna yli 15 prosenttia. Getari onkin tuoksustaan ja maustaan lähtien hyvin tyylipuhdas valmis drinkki, mutta alkoholipitoisuudeltaan huomattavasti perinteistä Gin&Tonicia miedompi”, lisää Mykkänen.
Premium-juoman tunnistaa aidoista raaka-aineista
Helsinki Long Drink -perheen uutuus Helsinki Long Drink Getari on premium-luokan lonkero, joka on syntynyt sekoittamalla Helsinki Dry Giniä, laadukasta tonic-vettä ja sitruunamehutiivistettä. Uutuuscocktailin mausta löytyy aidon ginin puraisu, sitruunan raikkaus sekä luontaisen kiniinin aromit. Getari nautitaan kylmänä sellaisenaan tai jäillä täytetystä lasista sitruunaviipaleen kera. Helsinki Long Drink Getaria myydään 330 ml alumiinitölkissä. Sen vahvuus on 5,5 % ABV.
Ainesosat: vesi, sokeri, tislattu gin, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), sitruunamehua tiivisteestä (1 %), luontainen aromi (mm. kiniini), sitruuna- ja sitruunaruohouutteet, säilöntäaine (natriumbentsoaatti).
Ravintosisältö 100 ml:sta: Energia 266 kJ/63 kcal, hiilihydraatit 8 g (sokereita 7,8 g), rasva 0 g, proteiini 0 g ja suola 0 g.
Helsingin gastrokulttuurin ytimessä, Kalasataman Teurastamolla vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company on sataan vuoteen ensimmäinen ja ainoa tislaamo Helsingissä. Se tunnetaan ennen kaikkea luovana, käsityötuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona. Tislaamo on voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Tislaajamestari Mikko Mykkänen on myös nimetty Destille Berlin -tapahtumassa Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi. Lisäksi hän sekä HDCO:n Master Blender Kai Kilpinen ovat Lontoossa toimivan kansainvälisen The Gin Guild -ginikillan ainoat suomalaisjäsenet.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Mykkänen, Master Distiller, The Helsinki Distilling Company 
+358 40 648 3937, mikko.mykkanen@hdco.fi
Kai Kilpinen, Master Blender, The Helsinki Distilling Company
+358406484781, kai.kilpinen@hdco.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Samuel SorainenPR Boutique Wolfcom Oy
Puh:+358400579653samuel.sorainen@wolfcom.fiKuvat




Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Kummituksia ja karmivia paikkoja – vinkit hurjaan Halloweeniin Virossa29.10.2025 10:54:29 EET | Tiedote
Viron muinaiset linnat, keskiaikaisten kaupunkien hämärät kujat ja historialliset kartanot ovat täynnä tarinoita. Suusta suuhun sukupolvien ajan kiertäneet tarinat kuiskivat synkistä salaisuuksista, rauhattomista sieluista ja selittämättömistä sattumuksista. Keräsimme vinkit paikoista, jotka saavat kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.
Helsingin paras hotelliaamiainen laajentuu herkulliseksi viikonloppubrunssiksi27.10.2025 11:37:25 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansan runsas ja kiitelty aamiainen kasvaa viikonloppuisin moderniksi brunssiksi, jossa korostuvat kotimaiset kauden raaka-aineet ja alusta asti käsityönä valmistetut annokset. Aivan Helsingin ytimessä sijaitsevan korkeatasoisen hotellin ravintola, Hansa Café Bar & Brasserie, tarjoaa täydellisen paikan kokoontua ystävien ja perheen kanssa nauttimaan viikonlopun rennosta ja kiireettömästä ruokaelämyksestä.
Pomar juhlistaa 65-vuotista taivaltaan − uutuusjalkineissa ysärin helmiä21.10.2025 14:33:30 EEST | Tiedote
Perinteikäs suomalainen jalkinetalo Pomar juhlistaa tänä syksynä 65-vuotista taivaltaan palauttamalla mallistoonsa korkean kenkäklassikkonsa Jarnon. Siitä inspiroitunut matalampi Ruoste tuo ysäriestetiikan nykypäivään. Pomarin muotoilupalkitusta huopamallistosta löytyy talvikauteen tyylikkäitä, lämmittäviä ja myös vedenpitäviä nilkkureita ja saappaita.
Suomalaisten tähtikokkien ravintolavinkit Tallinnaan9.10.2025 13:35:38 EEST | Tiedote
Viro on suomalaisten suosituin ulkomainen ruokamatkailukohde, eikä ihme, sillä maan ravintolatarjonta on kokoonsa nähden ainutlaatuisen rikas. Viron ravintolakulttuuri kehittyy jatkuvasti ja maassa on jo Suomeakin enemmän Michelin-oppaasta löytyviä suosituksia. Helpottaaksemme suomalaismatkailijoiden ravintolavalintoja, kysyimme Virossa asuvilta ravintola-alan ammattilaisilta suosituksia ja vinkkejä syksyiselle makumatkalle Tallinnaan. Omat ravintolavinkkinsä antoivat keittiömestarit Kim Mikkola, Kim Päivästö, Karoliina Jaakkola ja Tõnis Siigur sekä ravintolapäällikkö Ella Korpi.
Tärpit elämykselliseen syyslomaan Virossa24.9.2025 13:14:56 EEST | Tiedote
Viro kutsuu jälleen syyslomalaisia nauttimaan syksyisen värikkäästä luonnosta, jännittävistä aktiviteeteista sekä löylyn ja uima-altaiden lämmöstä kaupungin vilinään tai vaihtoehtoisesti talviunille valmistautuvan maaseudun hiljaisuuteen. Jokaiselle löytyy varmasti jotain uutta ja yllättävää nähtävää ja koettavaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme