Sijoittajat-dokumenttisarjassa neljä nuorta jahtaa kaikkien aikojen nousua
Yle Areenaan tulee lokakuun 14. päivä viisiosainen dokumenttisarja, jossa seurataan neljää nuorta sijoittajaa, jotka jahtaavat kaikkien aikojen nousua – kukin omalla tavallaan. Sarja nähdään myös Yle TV2:ssa 17.10. alkaen.
Kryptovaluutat, kellot, autot, asuntoflippaus ja startup-sijoittaminen saavat seurattavat nuoret sijoittajat laittamaan kaiken peliin – ja vähän enemmänkin. Onko äkkirikastumisen tavoittelu riskien arvoista? Dokumentissa seurattavilla sijoittajilla on jokaisella vahva usko siihen, että he ovat tehneet oikean valinnan sijoitusmaailmassa.
Jusa uskoo, että XRP-kryptovaluuttaan sijoitettu kymppitonnin kulutusluotto maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Kryptojen seuraaminen puhelimen näytöltä käy työstä ja valtaa myös vapaa-ajan. Jusa uskoo sijoittavansa lastensa parempaan tulevaisuuteen – Jusan puoliso puolestaan uskoo yhteisten rahojen valuvan kaivoon.
"Mulla on kaikki munat niin sanotusti samassa korissa", Jusa kertoo.
Ronny haluaa tehdä itsestään rahakkaan brändin, jonka nimi on kaikkien huulilla. Tämä tapahtuu verkostoitumalla bisnestapahtumissa ja sijoittamalla kasvuyrityksiin – mutta ennen kaikkea sijoittamalla itseen.
“Maailmassa on ainoastaan yksi uskonto, jota kaikki muut uskonnot kumartaa. Ja se uskonto on raha”, Ronny sanoo.
Noora on asuntoflippaaja, joka ei pelkää huonoja asuntomarkkinoita vaan luottaa vaistoihinsa. Riskit ovat suuret ja asunnoissa on kiinni koko omaisuus – ja vähän päälle.
"Mä saan kicksejä jos voin tehdä sellaisia nopeita, isoja voittoja. Mutsi sanoo et mä oon Hannu Hanhi”, Noora kommentoi.
Vili kävi kryptokauppaa juuri oikealla hetkellä ja rikastui. Kierrettyään tarpeeksi maailmaa hän alkoi kaivata päiviinsä rutiinia ja merkitystä. Vili päätti mennä muiden aikuisten tavoin töihin ja pestautui myyjäksi kellokauppaan. Hän ajattelee, että kellot ovat sijoituksena vähän kuin autot. Mutta mikä auto sopisi oman kellon kylkeen?
Viisiosainen dokumenttisarja on Ylen omaa tuotantoa, ja sen on ohjannut Tommi Hakko.
”Sijoittamisesta on puhuttu todella paljon, mutta tässä dokumentissa halusin päästä syvemmälle sijoittamisen tunteeseen ja selvittää, miksi ihminen sijoittaa”, Hakko kommentoi.
”Sijoittajia seurattiin vuoden ajan, jotta saisimme kunnollisen kaaren tarinaan ja jotain ehtisi tapahtua markkinoilla. Dokumentin kannalta kävi hyvä tuuri, että vuodet 2023 ja 2024 ovat olleet vaiherikkaita. Lopputulos ei ole kuivaa puhetta rahasta. Siinä on draamaa, jännitystä, hyväntuulista huumoria ja syvää puhetta”.
Sijoittajat-sarjan ilmestymisen aikaan Yle Oppiminen julkaisee sijoittamisen perusteita käsittelevän verkkokurssin. Milloin sijoittaminen kannattaa aloittaa? Miten se käytännössä tehdään? Koska voi odottaa tuottoa? Miten hallita sijoittamiseen liittyviä riskejä? Kurssi tarjoaa käytännönläheisiä neuvoja ja työkaluja aloittelevalle sijoittajalle. Asiantuntijana toimii Nuoret Osakesäästäjät -järjestön puheenjohtaja Maria Nurminen. Kurssi löytyy mm. yle.fi/oppiminen -verkkosivulta.
Lisätietoja: Isa Mårtenson, vastaava tuottaja, isa.martenson@yle.fi
Lue tiedote verkossa
Yhteyshenkilöt
Juhani Lassilamediaviestinnän asiantuntija
Uuden Musiikin Kilpailu ja Euroviisut
Kuvat
Yle on suomalaisten oma, vuonna 1926 perustettu julkisen palvelun mediayhtiö. Ainutlaatuiseen tehtäväämme kuuluu välittää luotettavaa tietoa, sivistää ja viihdyttää, vahvistaa demokratiaa ja kulttuuria sekä edistää sananvapautta, tasa-arvoa ja yhteenkuuluvuutta. Palvelemme suomalaisia televisiossa, radiossa ja verkossa vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.
Jos et jatkossa halua vastaanottaa Ylen viestinnän lähettämiä tiedotteita, lähetä viesti osoitteeseen yleisradio@yle.fi. Tässä Ylen viestinnän lähettämien tiedotteiden tietosuojaseloste.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Yleisradio Oy
Sarjakusettaja – neljän naisen uskomaton selviytymistarina Tinder-huijarin otteesta10.10.2024 14:00:00 EEST | Tiedote
Sarjakusettaja on dokumenttisarja neljästä Suomen Tinder-huijarin uhriksi joutuneesta naisesta, jotka kertovat salamaihastumisesta ja sitä seuranneesta tuhoisasta kierteestä. Sarja on katsottavissa Yle Areenassa 4.11.
Yhdysvaltojen presidentinvaalikamppailu huipentuu Ylen kanavilla 6.11.10.10.2024 13:21:45 EEST | Tiedote
Vaalien tuloslaskentaa seurataan suorana Ylen Yhdysvaltain vaalien erikoislähetyksissä pitkin päivää.
Susijengi palaa Ylen kanaville – uusi sopimus kattaa naisten ja miesten arvokisat9.10.2024 15:16:00 EEST | Tiedote
Yle on hankkinut esitysoikeudet koripallon miesten ja naisten MM- ja EM-kisoihin vuosille 2026-2029. Sopimus sisältää myös Susijengin karsintaottelut.
Tarinoita Ylestä: Kurkku, roskapönttö ja pari simpukkaa – audion äänitehosteet syntyvät käyttämällä yllättäviä esineitä7.10.2024 14:01:26 EEST | Artikkeli
Tehosteista, musiikista ja puheesta syntyy äänisuunnittelijan miksauspöydällä kokonaisia äänimaailmoja. Yle on julkaissut äänitehosteita myös vapaaseen käyttöön.
Mitä kuuluu Ylelle ja media-alalle? Yle Avoinna -tapahtuma tarjoaa keskusteluja ajankohtaisista kysymyksistä7.10.2024 10:05:00 EEST | Tiedote
Yle Avoinna -tapahtuma on uusi avaus, jonka tarkoituksena on on lisätä Ylen avoimuutta ja vuorovaikutusta yhteiskunnassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme