Uutuusromaani kertoo suomalaisen Helmin suhteesta Putiniin
Nina Honkasen Rakkaani, Vladimir on rohkea ja omalakinen romaani rakkaudesta sekä vallanhimosta – ja siitä, mihin kaikkeen ne voivat johtaa.

Helmi kirjoittaa vanhalle rakastetulleen, Vladimir “Vova” Putinille, joka viikko. Toinen käsi himoitsee miestä, jonka kanssa Helmillä oli 1980-luvulla kiihkeä suhde, toinen käsi ottaa kantaa kohtuuttomuuksiin, joihin Vladimir on ensin KGB:n agenttina ja myöhemmin suurvallan johtajana syyllistynyt.
Helmin poika, viisikymppinen Heikki tekee eroa naiseen rakastuneesta pääministerivaimostaan Mariasta. Heikin ja Marian aikuiset lapset Sofia ja Elias yrittävät tahoillaan selvitä yksityisen ja maailmallisen hulluuden keskellä. 1940-luvulta tähän päivään kulkevaa romaania säestää Puna-armeijan kuorossakin haitaria soittanut, inkerinsuomalainen Toivo.
Mestarillinen ja realismin rajoja kolisteleva Rakkaani, Vladimir avaa kirurginveitsen tarkkuudella arjessa selviytymistä, sydämeenkäypiä tunteita ja kohtalokkaita lähihistorian käänteitä. Kolme sukupolvea oppii kukin vuorollaan, että ihminen on varsin kestävää lajia, se tottuu vihaan, vitutukseen ja yksinäisyyteen, surukseen jopa sotaan.
Kirjailijalta:
"Rakkaani, Vladimir -romaanin kirjoittaminen sai alkunsa, kun Venäjä hyökkäsi Krimin niemimaalle helmikuussa 2014. Sitä edelsi vuosien taustatyö, yhtenä inspiraationa 70-vuotiaan ystäväni kommentti katsoessamme uutiskoostetta Boris Jeltsinin ja Vladimir Putinin vallanvaihdosta toukokuussa 2000. Ystävän ”Kylläpä tuo Putin on komea mies, kelpaisi minullekin” -lausahdus sai ensijärkytyksen jälkeen pohtimaan, kuinka monesta eri suunnasta me katsomme niin yksittäistä ihmistä kuin kokonaisia valtioita ja kansakuntia.
Siitä alkoi pari vuosikymmentä kestänyt matka Vladimirin, hänen rakastettunsa Helmin, Helmin viisikymppisen pojan Heikin, Heikin pääministerivaimon Marian, heidän lastensa Eliaksen ja Sofian sekä inkerinsuomalaisen Toivon kanssa. Rakkaani, Vladimir -romaani on läpi kirjoittamisprosessin ollut lähi- ja nykyhistorian henkilöiden sekä tapahtumien, aihetta käsittelevän kirjallisuuden ja uutistarjonnan, mutta myös kirjailijan alitajunnan saatanallisista syövereistä nousevan maailman ja väittämien synteesi.
Olen halunnut tutkia ja pohtia mitä tapahtuu, kun viattomuus ja hengissä säilymisen eetos vaihtuvat armottomuuteen, narsistiseen vallanhimoon ja julmiin tekoihin, jopa sotaan. Toivon, että Rakkaani, Vladimir -romaanin lukemisen jälkeen maailma näyttäytyy vähän erilaisena kuin tähän asti. Toivon myös ihmisen oppivan historiasta, ei vain toistavan sitä."
Rakkaani, Vladimir on nyt saatavissa kirjakaupoista. Äänikirja ilmestyy 30.11.2024.
Kirjailija-käsikirjoittaja Nina Honkanen syntyi Porissa vuonna 1968, varttui Raumalla ja asuu Helsingissä. Muun muassa neljä romaania, tietokirjoja, kuunnelmia, dokumentteja, tv-draamaa, näytelmän, kolumneja ja neljä poikaa maailmaan saattanut Honkanen on kirjoittanut työkseen 30 vuotta. Honkasen vuonna 2019 julkaistu Pohjakosketus-romaani (Into) on toiminut inspiraationa juuri valmistuneelle kansainväliselle tv-sarjalle.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Maria Rossiviestintäpäällikkö
Puh:0400 846 087maria.rossi@intokustannus.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Into on itsenäinen kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Tutustu syksyn 2024 katalogiimme tästä
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus
Pohjakosketus-romaanin inspiroima L/Over-sarja palkintoehdokkaana Canneseries-festivaalin pääsarjassa1.4.2025 14:01:25 EEST | Tiedote
Nina Honkasen Pohjakosketus-romaanista inspiraationsa saanut, Gutsy Picturesin tuottama ja Aleksi Salmenperän ohjaama tv-sarja L/Over kilpailee Canneseries-festivaalin pääsarjan voitosta. Sarjaa tähdittävät muun muassa Krista Kosonen, Jani Volanen, Elmo Kerosuo, Oona Airola ja Hannu-Pekka Björkman.
Iloisesti, mutta tosissaan – oivalluksia johtajuudesta26.3.2025 12:29:21 EET | Tiedote
Johtamistehtävissä toimivia askarruttaa alati se, mitä on hyvä johtajuus. Mikä paino on asioiden ja ihmisten johtamisella? Mikä merkitys on arvoilla? Saako olla hauskaa, vai onko parempi pysyä vakavana? Muun muassa näitä asioita pohtivat Ilmo Aronen ja Ritva Toivonen uutuuskirjassaan Oivalluksia johtajuudesta.
KUTSU keskustelutilaisuuteen: Joko menetimme arktisen alueen?19.3.2025 13:01:47 EET | Kutsu
Arktinen alue kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan. Globaalit jännitteet kasvavat, ilmastonmuutos kiihtyy, elonkirjo kapenee. Uutisotsikoiden alle jää kysymys siitä, mitä arktisella alueella itsessään on tapahtumassa. Lapin yliopiston Arktisen keskuksen huippuasiantuntijat keskustelevat aiheesta torstaina 27.3. klo 17 Rosebud Sivullisessa.
Into tuo kirjasyksyyn kotimaisia mestariteoksia ja kansainvälisesti merkittäviä avauksia19.3.2025 09:55:00 EET | Tiedote
Into Kustannuksen monipuolinen syksy sävähdyttää niin kauno- kuin tietokirjoillaan. Uutuusteoksensa julkaisevat muun muassa Aura Koivisto, Tatiana Elf ja Risto Isomäki. Airolan taiteilijaperheen äiti Outi Airola kertoo esikoisteoksessaan elämästään ja työstään Kokkolan Ykspihlajassa, ja maailmanluokan näkymiä avaa Taylor Swiftin musiikkiin keskittyvä teos. Into julkaisee myös ensimmäiset kansainvälisille markkinoille suunnatut kirjansa.
Kutsu 60 satoa jäljellä -kirjan julkistustilaisuuteen 24.3. klo 17.3018.3.2025 07:00:34 EET | Kutsu
Philip Lymbery kertoo uutuuskirjassaan 60 satoa jäljellä konkreettisella tavalla, miten maatalous ja ruoantuotanto voivat olla osa ratkaisua ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuden suojeluun, sen sijaan että ne olisivat ongelman ytimessä. Lymbery osallistuu julkistustilaisuuteen etäyhteyden kautta ja hänelle on mahdollista esittää kysymyksiä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme