Ruokaturva Suomessa 2030
Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta järjestää 8.10.2024 kaikille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa tarkastellaan ruokaturvan tulevaisuutta erilaisista näkökulmista. Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä Tiedekulmassa tai verkossa.

Pitääkö kotimaisesta ruoantuotannosta olla huolissaan? Mitä kuluttajat haluavat syödä tulevaisuudessa? Onko ruoka-ala tulevaisuuden vai auringonlaskun ala? Löytyykö ratkaisu ruokamurrokseen laboratoriosta? Entä mikä on tutkimuksen rooli tässä kaikessa?
Ruokaturva Suomessa 2030 -keskustelutilaisuudessa tarkastellaan ruokaturvan tulevaisuutta erilaisista näkökulmista. Ruokaturvalla tarkoitetaan sitä, että ravitsevaa ruokaa on saatavilla riittävästi ja ihmisillä on mahdollisuus hankkia sitä. Keskustelemassa on Helsingin yliopiston tutkijoita sekä muita aiheen asiantuntijoita. Myös yleisökysymyksille on varattu aikaa. Tilaisuuden juontaa maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan työelämäprofessori Kaisa Karttunen.
Tilaisuus järjestetään 8.10.2024 klo 17–19 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tilaisuutta voi seurata joko paikan päällä tai striimin välityksellä, ja yleisökysymyksiä voi esittää Presemossa.
Ohjelma:
Tervetuloa
Ritva Toivonen, Helsingin yliopisto
Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä on ruokaturvan perusta
Juha Helenius, Helsingin yliopisto
Päivi Nerg, maa- ja metsätalousministeriö
Panostus tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyöhön takaa ruokaturvan jatkossakin
Mari Sandell, Helsingin yliopisto
Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto ry
Ruokaturvan uudet ulottuvuudet: ruokaa bioreaktorista
Niko Räty, Helsingin yliopisto
Juha-Pekka Pitkänen, Solar Foods
Loppusanat
Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiHenriikka HeikinheimoViestinnän asiantuntijaViikin kampus, Helsingin yliopisto
Puh:0503263085henriikka.heikinheimo@helsinki.fiHelsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Sukeltajakuoriaiset kertovat kaupunkiluonnon monimuotoisuudesta2.4.2025 08:59:09 EEST | Tiedote
Lammen rantojen ruoppaus tai vesikasvien poisto voivat vaarantaa sukeltajakuoriaisten elinoloja.
Vuoden dosentti 2025 on Esko M. Laine1.4.2025 17:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston dosenttiyhdistys on valinnut vuoden 2025 dosentiksi ma. yliopistonlehtorin, kirkkohistorian dosentti, teologian tohtorin Esko M. Laineen.
Helsingin yliopiston sijoitustoiminta menestyi erinomaisesti vuonna 202431.3.2025 09:10:33 EEST | Tiedote
Sijoitustoiminnan tuotto oli yli 18 prosenttia ja sijoitusvarallisuus kasvoi 122 miljoonaa euroa. Sijoitusraportti 2024 on julkaistu.
Rahapelilainsäädäntö: asiantuntijoita medialle27.3.2025 13:27:49 EET | Tiedote
Helsingin yliopisto on julkaissut tutkimuksen perustuvan politiikkasuosituksen rahapelilainsäädännöstä. Tutkimustieto osoittaa selvästi, että rahapelien markkinointia on säädeltävä huomattavasti uutta lakiehdotusta tiukemmin haittojen ehkäisemiseksi.
J. V. Snellman -palkinto ravitsemustieteen professori Maijaliisa Erkkolalle26.3.2025 17:45:00 EET | Tiedote
Helsingin yliopisto on myöntänyt J. V. Snellman -palkinnon professori Maijaliisa Erkkolalle tunnustuksena ansiokkaasta tieteellisen tiedon välittämisestä. Erkkola on puolustanut ja popularisoinut ravitsemukseen liittyvää tutkimustietoa rohkeasti ja pitkäjänteisesti.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme