Pakasteesta helposti vihanneksia arkeen – ruokavaikuttaja Tara Junkerin nopea raviolivuoka tomaattisesta Apetit Pomodoro Rosso -vihannessekoituksesta valloittaa
Arkiruoassa arvostamme helppoutta. Ruokatrendeissä helppouden lisäksi korostuu myös hinta ja hyvinvointi: monilla katse on käännetty edullisempien, mutta kuitenkin terveellisten vaihtoehtojen puoleen. Pakastevihannekset tarjoavat sekä helppoutta ruoanlaittoon että monipuolisia mahdollisuuksia lisätä kasviksia ateriaan tavoitettavaan hintaan. Ruokavaikuttaja Tara Junker ihastui tomaattiseen pakastekasvissekoitukseen Apetit Pomodoro Rossoon sen monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

Pakasteet auttavat arjessa – käytä vain se, mitä tarvitset
Vihannespakasteet ovat helppokäyttöisiä: ne on valmiiksi puhdistettu, kuorittu, pilkottu ja höyrytetty.
”Ruoanlaitossa säästää aikaa, kun voi ottaa tarvitut kasvikset pakasteesta suoraan käyttöön. Myös hävikinehkäisyyn ne ovat oiva apu”, Apetitin markkinointipäällikkö Nina Dahlberg vinkkaa.
Dahlberg myös muistuttaa, että vihannespakastepussin sisällöstä kaikki on syötävää, jolloin ei tarvitse maksaa syömäkelvottomista osista kuten kuorista tai kannoista. Pakasteesta voi lisäksi ottaa aina käyttöön vain sen, mitä tarvitset. Vihannespakastepussin lopun voi jättää pakasteeseen odottamaan seuraavaa käyttöä.
Tomaattinen Pomodoro Rosso hurmaa monipuolisuudellaan
Ruokavaikuttaja Tara Junker on laatinut seuraajilleen illallisreseptejä, joiden valmistaminen vie aikaa vain alle kaksikymmentä minuuttia. Tähän konseptiin luotiin resepti Apetit Pomodoro Rosso -sekoituksen ympärille: Tara loihti raviolivuoan, joka sisältää Pomodoro Rosso -sekoitusta, raviolia, tomaattimurskaa, kikherneitä tai linssejä ja mozzarellaa.
”Resepti on superhelppo. Siihen tarvitsee vain uunivuoan ja valmistamiseen menee aikaa alle viisi minuuttia ennen kuin vuoka laitetaan uuniin. Tiskiäkään ei synny. Pomodoro Rosso -sekoituksen ansiosta kasviksia on monipuolisesti”, Junker kertoo.
Apetit Pomodoro Rosso on pakastealtaassa harvinaisuus, sillä se sisältää tomaattia. Lisäksi sekoituksessa on porkkanaa, paprikaa, purjoa, sipulia ja valkosipulia.
”Pomodoro Rosso sopii pastakastikkeeksi, keittoihin, pataruokiin ja varmasti myös piirakoihin tai vaikka makaronilaatikon joukkoon. Tämähän on oikeasti sellainen tuote, että ei tarvitse kuin avata pussi ja kaataa mukaan”, Junker sanoo.
Hän nostaa esiin, että sekoituksen avulla saa helposti monipuolisesti kasviksia.
”Minulla on ajatus, että viikossa olisi hyvä syödä 25 eri kasvista. Pomodoro Rossosta saa jo kerralla kuutta eri vihannesta ja uskon, että tämän sekoituksen avulla myös lapsille saa tarjottua monipuolisesti vihanneksia”, Junker kertoo.
Helposti kasviksia arkeen pakastealtaasta
Apetitin vuonna 2023 teettämän kyselyn* mukaan 89 % suomalaisista on sitä mieltä, että pakastekasvikset sopivat osaksi helppoa kotiruokaa. Lähes puolet (46 %) vastaajista puolestaan kertoi ostavansa pakastekasviksia helpottaakseen ruoanlaittoa ja 48 % koki, että pakastekasviksista on helppo valmistaa ruokaa. Kyselyn perusteella reseptivinkkejä kuitenkin kaivattiin lisää.
Apetit tarjoaa verkkosivuillaan tuotteisiinsa sopivia reseptivinkkejä erilaisiin tarpeisiin helpottamaan arjen ruoanlaittoa. Esimerkiksi Apetit Kotimainen Peruna & keittokasvissekoituksesta on helppoa ja nopeaa valmistaa neljälle henkilölle keitto. Annoksen hinta vaihtelee noin puolentoista ja kahden ja puolen euron välillä riippuen, käyttääkö proteiininlähteenä kasvipyöryköitä, jauhelihaa vai lohta. Toinen vaivaton ja edullinen arkiruoka on kiusaukset valinnaisella täytteellä.
Esimerkiksi savuporokiusaukseen ei tarvita kuin Apetit Peruna-sipulisekoitusta ja Apetit Savuporokeitto sekä suolaa maun mukaan.
”Tämän vaivattomammin tuskin valmistuu kuuden hengen annos eikä hintakaan huimaa päätä”, Dahlberg vinkkaa.
Apetitin teettämän pakastekasviskyselyn tiedonkeruu toteutettiin online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 03.–06.02.2023. Tutkimuksen kohderyhmä oli 18–75 -vuotiaat, pakastekasviksia vähintään muutaman kerran vuodessa ostavat ja kyselyyn vastasi 1000 suomalaista. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.
Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuusjohtajaApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Näin valmistat herkulliset munkkirinkilät – lue apetitlaisten vinkit uppopaistoon24.4.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Vapun ehdottomiin herkkuihin kuuluvat munkkirinkilät. Apetitilaiset kertovat, kuinka täydelliset vappumunkit syntyvät turvallisesti. Myös tutut tippaleivät valmistuvat kotikeittiössä vaikka vegaanisena ja saavat raikkaaksi kaverikseen passionhedelmädipin. Miedon ja tasapainoisen makunsa ansiosta rypsi- ja rapsiöljy sopii loistavasti ruonlaittoon, leivontaan ja uppopaistamiseen.
Apetit Oyj:n tammi-maaliskuun 2025 liiketoimintakatsauksen julkistaminen22.4.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Apetit Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuulta 2025 julkaistaan perjantaina 25.4.2025 klo 8.30. Liiketoimintakatsaukseen liittyen ei järjestetä erillistä tiedotustilaisuutta. Apetit Oyj
Publishing of Apetit Plc’s Business Review for January-March 202522.4.2025 08:00:00 EEST | Press release
Apetit Plc will publish its Business Review for January-March 2025 on Friday 25 April 2025 at 8.30 a.m. A separate press conference in relation to the Business Review will not be arranged. Apetit Plc
Pääsiäisen juhlapöytään aitoja makuja kotimaisista raaka-aineista16.4.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Pakastealtaasta löytyvät Apetit gratiinit ja kermaperunat sopivat pääsiäisen juhlapöytään herkulliseksi lisukkeeksi. Gratiinien ja kermaperunoiden valmistus on helppoa ja vaivatonta jättäen juhlakokin kädet vapaaksi muihin järjestelyihin. Tuotteet sisältävät runsaasti kotimaisia raaka-aineita.
Apetit - 75 vuotta kotimaista kasvipohjaista ruokaa17.3.2025 13:00:00 EET | Tiedote
Apetitin juuret juontuvat Länsi-Suomen sokeritehtaan perustamiseen vuonna 1950. Jo 75 vuotta kestänyt ja yhä jatkuva kehitysmatka on vienyt Apetitin sokerin tuottajasta kasvipohjaisiin ruokaratkaisuihin erikoistuneeksi yhtiöksi. Vuonna 2025 Apetit on ruokatrendien ja ravitsemussuositusten ytimessä: pääosin kasvipohjaisia vihannes- ja ruokapakasteita sekä kasviöljyjä sisältävä tuotevalikoima vastaa vallitseviin ruokatrendeihin, vastuulliseen syömiseen ja ravitsemussuosituksiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme