Heidi Rytky aloitti 1.10. Vapriikin johtajana
Heidi Rytky on aloittanut Tampereen historiallisten museoiden uutena johtajana. Tampereen historiallisiin museoihin kuuluvat museokeskus Vapriikki, Museo Milavida ja Amurin museokortteli. Heidi Rytky siirtyi historiallisiin museoihin Mobilia säätiön toimitusjohtajan paikalta. Hän johti Auton ja tien museo Mobiliaa vuodesta 2011.

Uusi museonjohtaja aloittaa kesken kiireisimmän kauden. Vapriikissa avautuu ensi viikolla Songlines, Australian seitsemän sisarta -näyttely, ja syyslomatkin ovat alkamassa. Tampereen museoissa ne ovat vuoden vilkkainta aikaa.
-Oli mukavaa aloittaa, Vapriikissa ja Milavidassa tuntuu koko ajan katse olevan edessäpäin ja on tekemisen meininkiä, Rytky kertoo.
-Nopeasti pääsee tutustumaan ihmisiin, tunnelma on ollut vastaanottavainen ja hyviä keskusteluja on jo käyty, hän toteaa.
Kaikilla historiallisilla museoilla on ollut huikeat kävijäluvut tänä vuonna. Rytky odottaa mielenkiinnolla, ylittyvätkö ennätykset vuoden lopussa.
-Syyslomalla tulen varmasti näkemään, miten erilaiset asiakasryhmät kohtaavat museossa, Rytky pohtii.
-Olen myös suuri jouluihminen, joten Milavidan joulua odotan kovasti.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Heidi RytkyMuseonjohtaja
Puh:040 527 8750heidi.rytky@tampere.fiTähtitalvikki PoikajärviViestintäasiantuntija
Puh:050 321 1189Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Vapriikki
Museoiden yössä Tampereella artisteja ja opastuksia 17.5.6.5.2025 11:17:02 EEST | Tiedote
Lauantaina 17.5. Tampereen valtaa Museoiden yö, joka tarjoaa yli 100 ohjelmanumeroa ja 30 kohdetta ympäri kaupunkia. Kohteiden välillä liikennöivät Nyssen Museoiden yö -bussit, joiden kyytiin pääsee tapahtumarannekkeella. Tämän vuoden ohjelma tarjoaa paitsi kiinnostavia näyttelyitä ja asiantuntijoiden tapaamisia, myös huikeita artisteja sekä hyvää ruokaa ja juomaa!
Toukokuussa Vapriikki on avoinna myös maanantaisin30.4.2025 12:48:11 EEST | Tiedote
Olisiko maanantai museopäivä? Nyt toukokuussa Vapriikki palvelee joka päivä, joten museoon voi suunnata, kun se parhaiten sopii! Maanantaisin on myös tarjolla erikoisohjelmaa: Kivigallerian kosketeltavien kivien ihmettelyä, tai Pelimuseon matopelin testailua.
Museoiden yö järjestetään Tampereella 17.5.10.4.2025 09:32:44 EEST | Tiedote
Yksi lippu - monta näyttelyä, opastusta ja esitystä! Mukana 30 kohdetta ja yli 100 ohjelmanumeroa! Museoiden yötä vietetään jälleen keväisenä kaupunkijuhlana. Jo kuudettatoista kertaa järjestettävä Museoiden yö tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista Tampereella lauantaina 17.5. Ohjelma starttaa kello 18 ja useimmat kohteet ovat avoinna aina keskiyöhön saakka. Museoiden yön kävijöitä palvelevat myös museokahvilat, ruokapaikat ja museokaupat.
Vapriikissa kuullaan Pirkanmaan arkeologisista tutkimuksista1.4.2025 13:08:25 EEST | Tiedote
Pirkanmaan maakuntamuseo kutsuu jälleen kaikkia aiheesta kiinnostuneita kuulemaan uutisia Pirkanmaan arkeologisista tutkimuksista. Pirkanmaan alta -seminaari järjestetään lauantaina 5.4.2025 klo 12–16 Vapriikin auditoriossa. Tällä kertaa aiheina on muun muassa arkeologisten metodien käyttö rikostutkimuksessa (Forensic archaeology), Urjalan metallinetsintälöydöt ja historiallisen Sastamalan Laidetien arkeologiset tutkimukset. Seminaariin on vapaa pääsy.
Tuore suomalaistutkimus paljastaa: keskiajalla imetettiin pidempään – 1800-luvulla vieroitus maidosta alkoi jo yksivuotiaana31.3.2025 10:27:23 EEST | Tiedote
Museokeskus Vapriikin vuonna 2022 käynnistämä tutkimushanke on tuottanut uutta tietoa pikkulasten ravitsemuksesta ja imetyskäytännöistä keskiajan ja uuden ajan alun Suomessa. FT Tiina Väreen ja Vapriikin tutkija, bioarkeologian dosentti Ulla Nordforsin tutkimuksessa selvitettiin Pälkäneen Rauniokirkolta löydettyjen, 1200–1800-luvuilla eläneiden yksilöiden varhaisia ruokavalioita hampaiden isotooppianalyysin avulla. Tutkimus on julkaistu kansainvälisessä vertaisarvioidussa tiedelehdessä Journal of Archaeological Science: Reports.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme