Apetitin uutuuksissa maistuvat lempeän tulinen nduja sekä mausteinen harissa
Apetitin syksyn uutuudet tuovat pakastealtaseen lämpimiä makuja: pehmeän tulinen Superior Nduja-pepperonipizza, mehevän juustoinen Margherita-pizza tuplapakkauksessa, pehmeän Tomaattinen linssikeitto, mausteiset Falafel Harissa -pyörykät sekä värikäs Kotimainen Wok Satokausi.

Apetitin pakastepizzat vastaavat nduja-trendiin suositun pepperonin kanssa
Apetitin suosittu Superior-pakastepizzaperhe täydentyi tänä syksynä uudella Nduja-pepperonipizzalla. Sen lempeän tulinen maku muodostuu mausteisesta nduja-salamitahnasta, pepperonista, mozzarella- ja gouda-juustoista, sekä mehevästä tomaattikastikkeesta.
Nduja on Italian Calabriasta kotoisin olevaa chilillä maustettua salamitahnaa, joka on löytänyt ensin tiensä pizzerioiden pizzoihin ja valloittanut nopeasti myös kotikeittiöt. Pepperonipizzat ovat pakastealtaiden suosituimpia.
”Halusimme tuoda pakastealtaaseen pizzan, jossa himoittu nduja yhdistetään suosittuun pepperoniin. Nduja-pepperonipizzamme on lempeän tulinen ja sisältää aitoa ndujaa”, Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Mari Pallonen kuvaa.
Apetit Superior Nduja-pepperonin lisäksi toinen syksyn pizzauutuus on klassinen Twin Margherita.
”Twin-sarja tarjoaa selkeitä klassikkomakuja – ja aina kaksin kappalein. Margherita, jos mikä on todellinen klassikko. Tämän pizzan täytteenä on runsaasti mehevää tomaattikastiketta ja kotimaisia juustoja”, Pallonen sanoo.
Margherita sopii moneen makuun ja Pallonen ounastelee, että siitä muotoutuu myös perheiden ja lasten suosikki. Sitä on myös helppo halutessaan tuunata juuri omaan suuhun sopivilla täytteillä.
Kaikki Apetitin pakastepizzat leivotaan juureen ja paistetaan kiviuunissa. Pizzoissa vaalitaan laadukkaita raaka-aineita, ja ne valmistetaan maailman ehkä pohjoisimmassa pakastepizzatehtaassa Pudasjärvellä.
Pizzauutuuksien yhteydessä kaikkien Twin-sarjan pizzojen pakkaukset uudistuvat ulkoasultaan ja materiaaliksi vaihtuu PEFC-sertifioitu kartonki. Materiaaliuudistus koskee myös Superior Nduja-Pepperonipizzaa.

Tuttuihin pakastekeittoihin uusi ruokaisa vaihtoehto: Tomaattinen linssikeitto
Apetitin klassisten kotelokeittojen uutuus, Tomaattinen linssikeitto on pehmeän tomaattinen ja linssin ansiosta ruokaisa keitto. Se on maustettu kevyesti inkiväärillä ja kookosmaidolla, jotka pyöristävät ja täydentävät herkullista kokonaisuutta, mutta eivät ole pääroolissa. Apetitin pakastekeitot valmistuvat kätevästi mikrossa tai liedellä. Lämmin keitto on valmista nautittavaksi sellaisenaan.
”Tomaattinen linssikeitto vastaa hyvin uusiin Pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin, joiden pohjalta suomalaisetkin ravitsemussuositukset tullaan uudistamaan. Linssikeitto sisältää sekä kasviksia että palkokasveja, joiden merkitystä ravitsemussuosituksissakin painotetaan”, Pallonen sanoo.
Tomaattinen linssikeitto sopii moneen ruokavalioon, sillä se on maidoton, gluteeniton ja vegaaninen. Lisäksi keitto on proteiinipitoinen ja sillä on Sydänmerkki osoituksena rasvan paremmasta laadusta sekä maltillisesta suolan määrästä. Myös tämä uutuus saa Apetitin uuden selkeän ja raikkaan pakkausdesignin sekä merkinnän PEFC-sertifioinnista.

Falafel Harissa uudistaa Apetitin pyörykkävalikoimaa
Apetitin uusi falafelpyörykkä on maustettu Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän keittiöistä tutulla chilipohjaisella maustetahnalla, harissalla. Se tekee falafelpyörykästä lempeän mausteisen.
”Falafelit ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten ruokapöydässä ja harissa puolestaan on supertrendikäs mauste niin kotikeittiöissä kuin ravintolamaailmassakin. Harissa tuo tuttuun falafeliin ja ylipäätään kasvispyörykkähyllyyn uutta makumaailmaa”, Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Wilhelmiina Ritala kertoo.
Falafelit on helppo yhdistää erilaisiin ruoka-annoksiin. Niistä voi kasata värikkään salaatin, ne voi kääräistä wrapin sisään hummuksen ja kasvisten kanssa tai pyöräyttää helpon peltiruoan yhdessä uunijuuresten kanssa. Apetit Falafel Harissa on gluteeniton, maidoton ja vegaaninen.
Syksyn Apetit-uutuus pakastevihanneskategoriassa on Kotimainen Wok Satokausi, joka on raikas ja värikäs yhdistelmä suomalaisten rakastamia rapsakoita vihanneksia.
”Wok Satokausi sisältää värikkään yhdistelmän kasviksia: punaista porkkanaa, palsternakkaa, purjoa, keräkaalia, lehtikaalia ja keltaista paprikaa. Se sopii hyvin nopeaan kokkailuun. Ei tarvitse kuin lisätä proteiinin lähde ja voi loihtia nopeasti herkullisen ja terveellisen ruoka-annoksen”, sanoo pakastevihanneksista vastaava brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Nina Dahlberg.
Syksyn Apetit-uutuudet:
- Apetit Superior Nduja-Pepperoni 320 g
- Apetit Twin Margherita 2x295 g
- Apetit Tomaattinen Linssikeitto 370 g
- Apetit Falafel Harissa 240 g
- Apetit Wok Satokausi 450 g
- Tuotekuvat

Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuusjohtajaApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Suositulle Apetit Kasvisjauhis Crispy Chick -pihville uusi maku – Klassisiin perunapakasteisiin uutuustuote21.2.2025 10:30:00 EET | Tiedote
Suosikkituote Apetit Kasvisjauhis Crispy Chick -pihvi saa rinnalleen herkullisen uutuusmaun: Lime & Lempeä chili. Samalla klassiset perunapakasteet laajenevat Apetit Kotimaiset Perunaviipaleilla, ja uuni- ja grillikasvisten ystäville on tarjolla uusi makuelämys: Apetit Uuni- & Grillikasvis Paahdettu valkosipuli. Apetitin kevään uutuudet ovat saatavilla ruokakaupoissa maaliskuun alusta alkaen.
Apetit Oyj:n tilinpäätöstiedotteen 2024 julkistaminen 13. helmikuuta 20257.2.2025 10:00:00 EET | Tiedote
Apetit Oyj:n tilinpäätöstiedote vuodelta 2024 julkistetaan torstaina 13.2.2025 klo 8.30. Tilinpäätöstiedote on luettavissa julkistamisen jälkeen yhtiön verkkosivuilla apetit.fi.
Publishing of Apetit Plc’s Financial Statements Release 2024 on 13 February 20257.2.2025 10:00:00 EET | Press release
Apetit Plc will publish its Financial Statements Release for 2024 on Thursday, 13 February 2025 at 8:30 a.m. The release can be found on the company’s website at apetit.fi after its publishing.
Apetit tutki markkinoiden rypsi- ja rapsiöljyjen makuprofiileja – makuerot selkeitä21.1.2025 10:30:00 EET | Tiedote
Apetit selvitti rypsi- ja rapsiöljyjen makueroja. Makututkimuksen* mukaan Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy on maultaan markkinoiden miedoin. Makututkimuksen suoritti koulutettu aistinvaraisen arvioinnin raati. Markkinoilla olevien rypsi- ja rapsiöljyjen makuprofiilit eroavat toisistaan.
Tara Junker loihti perinteisten joululaatikoiden raaka-aineista raikkaan juuressalaatin17.12.2024 10:30:00 EET | Tiedote
Ruokavaikuttaja ja ravitsemusasiantuntija Tara Junker suunnitteli lämpimän juuressalaatin, joka on sekä raikas että täyttävä. Kotimainen pakasteherne on suomalaisten jouluinen suosikki ja joulupöydän tuorein herkku.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme