Apetitin uutuuksissa maistuvat lempeän tulinen nduja sekä mausteinen harissa
Apetitin syksyn uutuudet tuovat pakastealtaseen lämpimiä makuja: pehmeän tulinen Superior Nduja-pepperonipizza, mehevän juustoinen Margherita-pizza tuplapakkauksessa, pehmeän Tomaattinen linssikeitto, mausteiset Falafel Harissa -pyörykät sekä värikäs Kotimainen Wok Satokausi.

Apetitin pakastepizzat vastaavat nduja-trendiin suositun pepperonin kanssa
Apetitin suosittu Superior-pakastepizzaperhe täydentyi tänä syksynä uudella Nduja-pepperonipizzalla. Sen lempeän tulinen maku muodostuu mausteisesta nduja-salamitahnasta, pepperonista, mozzarella- ja gouda-juustoista, sekä mehevästä tomaattikastikkeesta.
Nduja on Italian Calabriasta kotoisin olevaa chilillä maustettua salamitahnaa, joka on löytänyt ensin tiensä pizzerioiden pizzoihin ja valloittanut nopeasti myös kotikeittiöt. Pepperonipizzat ovat pakastealtaiden suosituimpia.
”Halusimme tuoda pakastealtaaseen pizzan, jossa himoittu nduja yhdistetään suosittuun pepperoniin. Nduja-pepperonipizzamme on lempeän tulinen ja sisältää aitoa ndujaa”, Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Mari Pallonen kuvaa.
Apetit Superior Nduja-pepperonin lisäksi toinen syksyn pizzauutuus on klassinen Twin Margherita.
”Twin-sarja tarjoaa selkeitä klassikkomakuja – ja aina kaksin kappalein. Margherita, jos mikä on todellinen klassikko. Tämän pizzan täytteenä on runsaasti mehevää tomaattikastiketta ja kotimaisia juustoja”, Pallonen sanoo.
Margherita sopii moneen makuun ja Pallonen ounastelee, että siitä muotoutuu myös perheiden ja lasten suosikki. Sitä on myös helppo halutessaan tuunata juuri omaan suuhun sopivilla täytteillä.
Kaikki Apetitin pakastepizzat leivotaan juureen ja paistetaan kiviuunissa. Pizzoissa vaalitaan laadukkaita raaka-aineita, ja ne valmistetaan maailman ehkä pohjoisimmassa pakastepizzatehtaassa Pudasjärvellä.
Pizzauutuuksien yhteydessä kaikkien Twin-sarjan pizzojen pakkaukset uudistuvat ulkoasultaan ja materiaaliksi vaihtuu PEFC-sertifioitu kartonki. Materiaaliuudistus koskee myös Superior Nduja-Pepperonipizzaa.

Tuttuihin pakastekeittoihin uusi ruokaisa vaihtoehto: Tomaattinen linssikeitto
Apetitin klassisten kotelokeittojen uutuus, Tomaattinen linssikeitto on pehmeän tomaattinen ja linssin ansiosta ruokaisa keitto. Se on maustettu kevyesti inkiväärillä ja kookosmaidolla, jotka pyöristävät ja täydentävät herkullista kokonaisuutta, mutta eivät ole pääroolissa. Apetitin pakastekeitot valmistuvat kätevästi mikrossa tai liedellä. Lämmin keitto on valmista nautittavaksi sellaisenaan.
”Tomaattinen linssikeitto vastaa hyvin uusiin Pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin, joiden pohjalta suomalaisetkin ravitsemussuositukset tullaan uudistamaan. Linssikeitto sisältää sekä kasviksia että palkokasveja, joiden merkitystä ravitsemussuosituksissakin painotetaan”, Pallonen sanoo.
Tomaattinen linssikeitto sopii moneen ruokavalioon, sillä se on maidoton, gluteeniton ja vegaaninen. Lisäksi keitto on proteiinipitoinen ja sillä on Sydänmerkki osoituksena rasvan paremmasta laadusta sekä maltillisesta suolan määrästä. Myös tämä uutuus saa Apetitin uuden selkeän ja raikkaan pakkausdesignin sekä merkinnän PEFC-sertifioinnista.

Falafel Harissa uudistaa Apetitin pyörykkävalikoimaa
Apetitin uusi falafelpyörykkä on maustettu Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän keittiöistä tutulla chilipohjaisella maustetahnalla, harissalla. Se tekee falafelpyörykästä lempeän mausteisen.
”Falafelit ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten ruokapöydässä ja harissa puolestaan on supertrendikäs mauste niin kotikeittiöissä kuin ravintolamaailmassakin. Harissa tuo tuttuun falafeliin ja ylipäätään kasvispyörykkähyllyyn uutta makumaailmaa”, Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Wilhelmiina Ritala kertoo.
Falafelit on helppo yhdistää erilaisiin ruoka-annoksiin. Niistä voi kasata värikkään salaatin, ne voi kääräistä wrapin sisään hummuksen ja kasvisten kanssa tai pyöräyttää helpon peltiruoan yhdessä uunijuuresten kanssa. Apetit Falafel Harissa on gluteeniton, maidoton ja vegaaninen.
Syksyn Apetit-uutuus pakastevihanneskategoriassa on Kotimainen Wok Satokausi, joka on raikas ja värikäs yhdistelmä suomalaisten rakastamia rapsakoita vihanneksia.
”Wok Satokausi sisältää värikkään yhdistelmän kasviksia: punaista porkkanaa, palsternakkaa, purjoa, keräkaalia, lehtikaalia ja keltaista paprikaa. Se sopii hyvin nopeaan kokkailuun. Ei tarvitse kuin lisätä proteiinin lähde ja voi loihtia nopeasti herkullisen ja terveellisen ruoka-annoksen”, sanoo pakastevihanneksista vastaava brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Nina Dahlberg.
Syksyn Apetit-uutuudet:
- Apetit Superior Nduja-Pepperoni 320 g
- Apetit Twin Margherita 2x295 g
- Apetit Tomaattinen Linssikeitto 370 g
- Apetit Falafel Harissa 240 g
- Apetit Wok Satokausi 450 g
- Tuotekuvat

Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuusjohtajaApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Näin valmistat herkulliset munkkirinkilät – lue apetitlaisten vinkit uppopaistoon24.4.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Vapun ehdottomiin herkkuihin kuuluvat munkkirinkilät. Apetitilaiset kertovat, kuinka täydelliset vappumunkit syntyvät turvallisesti. Myös tutut tippaleivät valmistuvat kotikeittiössä vaikka vegaanisena ja saavat raikkaaksi kaverikseen passionhedelmädipin. Miedon ja tasapainoisen makunsa ansiosta rypsi- ja rapsiöljy sopii loistavasti ruonlaittoon, leivontaan ja uppopaistamiseen.
Apetit Oyj:n tammi-maaliskuun 2025 liiketoimintakatsauksen julkistaminen22.4.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Apetit Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuulta 2025 julkaistaan perjantaina 25.4.2025 klo 8.30. Liiketoimintakatsaukseen liittyen ei järjestetä erillistä tiedotustilaisuutta. Apetit Oyj
Publishing of Apetit Plc’s Business Review for January-March 202522.4.2025 08:00:00 EEST | Press release
Apetit Plc will publish its Business Review for January-March 2025 on Friday 25 April 2025 at 8.30 a.m. A separate press conference in relation to the Business Review will not be arranged. Apetit Plc
Pääsiäisen juhlapöytään aitoja makuja kotimaisista raaka-aineista16.4.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Pakastealtaasta löytyvät Apetit gratiinit ja kermaperunat sopivat pääsiäisen juhlapöytään herkulliseksi lisukkeeksi. Gratiinien ja kermaperunoiden valmistus on helppoa ja vaivatonta jättäen juhlakokin kädet vapaaksi muihin järjestelyihin. Tuotteet sisältävät runsaasti kotimaisia raaka-aineita.
Apetit - 75 vuotta kotimaista kasvipohjaista ruokaa17.3.2025 13:00:00 EET | Tiedote
Apetitin juuret juontuvat Länsi-Suomen sokeritehtaan perustamiseen vuonna 1950. Jo 75 vuotta kestänyt ja yhä jatkuva kehitysmatka on vienyt Apetitin sokerin tuottajasta kasvipohjaisiin ruokaratkaisuihin erikoistuneeksi yhtiöksi. Vuonna 2025 Apetit on ruokatrendien ja ravitsemussuositusten ytimessä: pääosin kasvipohjaisia vihannes- ja ruokapakasteita sekä kasviöljyjä sisältävä tuotevalikoima vastaa vallitseviin ruokatrendeihin, vastuulliseen syömiseen ja ravitsemussuosituksiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme