Apetitin uutuuksissa maistuvat lempeän tulinen nduja sekä mausteinen harissa
Apetitin syksyn uutuudet tuovat pakastealtaseen lämpimiä makuja: pehmeän tulinen Superior Nduja-pepperonipizza, mehevän juustoinen Margherita-pizza tuplapakkauksessa, pehmeän Tomaattinen linssikeitto, mausteiset Falafel Harissa -pyörykät sekä värikäs Kotimainen Wok Satokausi.

Apetitin pakastepizzat vastaavat nduja-trendiin suositun pepperonin kanssa
Apetitin suosittu Superior-pakastepizzaperhe täydentyi tänä syksynä uudella Nduja-pepperonipizzalla. Sen lempeän tulinen maku muodostuu mausteisesta nduja-salamitahnasta, pepperonista, mozzarella- ja gouda-juustoista, sekä mehevästä tomaattikastikkeesta.
Nduja on Italian Calabriasta kotoisin olevaa chilillä maustettua salamitahnaa, joka on löytänyt ensin tiensä pizzerioiden pizzoihin ja valloittanut nopeasti myös kotikeittiöt. Pepperonipizzat ovat pakastealtaiden suosituimpia.
”Halusimme tuoda pakastealtaaseen pizzan, jossa himoittu nduja yhdistetään suosittuun pepperoniin. Nduja-pepperonipizzamme on lempeän tulinen ja sisältää aitoa ndujaa”, Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Mari Pallonen kuvaa.
Apetit Superior Nduja-pepperonin lisäksi toinen syksyn pizzauutuus on klassinen Twin Margherita.
”Twin-sarja tarjoaa selkeitä klassikkomakuja – ja aina kaksin kappalein. Margherita, jos mikä on todellinen klassikko. Tämän pizzan täytteenä on runsaasti mehevää tomaattikastiketta ja kotimaisia juustoja”, Pallonen sanoo.
Margherita sopii moneen makuun ja Pallonen ounastelee, että siitä muotoutuu myös perheiden ja lasten suosikki. Sitä on myös helppo halutessaan tuunata juuri omaan suuhun sopivilla täytteillä.
Kaikki Apetitin pakastepizzat leivotaan juureen ja paistetaan kiviuunissa. Pizzoissa vaalitaan laadukkaita raaka-aineita, ja ne valmistetaan maailman ehkä pohjoisimmassa pakastepizzatehtaassa Pudasjärvellä.
Pizzauutuuksien yhteydessä kaikkien Twin-sarjan pizzojen pakkaukset uudistuvat ulkoasultaan ja materiaaliksi vaihtuu PEFC-sertifioitu kartonki. Materiaaliuudistus koskee myös Superior Nduja-Pepperonipizzaa.

Tuttuihin pakastekeittoihin uusi ruokaisa vaihtoehto: Tomaattinen linssikeitto
Apetitin klassisten kotelokeittojen uutuus, Tomaattinen linssikeitto on pehmeän tomaattinen ja linssin ansiosta ruokaisa keitto. Se on maustettu kevyesti inkiväärillä ja kookosmaidolla, jotka pyöristävät ja täydentävät herkullista kokonaisuutta, mutta eivät ole pääroolissa. Apetitin pakastekeitot valmistuvat kätevästi mikrossa tai liedellä. Lämmin keitto on valmista nautittavaksi sellaisenaan.
”Tomaattinen linssikeitto vastaa hyvin uusiin Pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin, joiden pohjalta suomalaisetkin ravitsemussuositukset tullaan uudistamaan. Linssikeitto sisältää sekä kasviksia että palkokasveja, joiden merkitystä ravitsemussuosituksissakin painotetaan”, Pallonen sanoo.
Tomaattinen linssikeitto sopii moneen ruokavalioon, sillä se on maidoton, gluteeniton ja vegaaninen. Lisäksi keitto on proteiinipitoinen ja sillä on Sydänmerkki osoituksena rasvan paremmasta laadusta sekä maltillisesta suolan määrästä. Myös tämä uutuus saa Apetitin uuden selkeän ja raikkaan pakkausdesignin sekä merkinnän PEFC-sertifioinnista.

Falafel Harissa uudistaa Apetitin pyörykkävalikoimaa
Apetitin uusi falafelpyörykkä on maustettu Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän keittiöistä tutulla chilipohjaisella maustetahnalla, harissalla. Se tekee falafelpyörykästä lempeän mausteisen.
”Falafelit ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten ruokapöydässä ja harissa puolestaan on supertrendikäs mauste niin kotikeittiöissä kuin ravintolamaailmassakin. Harissa tuo tuttuun falafeliin ja ylipäätään kasvispyörykkähyllyyn uutta makumaailmaa”, Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Wilhelmiina Ritala kertoo.
Falafelit on helppo yhdistää erilaisiin ruoka-annoksiin. Niistä voi kasata värikkään salaatin, ne voi kääräistä wrapin sisään hummuksen ja kasvisten kanssa tai pyöräyttää helpon peltiruoan yhdessä uunijuuresten kanssa. Apetit Falafel Harissa on gluteeniton, maidoton ja vegaaninen.
Syksyn Apetit-uutuus pakastevihanneskategoriassa on Kotimainen Wok Satokausi, joka on raikas ja värikäs yhdistelmä suomalaisten rakastamia rapsakoita vihanneksia.
”Wok Satokausi sisältää värikkään yhdistelmän kasviksia: punaista porkkanaa, palsternakkaa, purjoa, keräkaalia, lehtikaalia ja keltaista paprikaa. Se sopii hyvin nopeaan kokkailuun. Ei tarvitse kuin lisätä proteiinin lähde ja voi loihtia nopeasti herkullisen ja terveellisen ruoka-annoksen”, sanoo pakastevihanneksista vastaava brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Nina Dahlberg.
Syksyn Apetit-uutuudet:
- Apetit Superior Nduja-Pepperoni 320 g
- Apetit Twin Margherita 2x295 g
- Apetit Tomaattinen Linssikeitto 370 g
- Apetit Falafel Harissa 240 g
- Apetit Wok Satokausi 450 g
- Tuotekuvat

Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuusjohtajaApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Rypsin ja rapsin kylvösiementen peittaus sai poikkeusluvan kirppojen torjuntaan keväälle 20265.12.2025 09:30:00 EET | Tiedote
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on myöntänyt 4.12.2025 poikkeusluvan Buteo Start FS 480 -valmisteella teollisesti peitatun rypsin ja rapsin kylvämiselle keväällä 2026.
Apetitin innovaatio osana Suomalainen menestysresepti -kilpailun finalistituotetta3.12.2025 12:30:00 EET | Tiedote
Kaisa Somerpalo ylsi kasvis- ja lihapyörykkää yhdistävällä tuotteellaan Suomalainen menestysresepti -ohjelman finaaliin. Somerpalon hybridipyörykkä sisältää lihan lisäksi Apetitin BlackGrain from Yellow Fields® rapsijauhetta ja herneproteiinia. Tuote sisältää puolet vähemmän lihaa kuin vastaava tavanomainen tuote.
Apetit’s innovation is featured in the finalist product of The Finnish Success Recipe Competition3.12.2025 12:30:00 EET | Press release
Kaisa Somerpalo reached the finals of The Finnish Success Recipe program with a product that combines vegetable balls and meatballs. Somerpalo’s hybrid ball contains, in addition to meat, Apetit’s BlackGrain from Yellow Fields® rapeseed powder and pea protein. The product contains half the amount of meat compared to a conventional equivalent product.
Apetit mukaan tukemaan nuorten tennistä – liittyy osaksi Tennisliiton kumppaniverkostoa3.12.2025 12:00:00 EET | Tiedote
Suomen Tennisliitto ja Apetit ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Apetit vahvistaa rooliaan suomalaisen tenniksen tukijana ja liittyy osaksi Tennisliiton kumppaniverkostoa.
Apetit ostaa ruotsalaisen Foodhills AB:n – Apetit vahvistaa asemaansa Ruotsissa ja kasvattaa pakasteherneen volyymia9.10.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Apetit kertoi pörssitiedotteella 9.10.2025 allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka mukaan Apetit ostaa 100 prosenttia ruotsalaisen pakastehernetuottajan Foodhills AB:n osakekannasta. Kaupan toteutuminen edellyttää Ruotsin ISP (Inspektionen för strategiska produkter, Strategisten tuotteiden tarkastuslaitos) -viranomaisen hyväksyntää. Foodhillsin hankinta on suoraan Apetitin strategian mukainen kasvuhanke. ”Kauppa edistää kahta erittäin tärkeää strategista painopistealuettamme: lisäämme merkittävästi pakasteherneen volyymia ja saamme entistä vahvemman alustan Ruotsin markkinoille, joissa olemme jo viime vuosina saaneet tukevaa jalansijaa Apetit-brändillä”, Apetitin toimitusjohtaja Esa Mäki kertoo. Apetitin pakastekasvikset ovat parantaneet asemiaan Ruotsissa Apetit on viime vuosien aikana vahvistanut asemaansa Ruotsin vähittäiskaupan pakastealtaissa. Apetitin oma myyntiorganisaatio Ruotsiin perustettiin vuoden 2023 lopulla. Myynti vähittäiskaupassa on laajentunut uusiin asiakkaisiin. Tuott
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme