Apetit Oyj

Apetitin uutuuksissa maistuvat lempeän tulinen nduja sekä mausteinen harissa

Jaa

Apetitin syksyn uutuudet tuovat pakastealtaseen lämpimiä makuja: pehmeän tulinen Superior Nduja-pepperonipizza, mehevän juustoinen Margherita-pizza tuplapakkauksessa, pehmeän Tomaattinen linssikeitto, mausteiset Falafel Harissa -pyörykät sekä värikäs Kotimainen Wok Satokausi.

Apetitin pakastepizzat vastaavat nduja-trendiin suositun pepperonin kanssa 


Apetitin suosittu Superior-pakastepizzaperhe täydentyi tänä syksynä uudella Nduja-pepperonipizzalla. Sen lempeän tulinen maku muodostuu mausteisesta nduja-salamitahnasta, pepperonista, mozzarella- ja gouda-juustoista, sekä mehevästä tomaattikastikkeesta.  
 
Nduja on Italian Calabriasta kotoisin olevaa chilillä maustettua salamitahnaa, joka on löytänyt ensin tiensä pizzerioiden pizzoihin ja valloittanut nopeasti myös kotikeittiöt. Pepperonipizzat ovat pakastealtaiden suosituimpia.  

”Halusimme tuoda pakastealtaaseen pizzan, jossa himoittu nduja yhdistetään suosittuun pepperoniin. Nduja-pepperonipizzamme on lempeän tulinen ja sisältää aitoa ndujaa”, Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Mari Pallonen kuvaa. 
 
Apetit Superior Nduja-pepperonin lisäksi toinen syksyn pizzauutuus on klassinen Twin Margherita. 
 
”Twin-sarja tarjoaa selkeitä klassikkomakuja – ja aina kaksin kappalein. Margherita, jos mikä on todellinen klassikko. Tämän pizzan täytteenä on runsaasti mehevää tomaattikastiketta ja kotimaisia juustoja”, Pallonen sanoo. 

Margherita sopii moneen makuun ja Pallonen ounastelee, että siitä muotoutuu myös perheiden ja lasten suosikki. Sitä on myös helppo halutessaan tuunata juuri omaan suuhun sopivilla täytteillä. 
 
Kaikki Apetitin pakastepizzat leivotaan juureen ja paistetaan kiviuunissa. Pizzoissa vaalitaan laadukkaita raaka-aineita, ja ne valmistetaan maailman ehkä pohjoisimmassa pakastepizzatehtaassa Pudasjärvellä.  
 
Pizzauutuuksien yhteydessä kaikkien Twin-sarjan pizzojen pakkaukset uudistuvat ulkoasultaan ja materiaaliksi vaihtuu PEFC-sertifioitu kartonki. Materiaaliuudistus koskee myös Superior Nduja-Pepperonipizzaa. 

null

Tuttuihin pakastekeittoihin uusi ruokaisa vaihtoehto: Tomaattinen linssikeitto 


Apetitin klassisten kotelokeittojen uutuus, Tomaattinen linssikeitto on pehmeän tomaattinen ja linssin ansiosta ruokaisa keitto. Se on maustettu kevyesti inkiväärillä ja kookosmaidolla, jotka pyöristävät ja täydentävät herkullista kokonaisuutta, mutta eivät ole pääroolissa. Apetitin pakastekeitot valmistuvat kätevästi mikrossa tai liedellä. Lämmin keitto on valmista nautittavaksi sellaisenaan. 
 
”Tomaattinen linssikeitto vastaa hyvin uusiin Pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin, joiden pohjalta suomalaisetkin ravitsemussuositukset tullaan uudistamaan. Linssikeitto sisältää sekä kasviksia että palkokasveja, joiden merkitystä ravitsemussuosituksissakin painotetaan”, Pallonen sanoo. 
 
Tomaattinen linssikeitto sopii moneen ruokavalioon, sillä se on maidoton, gluteeniton ja vegaaninen. Lisäksi keitto on proteiinipitoinen ja sillä on Sydänmerkki osoituksena rasvan paremmasta laadusta sekä maltillisesta suolan määrästä. Myös tämä uutuus saa Apetitin uuden selkeän ja raikkaan pakkausdesignin sekä merkinnän PEFC-sertifioinnista.​ 

null

Falafel Harissa uudistaa Apetitin pyörykkävalikoimaa


Apetitin uusi falafelpyörykkä on maustettu Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän keittiöistä tutulla chilipohjaisella maustetahnalla, harissalla. Se tekee falafelpyörykästä lempeän mausteisen.  
 
”Falafelit ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten ruokapöydässä ja harissa puolestaan on supertrendikäs mauste niin kotikeittiöissä kuin ravintolamaailmassakin. Harissa tuo tuttuun falafeliin ja ylipäätään kasvispyörykkähyllyyn uutta makumaailmaa”, Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Wilhelmiina Ritala kertoo. 
 
Falafelit on helppo yhdistää erilaisiin ruoka-annoksiin. Niistä voi kasata värikkään salaatin, ne voi kääräistä wrapin sisään hummuksen ja kasvisten kanssa tai pyöräyttää helpon peltiruoan yhdessä uunijuuresten kanssa. Apetit Falafel Harissa on gluteeniton, maidoton ja vegaaninen. 
 
Syksyn Apetit-uutuus pakastevihanneskategoriassa on Kotimainen Wok Satokausi, joka on raikas ja värikäs yhdistelmä suomalaisten rakastamia rapsakoita vihanneksia. 
 
”Wok Satokausi sisältää värikkään yhdistelmän kasviksia: punaista porkkanaa, palsternakkaa, purjoa, keräkaalia, lehtikaalia ja keltaista paprikaa. Se sopii hyvin nopeaan kokkailuun. Ei tarvitse kuin lisätä proteiinin lähde ja voi loihtia nopeasti herkullisen ja terveellisen ruoka-annoksen”, sanoo pakastevihanneksista vastaava brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Nina Dahlberg.  

 
Syksyn Apetit-uutuudet: 

null

Yhteyshenkilöt

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj

Apetitin kyselytutkimus: Makaronilaatikko yhdistää suomalaisia arjessa – Monet arkiruoat kaukana ravitsemussuosituksista28.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote

Apetit tutki mittavassa kyselyssä suomalaisten perinne- ja arkiruokasuosikkeja. Apetitin teettämän kyselytutkimuksen* mukaan arjen ykköset ovat samoja ympäri Suomen: makaronilaatikko ja lasagne ovat suomalaisten arkisia suosikkiruokia. Kyselyyn vastasi 2600 suomalaista. Uudet ravitsemussuositukset ja suomalaisten arkiruokasuosikit eivät kohtaa toisiaan.

Ravitsemussuositukset korostavat kasvipohjaista ruokavaliota - kasviproteiini BlackGrainia käytetään parantamaan elintarvikkeiden ominaisuuksia22.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote

Kasvipohjaisen ruokavalion merkittävyys korostuu ravitsemussuosituksissa. Kasvisten lisäämistä ruokavaliossa suositellaan sekä terveys- että ympäristösyistä. Kotimaisten kasviproteiinien määrää voisi lisätä huomattavasti. BlackGrain From Yellow Fields® -kasviproteiini vastaa suositeltuun tarpeeseen. BlackGrain on rypsistä ja rapsista jalostettu innovatiivinen elintarvike.

The nutritional recommendations emphasize a plant-based diet – plant protein BlackGrain is used to improve the characteristics of food products22.11.2024 10:30:00 EET | Press release

The significance of plant-based diet is emphasized in nutritional recommendations. Adding vegetables to the diet is recommended for both health and environmental reasons. The amount of Finnish plant proteins could be increased considerably. The BlackGrain From Yellow Fields® plant protein answers to the recommended need. BlackGrain is an innovative food ingredient processed from turnip rape and rapeseed.

Kotimaisuus on suomalaisille tärkeä valintakriteeri kasviöljyn valinnassa – yli 40 prosenttia valitsee rypsi- tai rapsiöljyn terveellisyyden vuoksi13.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote

Apetit selvitti kuluttajakyselyllä* suomalaisten käyttötottumuksia ja valintakriteerejä kasviöljyihin liittyen. Kotimaisuus, monikäyttöisyys ja terveellisyys ovat suomalaisten tärkeimmät syyt valita rypsi- tai rapsiöljy. Yli puolet suomalaisista käyttää rypsi- tai rapsiöljyä vähintään joitain kertoja viikossa. Rypsi- tai rapsiöljyä käytetään enemmän kuin oliiviöljyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye