Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.

Tasavuosia juhlistettiin Haagan kampuksella tiistaina 5.11. yhdessä henkilökunnan, opiskelijoiden, alumnien ja muiden yhteistyökumppaneiden kesken. Juhlien ohjelmasta ja tarjoiluista vastasivat nykyiset ruokatuotannon johtamisen opiskelijat teemalla nostalgiadisco.
Juhlatilaisuuden avasivat rehtori Teemu Kokko ja tutkintojohtaja Risto Karmavuo. Karmavuo linjasi puheessaan ruokatuotannon johtamisen koulutuksen muutoksia kahden vuosikymmenen aikana. Hän toi esiin myös koulutuksen muutoksia tulevaisuudessa mm. uusien tilojen myötä.
Ruokatuotannon johtamisen koulutus on ollut myös kansainvälisesti arvostettu menetystarina, mistä kertovat esimerkiksi hyvät sijoitukset kansainvälisissä ruoka-alan kilpailuissa.
Haaga-Helia myönsi viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä
20-vuotisjuhlan kunniaksi on myönnetty viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä. Arvonimen myöntävät Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Haagan restonomikoulutus ja sen alumnien muodostama Haagan Restonomit -taustayhteisö.
Kunniarestonomiksi voidaan nimittää henkilö, joka on tehnyt ansiokasta työtä hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdollisen koulutuksen hyväksi. Ensimmäisen kunniarestonomin arvonimen sai Vilhelm Noschis vuonna 1989.
Tänä vuonna myönnetyt kunniarestonomin arvonimet saivat filosofian maisteri Kristiina Havas, kasvatustieteen maisteri Matti Kauppinen, filosofian tohtori, keittiömestari Jaakko Nuutila, maa- ja metstätaloustieteiden maisteri Kirsti Parkkinen ja keittiömestari, ravintoloitsija Pekka Terävä.
Haaga-Helian Haagan restonomikampus on Suomen suurin restonomikouluttaja, ja se on tarjonnut hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdon koulutusta vuodesta 1969. Restonomi-tutkintonimike otettiin käyttöön vuonna 1982.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Risto Karmavuotutkintojohtaja
Puh:+358 294471003risto.karmavuo@haaga-helia.fiAri NevalainenViestintäpäällikkö
Puh:040 4887 008ari.nevalainen@haaga-helia.fiHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, majoitus-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ainutlaatuinen MediaGuru-sertifikaatti vahvistaa mediasuunnittelun osaamista Suomessa10.9.2025 09:30:29 EEST | Tiedote
MediaGuru on markkinointialan ammattilaisille ja alasta kiinnostuneille suunnattu mediasuunnittelun verkkokoulutus. Se koostuu seitsemästä moduulista, ja kunkin moduulin suorittamisesta saa sertifikaatin. MediaGuru-sertifikaatit ovat toistaiseksi ainoa tapa todentaa mediasuunnittelun osaamista Suomessa.
Riittääkö pizzaperjantai? Lähes miljoonan euron tutkimushanke selvittää yhteisöllisyyden tulevaisuutta digityössä25.8.2025 13:30:10 EEST | Tiedote
Miten työyhteisöt voivat kukoistaa digiajassa – riittävätkö etäpalaverit ja Slack-kanavat, vai tarvitaanko jotain enemmän? Syyskuussa käynnistyvä Laterna-hanke syntyi tarpeesta ymmärtää paremmin, mitä yhteisöllisyys todella tarkoittaa etä- ja hybridiajan työelämässä.
Is Pizza Friday enough? New research explores how to build workplace community in the digital era25.8.2025 13:30:10 EEST | Press release
How can workplace communities thrive in the digital age? Are Slack channels and online check-ins enough – or do we need something more? The Laterna project, which will be launched in September, was born out of a need to better understand what community really means in remote and hybrid working life.
Suomalainen ruoka maailmankartalle – valtakunnallinen kilpailu alkaa tammikuussa 202621.8.2025 08:20:19 EEST | Tiedote
Visit Finland tiedotti huhtikuussa 2025, että matkailumarkkinoinnin pääpainopiste tänä vuonna on rakentaa suomalaisesta ruoasta matkailuvaltti. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun järjestämä kilpailu on osa kampanjaa, jonka tavoitteena on viedä suomalaista ruokakulttuuria maailmankartalle.
Tekoälypomo on kohta suomalaisten arkea, mutta kuka määrittelee eettiset pelisäännöt?3.7.2025 10:55:00 EEST | Tiedote
Koneet johtajina – kuka määrää työelämässä? -paneeli SuomiAreenassa veti paikalle täyden katsomon ja toi tekoälypohjaisen johtamisen työelämän kuumaksi puheenaiheeksi Porissa 27.6.2025. Suomeen vaaditaan yhteisiä eettisiä pelisääntöjä algoritmijohtamiselle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme