Vietnamilainen keittiö on nyt trendikkäin – Kana-annokset suosituimpia
Foodora selvitti, mikä keittiö trendaa kaikkein eniten ja samalla selvisi, mikä raaka-aine on kaikkein suosituin. Tilastot kerättiin viimeisen kuuden kuukauden ajalta. Ylivoimaisesti nousevin trendi on vietnamilainen keittiö. Myös kanan suosio näyttää kasvavan jatkuvasti.
Foodoran kautta tilatuimpien ruokien joukossa ovat tutut klassikot eli pizzat, hampurilaiset ja kebabit, mutta aasialaiset maut ovat kuitenkin tasaisesti kasvattaneet suosiotaan. Kiinalainen, thaimaalainen ja nepalilainen ruoka ovat olleet suomalaisten mieleen jo pitkään. Niiden rinnalle ovat nousseet kuitenkin sushi ja monet muut aasialaiset keittiöt. Erityisesti sushin suosio on kasvanut tasaisesti ja siitä on tullut yksi Foodoran vakiotilauksista.
Yllättäjä löytyy kuitenkin jostain aivan muualta, kuin japanilaisesta keittiöstä. Foodora analysoi viimeisen puolen vuoden tilauksiaan ja ylivoimaisesti trendaavimmaksi keittiöksi on noussut vietnamilainen keittiö, joka hurmaa maukkailla mauillaan ja raikkailla ainesosillaan.
– Vietnamilaisessa keittiössä on omanlaistaan hienostuneisuutta, joka on saanut historiallisia vaikutteita ranskalaisesta keittiöstä, ja annokset tarjoavat siksi täydellisen yhdistelmän makua, terveellisyyttä ja eksotiikkaa. Se sopii moneen makuun ja tilanteeseen, ja onkin helppo ymmärtää, miksi se trendaa, kertoo Foodoran kaupallinen johtaja Einar Toivonen.
Trendaavia ravintoloita löytyy etenkin isoimmista kaupungeista. Marraskuun alussa Helsingissä starttasi Foodora Selection, joka kokoaa yhteen Helsingin tämän hetken kiinnostavimmat ravintolat. Foodora Selection tuo entistä monipuolisempaa ravintolatarjontaa Foodoran käyttäjille. Toistaiseksi Foodora Selection kattaa ravintolat Helsingin alueella, mutta suunnitelmissa on tuoda sama konsepti pikkuhiljaa myös muihin isompiin kaupunkeihin.
Kanan suosio jatkaa kasvuaan
Kana on Foodoran tilauksien perusteella syksyn halutuin raaka-aine. Kanan voittokulku siis jatkuu. Erilaiset kana-annokset ovat olleet suomalaisten mieleen jo pitkään, mutta nyt niiden suosio kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia. Kana on monipuolinen raaka-aine, ja sitä voi nauttia monissa eri muodoissa, kuten salaateissa, aasialaisissa ruoissa, burgereissa ja bowleissa.
– Foodoran tilastojen mukaan kanan suosio on kasvanut tasaisesti viimeisten vuosien aikana, eikä tälle trendille näy loppua. Vaikka punaista lihaa syödään edelleen, kanan kulutus on selkeästi kasvussa ja se näkyy Foodoran tilauksissa, kertoo Toivonen.
Vaikka Foodoran sovelluksessa suosituinta ruokaa ovatkin pizzat, hampurilaiset ja kebab, kiinnostus erilaisia pienempiä kansainvälisiä keittiöitä ja erikoistuneempia ravintolaketjuja kohtaan on kasvanut. Suomalaiset syövät eniten helppoa comfort foodia, jonka voi tilata nopeasti minne haluaa. Aasialaisen street foodin suosio on kasvussa.
Yhteyshenkilöt
Sanna Mämmi
PR & Communications Lead
press@foodora.fi
040 1645401
Kuvat
Tietoa julkaisijasta
foodora on yksi Pohjoismaiden johtavista ruoan ja päivittäistavarakaupan kuljetuspalveluista, joka toimittaa ravintolaruokia ja päivittäistavaroita suoraan asiakkaiden ovelle. foodora toimii kuudessa maassa Euroopassa - Suomessa, Itävallassa, Tšekissä, Unkarissa, Norjassa ja Ruotsissa. Suomessa yli 100 paikkakunnalla toimiva foodora aloitti toimintansa Helsingissä kesällä 2015. foodora toimittaa ravintolaruoat, päivittäistavarat ja paljon muuta suoraan ovelle alle puolessa tunnissa. foodora haluaa mahdollistaa kaikille enemmän aikaa heille tärkeiden asioiden parissa; asiakkaille, yrityksille ja läheteille. foodora on osa saksalaista Delivery Hero -konsernia, joka on yksi maailman johtavimmista ruoan ja päivittäistavarakaupan toimitusalustoista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Foodora
Vuonna 2024 kuluttajien ruokailutottumukset monipuolistuivat – Etninen ruoka trendaa15.1.2025 13:20:20 EET | Tiedote
Vaikka Foodoran tilatuimpien annosten kolmen kärjessä on ollut jo vuosia pizza, hampurilaiset ja kebab, vuonna 2024 tapahtui merkittäviä muutoksia ruokailutottumuksissa. Kuluttajat tilaavat nyt ruokaa entistä monipuolisemmin, ja erityisesti erilaiset etniset ruoat ovat kasvattaneet suosiotaan.
Foodora ja Alepa aloittavat yhteistyön - Ruokaa voi tilata jatkossa eri Alepoista ympäri Helsinkiä13.1.2025 10:00:00 EET | Tiedote
Jatkossa S-ryhmän tuttuja tuotteita voi tilata Foodoran kautta HOK-Elannon Alepoista. Mukana ovat Alepat Kampissa, Pikku-Huopalahdessa, Töölössä, Malmilla, Siltamäessä sekä Verkkosaaressa. Tuotteita voi tilata kotiin Foodorasta suoraan kotiovelle tai minne haluaa, jopa puolessa tunnissa.
Pizza voitti hampurilaiset tänä jouluna – Foodora paljastaa joulun tilaukset31.12.2024 11:00:04 EET | Tiedote
Foodora on jälleen kurkistanut kulissiensa taakse ja analysoinut joulunajan tilausdataansa. Suomalaisten ruokailutottumukset muuttuivat juhlapyhien aikana edellisvuoteen verrattuna. 2023 voittaja oli hampurilainen, mutta tänä vuonna pokaalin vei pizza.
Maanantai, tiistai ja keskiviikko ovat terveellisen ruoan ykköspäivät – Hampurilainen maistuu silloinkin12.12.2024 11:52:57 EET | Tiedote
Foodoran tilatuimmat annokset ovat pizzat ja hampurilaiset, mutta tilastoissa näkyy mielenkiintoisia havaintoja viikon alkupuolelta: osa kuluttajista suosii terveellisempää ruokaa keskiviikkoon saakka, kun taas toisille maistuu herkullinen pikaruoka.
Foodora ja Restel yhteistyöhön – suosikkibrändit Foodoran sovellukseen9.12.2024 10:39:28 EET | Tiedote
Foodoran valikoima kasvaa alkuvuodesta, kun yhteistyö Restelin kanssa alkaa. Mukaan Foodoran palveluun tulevat useat Restelin suosikkibrändit.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme