Influenssarokotukset käynnissä - muista hakea rokote ennen epidemian alkua
Varhan alueen influenssarokotukset ovat käynnistyneet lokakuussa. Influenssaepidemia ei ole alkanut, joten rokotteen ehtii vielä ottaa. Influenssarokotusaikoja on hyvin tarjolla koko Varhan alueella. Rokotusajan voi varata puhelimitse omalta terveysasemalta ja useimmissa kunnissa myös sähköisen ajanvarauksen kautta. Influenssarokotuksen yhteydessä voi ottaa myös koronatehosteen, jos kuuluu koronarokotusten kohderyhmään.

Yli 85-vuotiailla ja yli 50-vuotiailla, joilla on immuunipuolustuskykyä heikentävä tila, on mahdollisuus valita uusi influenssarokote. Uusi rokote sisältää tehosteannosta ja sen odotetaan antavan paremman suojan henkilöille, joiden puolustuskyky on heikentynyt. Muuten influenssarokotuksissa käytetään edellisiltä kausilta tuttuja rokotteita.
Useita rokotustapahtumia ympäri maakuntaa
Sekä aikuisille että lapsille järjestetään erilaisia rokotustapahtumia ympäri Varsinais-Suomea. Esimerkiksi Turun Keskustan ja Mäntymäen terveysasemien tapahtumiin sunnuntaina 17.11. tulee varata aika. Kemiönsaaren terveyskeskuksessa 3.–4.12. rokotustapahtumat järjestetään ilman ajanvarausta. Katso tarkemmat tiedot rokotustapahtumista: varha.fi/influenssa > 65 vuotta täyttäneet ja > Työikäiset
Myös 6 kk–6-vuotiaat lapsille järjestetään influenssarokotustapahtumia useilla paikkakunnilla sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Tapahtumia järjestetään mm. Salossa, Somerolla, Uudessakaupungissa, Kustavissa, Vehmaalla, Taivassalossa, Pyhärannassa, Naantalissa, Paimiossa, Kaarinassa, Sauvossa sekä Turussa. Katso tarkemmat tiedot: varha.fi/influenssa > Lapset 6 kk–6 vuotta
Rokotuksen saa neuvolasta edelleen myös rokotustapahtumien ulkopuolella ajanvarauksella.
Rokote on pistoksena annettava VaxigripTetra-influenssarokote. FluenzTetra-nenäsumuterokotteen voivat vaihtoehtoisesti saada 2–6-vuotiaat lapset.
Riskiryhmiin kuuluvat koululaiset ja opiskelijat saavat pääasiassa rokotteen omasta koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta.
Influenssarokotuksen saavat maksutta seuraavat riskiryhmät:
- Raskaana olevat henkilöt
- 6 kk–6-vuotiaat lapset
- Kaikki 65 vuotta täyttäneet
- Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
- Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri
- Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
- Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
- Henkilöt, joilla on riski saada lintuinfluenssatartunta
Jos et kuulu riskiryhmään ja haluat kustantaa kausi-influenssarokotteen itse, pyydä resepti työterveyshuollostasi tai omalta terveysasemaltasi. Osa työnantajista tarjoaa influenssarokotuksen myös riskiryhmään kuulumattomille.
Kaikki lisätiedot: varha.fi/influenssa ja varha.fi/koronarokotus
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jutta PeltoniemiHallintoylilääkäriVarsinais-Suomen hyvinvointialue
Puh:040 595 3682jutta.peltoniemi@varha.fiVarsinais-Suomen hyvinvointialue
"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi
Muut kielet
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha
Goda erfarenheter av att stöda hemvård med distanstjänster31.3.2025 11:23:29 EEST | Pressmeddelande
I Egentliga Finlands välfärdsområde har man fått goda erfarenheter av att stöda hemvården för äldre med distanstjänster. Tekniken ökar också tryggheten i boendet.
Hyviä kokemuksia kotihoidon tukemisesta etäpalveluilla31.3.2025 11:23:29 EEST | Tiedote
Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on saatu hyviä kokemuksia ikääntyneiden kotihoidon tukemisesta etäyhteyksillä. Tekniikka parantaa myös asumisen turvallisuutta.
Milli 25 år – tillhandahåller tjänster som förnyas efter kundernas behov, på ett och samma ställe27.3.2025 14:31:41 EET | Pressmeddelande
Personer som injicerar droger och deras närstående som bor i Åbo och närbelägna kommuner kan få hjälp och stöd vid Hälsorådgivningen Milli i Åbo centrum. Syftet är att minska de negativa effekterna av narkotikamissbruk – både mänskligt lidande och samhällskostnader. Vid Milli följer man samhällsutvecklingen och anpassar tjänsterna efter nya behov som uppstår, genom ett nära samarbete med andra aktörer inom området.
Milli 25 vuotta – asiakkaiden tarpeiden mukaan uudistuvia palveluja yhdestä paikasta27.3.2025 14:31:41 EET | Tiedote
Pistämällä huumeita käyttävät sekä heidän läheisensä voivat Turun ja lähikuntien alueella saada tukea Turun keskustassa toimivasta Terveysneuvontapiste Millistä. Toiminnalla pyritään vähentämään huumeiden käytöstä aiheutuvia haittoja - niin inhimillistä kärsimystä kuin yhteiskunnalle koituvia kustannuksia. Millissä eletään yhteiskunnan muutoksissa mukana ja palveluja uudistetaan esiin nousevien tarpeiden mukaan laajassa yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa.
Oaktsamt eldande av ris och grenar är en vanlig orsak till markbränder26.3.2025 12:18:37 EET | Pressmeddelande
Eldning av skräp samt trädgårdens ris och grenar är en av de vanligaste orsakerna till markbränder – framför allt i mark som har torkats upp på våren kan elden spridas lätt. Räddningsverket påminner att man inte överhuvudtaget får förstöra avfall i hemmen genom eldning. Vid eldning av ris och grenar ska man vara noggrann samt följa myndigheternas bestämmelser.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme