Helsingissä on kypsynyt historiallinen 10-vuotias viski
Helsingin Kalasataman Teurastamolla tehtiin syksyllä 2014 suomalaista alkoholijuomahistoriaa, kun The Helsinki Distilling Company tynnyröi ensimmäiset kotimaisesta ohra- ja ruismaltaasta tislaamansa viskierät. Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja valmiita viskinystävien maistettavaksi.

The Helsinki Distilling Company on sataan vuoteen ensimmäinen tislaamo Helsingissä ja se tunnetaan luovana, käsityötuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona. Yhtiö on voittanut tisleillään merkittäviä kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Suositun Helsinki Dry Ginin valmistuksella aloittanut käsityötislaamo tislasi ja tynnyröi ensimmäiset viskinsä syksyllä 2014. Nyt nämä viskit ovat kypsyneet 10 vuoden ikään ja rajoitetut erät niistä on pullotettu.
Helsinkiläisviskeistä ensimmäinen Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release mallasviski on jo saatavilla Tislaamo-Distillery Bar - tislaamoravintolasta. Seuraava, Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release julkaistiin keskiviikkona 20. marraskuuta.
”10-vuotias helsinkiläisviski on paitsi yksi unelmiemme täyttymys, myös osoitus siitä, että laadukasta viskiä on mahdollista tislata ja kypsyttää myös perinteisten viskintuottajamaiden ulkopuolella. Raaka-aineiden puolesta meidän ei tarvitse tulla takamatkalta. Suomessa on puhdas vilja, vesi ja ilma, ja myös rukiin ja ohran mallastaminen tehdään täällä maailmanmitassa huippulaadulla. Talvi estää kypsytyksen ulkona, mutta me olemme onnekkaita, sillä tislaamomme vieressä sijaitseva viskikellarimme on myös ainutlaatuinen”, iloitsee Master Distiller Mikko Mykkänen ja lisää: ”Uskon, että kymppivuotiaat helsinkiläiset ja muutkin suomalaiset tuplanumeroiset viskit avaavat suomalaisille viskintuottajille ihan uudenlaisia kansainvälisiä mahdollisuuksia.”
Käsityötislaamolle viskin kypsyttäminen kymmenvuotiaaksi ei ole itsestäänselvyys. Raaka-aineiden ja tislauslaitteiston lisäksi viski vaatii myös optimaalisen kypsytysympäristön ja arvokkaat tammitynnyritkin vaativat jatkuvaa huolenpitoa.
”Emme olisi Mikon kanssa kymmenen vuotta sitten ensimmäistä ruisviskitynnyriä täyttäessämme voineet kuvitella, että juoma kerkeäisi täyttämään tasavuosia. Monet tuon ajan tynnyrit maistettiin, myytiin ja pullotettiin heti kuin mahdollista, sillä tarvitsimme rahoitusta tekemiseemme. Ensimmäiset kymppivuotiserämme ovatkin pieniä, mutta niistä riittää oman Tislaamo-baarimme lisäksi myös valittuihin ravintoloihin. Ensi vuoden alussa pyrimme saamaan pienen määrän myös Alkon tilausvalikoimaan”, kertoo helsinkiläistislaamon Master Blender Kai Kilpinen ja jatkaa:
”10-vuotiaissa viskeissä on voimakas ja kehittynyt makuprofiili, jonka pitkä kypsytys tuo tullessaan. Tammisuus täydentää kuivattuja hedelmiä, kaakaopapua ja hienostunutta yrttisyyttä. Ne edustavat hyvin The Helsinki Distilling Companyn viskien tuttua makumaailmaa. Uskon, että nämä tulevat yllättämään myös kansainväliset viskinystävät.”
Helsingin gastrokulttuurin ytimessä, Kalasataman Teurastamolla vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Tislaajamestari Mikko Mykkänen on myös nimetty Destille Berlin -tapahtumassa Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Mykkänen, Master Distiller, The Helsinki Distilling Company
+358 40 648 3937, mikko.mykkanen@hdco.fi
Kai Kilpinen, Master Blender, The Helsinki Distilling Company
+358406484781, kai.kilpinen@hdco.fi
Samuel SorainenPR Boutique Wolfcom Oy
Puh:+358400579653samuel.sorainen@wolfcom.fiKuvat









Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Pala Espanjaa keskellä Helsinkiä2.6.2025 10:40:56 EEST | Tiedote
Espanjalainen tapaskulttuuri elää vahvasti hetkessä – kyse on yksinkertaisista, maukkaista suupaloista, rennosta yhdessäolosta ja jakamisen ilosta. Näitä elementtejä juhlistetaan myös Helsingissä, kun kansainvälistä tapaspäivää vietetään NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin katuterassilla 6.–7. kesäkuuta.
Burgerifestivaali täyttää taas Rautatientorin 11.-14. kesäkuuta23.5.2025 13:50:04 EEST | Tiedote
Jo perinteeksi muodostunut vuotuinen Burger Lovers -festivaali valtaa Rautatientorin keskiviikosta lauantaihin 11.–14. kesäkuuta. Pohjoismaiden suurin hampurilaisfestivaali järjestetään nyt viidennen kerran. Tänä vuonna festivaalilla esittäytyy ennätysmäärä ravintoloita pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ja mukana on myös useita maakuntien pienempiä helmiä. Festivaalilla palkitaan jälleen Suomen paras burgeriravintola, jonka yleisöäänestys alkaa 2. kesäkuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme